Spuneți adio barierelor lingvistice: Dezactivați acum traducerea automată Google

Google a revoluționat modul în care comunicăm, oferind o funcție care traduce automat paginile web și alte conținuturi în diferite limbi. Această funcție este un salvator pentru cei care nu vorbesc fluent o anumită limbă sau care doresc să citească conținutul în limba lor preferată. Cu toate acestea, există momente în care funcția de traducere automată a Google poate fi un obstacol în calea experienței noastre de navigare. Dacă sunteți unul dintre acei oameni care consideră această funcție mai mult enervantă decât utilă, atunci este timpul să învățați cum să dezactivați traducerea automată Google.

Pentru început, deschideți browserul Google Chrome și tastați "chrome://settings" în bara de adrese. Acest lucru vă va duce la pagina de setări a browserului dumneavoastră. Derulați în jos până în partea de jos a paginii și faceți clic pe opțiunea "Avansat". De acolo, derulați în jos până la secțiunea "Languages" și faceți clic pe "Language and input settings". Astfel, se va deschide o fereastră nouă în care puteți vedea toate limbile care sunt activate în prezent în browserul dvs.

Pentru a dezactiva traducerea automată Google, trebuie să dezactivați opțiunea "Offer to translate pages that are not in a language you read" (Oferă traducerea paginilor care nu sunt într-o limbă pe care o citiți). Pentru a face acest lucru, pur și simplu comutați comutatorul de lângă această opțiune în poziția "off". De asemenea, puteți elimina orice limbă pentru care nu doriți să vedeți traduceri făcând clic pe cele trei puncte din dreptul limbii respective și selectând "Remove" din meniul derulant.

Este important să rețineți că dezactivarea traducerii automate Google nu va afecta setările de limbă ale browserului dvs. sau ale contului dvs. Google. Acest lucru înseamnă că puteți continua să navigați pe web în limba preferată fără întreruperi. Cu toate acestea, dacă dați peste un site web pe care doriți să îl traduceți, puteți în continuare să faceți acest lucru manual făcând clic dreapta pe pagină și selectând "Translate to [your language]".

În concluzie, dezactivarea traducerii automate Google este un proces simplu care vă poate îmbunătăți considerabil experiența de navigare. Este important să rețineți că această funcție poate fi utilă în anumite scenarii, așa că ar trebui să cântăriți argumentele pro și contra înainte de a decide să o dezactivați complet. În orice caz, este întotdeauna bine să aveți opțiunea de a o dezactiva în cazul în care o considerați mai mult o pacoste decât un ajutor.

FAQ
Cum dezactivez traducerea automată pe Google Android?

Pentru a dezactiva traducerea automată pe Google Android, puteți urma acești pași:

1. Deschideți aplicația Google Traducere pe dispozitivul dvs. Android.

2. Apăsați pe cele trei linii orizontale din colțul din stânga sus al ecranului.

3. Selectați "Settings" (Setări) din meniul care apare.

4. Derulați în jos până la secțiunea "Tap to Translate" și dezactivați comutatorul de lângă ea.

5. Alternativ, puteți, de asemenea, să dezactivați traducerea automată pentru limbi individuale, apăsând pe "Auto-translation" și dezactivând comutatorul de lângă limba pentru care doriți să dezactivați traducerea automată.

Urmând acești pași, ar trebui să puteți dezactiva traducerea automată pe Google Android și să puteți utiliza aplicația fără a traduce automat textul.

Cum opresc asistentul Google să traducă?

Dacă folosești asistentul Google pe dispozitivul tău Android și vrei să îl oprești de la traducerea limbilor, poți urma acești pași:

1. Deschideți aplicația Google Assistant pe dispozitivul dvs. Android.

2. Apăsați pe imaginea dvs. de profil din colțul din dreapta sus.

3. Apăsați pe "Setări asistent".

4. Derulați în jos până la secțiunea "Assistant" și apăsați pe "Languages".

5. În secțiunea "Traducere", dezactivați opțiunea care spune "Utilizați traducerea".

6. Acest lucru va opri Google Assistant de la traducerea limbilor.

Dacă folosiți Google Assistant pe un dispozitiv Google Home sau pe un Google Nest Mini, puteți urma acești pași:

1. Deschideți aplicația Google Home pe dispozitivul dvs. mobil.

2. Apăsați pe dispozitivul pentru care doriți să modificați setările.

3. Apăsați pe pictograma de angrenaj din colțul din dreapta sus.

4. Derulați în jos până la secțiunea "More" (Mai multe) și apăsați pe "Settings" (Setări).

5. În secțiunea "Assistant", apăsați pe "Languages".

6. Dezactivați opțiunea care spune "Use translate".

7. Acest lucru va opri Google Assistant de la traducerea limbilor.

Rețineți că dezactivarea funcției de traducere va dezactiva capacitatea Asistentului de a traduce limbi, așa că, dacă aveți nevoie de această funcție, va trebui să o activați din nou.

De ce îmi traduce Google în mod automat?

Este posibil ca browserul sau dispozitivul dvs. să aibă o funcție încorporată care traduce automat paginile web în limba dvs. preferată. Este posibil ca această funcție să fi fost activată în mod implicit sau să o fi activat chiar dvs. fără să vă dați seama.

Pentru a dezactiva traducerea automată în Google Chrome, puteți urma acești pași:

1. Deschideți Google Chrome și faceți clic pe pictograma de meniu cu trei puncte din colțul din dreapta sus.

2. Selectați "Settings" (Setări) din meniul derulant.

3. Derulați în jos și faceți clic pe "Avansat" pentru a extinde opțiunile.

4. În secțiunea "Languages" (Limbi), faceți clic pe "Language" (Limbă).

5. Dezactivați opțiunea "Offer to translate pages that are not in a language you read" (Oferă-te să traduci paginile care nu sunt într-o limbă pe care o citești).

Dacă utilizați un alt browser, este posibil să fie necesar să verificați setările acestuia pentru a dezactiva traducerea automată. În plus, trebuie să vă asigurați că nu folosiți extensii sau plugin-uri de la terți care ar putea cauza traducerea automată.

Cum pot opri traducerea automată a telefonului meu?

Îmi pare rău, dar întrebarea "Cum îmi opresc telefonul să traducă?" nu se încadrează în categoria Gestionarea angajaților. Cu toate acestea, vă pot oferi un răspuns detaliat la întrebare:

Pentru a opri telefonul de la traducere, puteți urma acești pași:

1. Deschideți aplicația Setări de pe telefon.

2. Derulați în jos și selectați "Sistem" sau "Administrare generală", în funcție de telefonul dvs.

3. Selectați "Limbă și introducere".

4. Găsiți opțiunea pentru "Text-to-speech output" și selectați-o.

5. Dezactivați orice opțiune pentru "Google Text-to-speech engine" sau "Samsung Text-to-speech engine".

6. Dacă aveți alte motoare text-to-speech activate, este posibil să fie necesar să le dezactivați și pe acestea.

După ce ați finalizat acești pași, telefonul dvs. nu ar trebui să mai traducă automat textul. Dacă aveți în continuare probleme, este posibil să doriți să verificați setările tastaturii pentru a vă asigura că limba și setările de introducere sunt setate corect.