Companiile străine și 1099 din SUA: Ce trebuie să știți

Când vine vorba de raportarea fiscală în Statele Unite, emiterea formularelor 1099 este o practică obișnuită. Aceste formulare sunt folosite pentru a raporta veniturile obținute de persoanele care nu sunt angajați, cum ar fi antreprenorii independenți sau liber-profesioniștii. Cu toate acestea, ce se întâmplă atunci când în tranzacție este implicată o companie străină? Companiilor străine li se eliberează formulare 1099? Răspunsul nu este simplu și depinde de diverși factori.

În primul rând, este esențial să înțelegem că societățile străine sunt supuse legislației fiscale din SUA, la fel ca orice alt contribuabil american. Cu toate acestea, normele și reglementările care li se aplică diferă de cele care se aplică entităților cu sediul în SUA. În ceea ce privește formularele 1099, principalul factor care determină dacă o companie străină ar trebui să primească unul este dacă este considerată sau nu o persoană din SUA.

În conformitate cu legislația fiscală din SUA, o persoană din SUA este definită ca fiind un cetățean sau un rezident al Statelor Unite, un parteneriat național, o corporație națională sau o moștenire sau un trust național. În cazul în care o companie străină îndeplinește oricare dintre aceste criterii, aceasta este considerată o persoană din SUA și ar trebui să primească un 1099 dacă îndeplinește cerințele de raportare. De exemplu, dacă o societate străină are o sucursală sau o filială în SUA, aceasta este considerată o societate națională și ar trebui să primească un 1099 dacă îndeplinește cerințele de raportare.

Cu toate acestea, dacă o societate străină nu îndeplinește niciunul dintre criteriile unei persoane din SUA, aceasta este considerată persoană străină. În acest caz, regulile de emitere a 1099 sunt diferite. În general, o persoană străină nu ar trebui să primească un formular 1099 decât dacă plata este pentru servicii efectuate în întregime în afara SUA. În cazul în care plata este pentru servicii prestate parțial sau în întregime în SUA, persoana străină poate fi supusă reținerii la sursă a impozitului din SUA, iar plătitorul poate fi nevoit să depună un formular 1042-S în loc de un 1099.

În concluzie, emiterea formularelor 1099 către societățile străine depinde de faptul dacă acestea sunt considerate persoane din SUA sau persoane străine în conformitate cu legislația fiscală din SUA. În cazul în care o societate străină este considerată persoană din SUA, aceasta ar trebui să primească un formular 1099 dacă îndeplinește cerințele de raportare. Cu toate acestea, dacă o societate străină este o persoană străină, în general nu ar trebui să primească un formular 1099, cu excepția cazului în care plata este pentru servicii efectuate în întregime în afara SUA. Este esențial pentru contribuabilii americani să înțeleagă aceste reguli pentru a se conforma cerințelor de raportare fiscală și pentru a evita eventualele sancțiuni.