5 moduri de a câștiga bani cu hardware open source

Persoanele și organizațiile pot - și fac în mod regulat - câștiga bani cu software-ul open source. Aceleași reguli de afaceri și strategii pentru succesul financiar se pot aplica și hardware-ului open source.

Hardware-ul open source atribuie aceleași tipuri de libertăți obiectelor fizice pe care licențele software open source le acordă celor virtuale. Și asta înseamnă că poți câștiga bani cu asta. Trebuie doar să vă gândiți la obiectivele și nevoile acestei comunități. Iată câteva idei despre cum poți încasa.

Hero Images / Getty Images 


Faceți și vindeți lucruri

Cea mai evidentă modalitate de a câștiga bani cu hardware open source este de a crea ceva și apoi a-l vinde. În timp ce membrii comunității doresc, în general, să facă singuri partea de „fabricare”, consumatorii ar dori să aibă produsele finite fără să ridice un deget. Cu alte cuvinte, dacă sunteți dispus să faceți treaba, vă vor plăti cu plăcere pentru asta.

Scrie ceva

Dacă sunteți un hacker master hardware, împărtășiți-vă cunoștințele. Desigur, ar fi grozav pentru comunitate dacă ți-ai dedica viața gratuit pentru a învăța trucurile meseriei, dar acest lucru nu ar putea fi întotdeauna posibil din punct de vedere financiar. Dacă sunteți lipsit de bani, dar bogat în abilități, scrierea unei cărți sau articole pentru reviste profesionale sau chiar plătirea pe blog despre hardware-ul open source poate fi o modalitate excelentă de a câștiga venituri suplimentare.

Pentru a începe, aflați ce este de interes în aceste zile urmând liderii open source de pe Facebook, Twitter și Identi.ca.


Creați accesorii

Comunitatea open source are nevoie de mai mult decât elementele de bază precum BeagleBoard și Arduino pentru a supraviețui. Există o mulțime de oportunități de a crea și de a vinde periferii, cum ar fi panouri, cutii, patch-uri și tricouri.

Dacă sunteți un vrăjitor de inginerie, cum ar fi Limor Fried (alias „Lady Ada”), ați putea transforma invențiile într-o întreagă industrie. Sau, dacă abilitățile dvs. sunt mai mult pe linia ThinkGeek, atunci puteți utiliza servicii de imprimare la cerere, cum ar fi CafePress și Zazzle, pentru a crea articole de îmbrăcăminte, cani de cafea, autocolante și multe altele.


Recomandare

Cu instrumentele pasionaților de hardware open source care își găsesc drumul în spații din ce în ce mai complicate, profesionale și comerciale, lumea are nevoie de experți. Și companiile mari, în special, sunt, în general, fericite să cheltuiască bani pe experți dacă pot ajuta într-adevăr companiile să treacă peste obstacolele majore.

Una dintre cele mai bune modalități de a deveni lider în domeniu este de a participa activ la un proiect hardware open source. Cu cât îți poți demonstra expertiza - și cu cât ești mai vizibil - cu atât companiile cu șanse mai mari te vor căuta pentru un job de consultanță.

Porniți un Hackerspace

Un lucru care diferențiază hardware-ul open source de software-ul open source este setul de instrumente necesar pentru finalizarea proiectelor. Echipamentele pe care trebuie să le cumpărați, inclusiv imprimante 3D și tăietoare laser CNC, pot fi costisitoare și ocupă mult spațiu.

Hackerspaces oferă medii în care entuziaștii open source se reunesc pentru a partaja instrumente și idei și a lucra ca o comunitate. Un hackerspace bine gestionat necesită planificare: asigurarea locației (și închirierea), cumpărarea și / sau închirierea de echipamente, punerea în funcțiune a utilităților și cumpărarea de asigurări în caz de accidente necesită mult timp și efort. De fapt, poate fi cu ușurință un loc de muncă cu normă întreagă și o sursă de venit dacă aveți abilitățile și interesul managerial adecvat.

Mișcarea hardware open source se referă la comunitate și partajare. Și, deși profitul nu ar trebui să-ți conducă motivele, făcut bine, poți câștiga bani făcând ceva ce îți place, contribuind în același timp pozitiv la cauză.