3 Proiecte Open Source avansate pentru securitate la domiciliu

Dacă sunteți un erou hardware sau un soldat de lipit, este posibil să căutați noi modalități de a vă folosi cunoștințele electronice. Dar securitatea la domiciliu este o opțiune? Înainte de a încredința siguranța casei dvs. unui sistem de securitate open-source și unui computer cu o singură placă, există câteva lucruri de luat în considerare.


DIY are avantaje

Construind sistemul de securitate de la zero, veți cunoaște fiecare detaliu al modului în care funcționează, atât punctele forte, cât și punctele slabe. În plus, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la a permite străinilor să intre în casa dvs. pentru a aranja totul.

Totuși, trebuie să fii foarte precaut cu aceste tipuri de eforturi. O greșeală în sistemul dvs. de securitate la domiciliu poate fi mai costisitoare decât o eroare într-un proiect mai capricios.

Emma Gibbs / Getty Images


Sistemul de supraveghere Pato

Acest proiect a fost proiectat de Jorge Rancé pentru a monitoriza pasărea Pato de departe. Vă învață cum să construiți un sistem de supraveghere sofisticat pentru casa dvs.

Detaliat în MagPi, ediția 16, sistemul de supraveghere Pato include instrucțiuni pentru conectarea unui Raspberry Pi la o cameră web, termometru și placă PiFace pentru monitorizarea accesibilă la internet a mediului în care locuiești. Și dacă intenționați să utilizați acest sistem pentru a vă urmări întreaga casă sau doar cușca păsărilor, aici există o mulțime de informații utile pe care le puteți folosi ca bază pentru sisteme mai complexe.


HomeAlarmPlus Pi

Dacă vă simțiți confortabil cu tehnologii precum tranzistoarele NPN, rezistoarele variabile și registrele de schimbare și doriți să vă monitorizați casa și să o înarmați cu o alarmă, atunci acesta este proiectul pentru dvs.

Deși nu este pentru hackerii hardware fără experiență, instrucțiunile lui Gilberto Garcia pentru construirea HomeAlarmPlus Pi sunt bine documentate, amănunțite și ușor de urmat. Complet cu o listă de piese, fotografii și un depozit de coduri cu documentație, acest proiect vă arată cum să creați un sistem de alarmă multi-zonă pentru casa dvs.

Instrucțiunile HomeAlarmPlus Pi sunt disponibile pe blogul lui Garcia, iar depozitul de coduri este accesibil pe pagina GitHub a proiectului.


LinuxMCE

Dacă sunteți tipul de persoană care spune „Securizează-mi casa? Vreau să o automatizez complet”, atunci este timpul să ne întâlnim cu LinuxMCE.

Pe site-ul său, acest proiect open source bine stabilit se numește lipici digital între suportul dvs. și aparatele dvs. electrice. Iluminat și suport media? Verifica! Controlul climatului și telecomunicațiile? Verifica! Securitate la domiciliu? Verifica!

Spre deosebire de sistemul de supraveghere Pato și HomeAlarmPlus Pi, LinuxMCE nu este un singur proiect. Este un sistem complet pentru automatizarea și securizarea întregii case. Ești limitat doar de imaginație, set de abilități și efort.

Există o mulțime de informații online despre acest proiect, dar cel mai bun loc pentru a începe este wiki-ul LinuxMCE. De acolo, veți obține o prezentare generală a ceea ce este posibil și veți putea accesa cel mai recent cod sursă, instrucțiuni detaliate și portalul comunității.