3 moduri ușoare de a încărca cărți non-Amazon pe Kindle Fire

În timp ce magazinul Kindle oferă milioane de cărți electronice, este, de asemenea, posibil să citiți titluri care nu sunt în formatul de carte implicit Kindle Fire pe tableta dvs. Amazon. Dacă achiziționați cărți electronice legale, care nu sunt protejate prin DRM de la alți vânzători, le puteți transfera cu ușurință pe dispozitivul dvs.

Instrucțiunile din acest articol se aplică tuturor tabletelor Amazon Fire.


Ce format Reader trebuie utilizat pentru tabletele Amazon Fire

Aplicația Amazon Kindle citește în mod nativ fișiere .mobi. Dacă aveți o carte în format ePub, o puteți citi în continuare, dar fie trebuie să convertiți fișierul ePub, fie să instalați o aplicație de lectură separată pe Fire. 

Alte tipuri de fișiere acceptate pentru cărțile Kindle includ:

  • AZW
  • KPF
  • RPC
  • TXT
  • PDF
  • DOC
  • DOCX

Dacă o carte electronică nu este în formatul MOBI standard, aceasta nu va apărea în aplicația Kindle. PDF-urile și alte tipuri de fișiere pot fi găsite în Google Docs app.


Descărcați cărți electronice cu browserul Kindle

Există sute de site-uri web cu cărți electronice gratuite pe care le puteți descărca direct pe dispozitivul dvs. folosind browserul Silk Amazon. Fișierele pe care le descărcați pot fi găsite în aplicația Docs.

Pur și simplu atingeți un fișier pentru al deschide. Dacă este în formatul standard MOBI pentru Kindle Fire, cartea se va deschide în aplicația de citire Kindle.

Cum să transferați cărți electronice de pe PC la Kindle Fire prin USB

Puteți transfera fișiere către și de la Kindle Fire ca și cum ar fi un hard disk extern folosind un cablu USB:

Utilizatorii de Mac trebuie mai întâi să instaleze utilitarul Android File Transfer pentru a finaliza transferul USB.

  1. Conectați tableta Fire la computer cu un cablu micro-USB.

  2. Dacă este prima dată când conectați tableta Fire la un computer, glisați în jos din partea de sus a ecranului tabletei și atingeți Încărcare USB a acestui dispozitiv.

    Puteți trece la pasul 4 dacă computerul dvs. are deja acces la tabletă.

  3. Robinet Transferați fișiere pentru a permite accesul la dispozitiv.

  4. Pe computer, deschideți folderul dispozitivului și selectați Stocare internă.

  5. Glisați și plasați orice fișier MOBI în cărţi și plasați fișiere PDF și alte fișiere în Documente dosar.

  6. Deconectați tableta de la computer. După ce ați adăugat fișierele, poate fi necesar să reporniți Kindle-ul pentru a-l recunoaște noile cărți.

De asemenea, puteți transfera fișiere pe tableta dvs. Fire utilizând aplicația Dropbox pentru Fire OS.


Trimiteți cărți electronice la Kindle prin e-mail

De asemenea, este posibil să trimiteți fișiere de pe computer la Kindle Fire utilizând o adresă de e-mail specială. Pentru a găsi adresa de e-mail Kindle pe dispozitivele Fire mai noi, deschideți aplicația Docs și atingeți E-mail Docs către Fire în Trimiteți la Kindle. Când atașați un fișier la un e-mail și îl trimiteți la adresa specificată, fișierul va apărea automat în Documente.

Există o altă modalitate de a găsi adresa de e-mail Kindle. Conectați-vă la contul dvs. Amazon de pe computer și accesați pagina Gestionare dispozitive Amazon, apoi selectați dispozitivul. Ar trebui să vedeți adresa de e-mail a dispozitivului listată.