Principal : Extensii de fișiere : .wad Fişier

.wad Extensie de fișier

Tip fișier1Doom WAD File

Dezvoltator id Software
Categorie Fișiere de joc
Format Binary

Ce este WAD fișier?

Fișierul de date de joc folosit de Doom și Doom II, precum și alte jocuri de tip shooter pentru prima persoană care utilizează motorul original Doom; conține date cum ar fi sprite (grafică), informații de nivel și articole; utilizate pentru stocarea conținutului original al jocului, precum și pentru modificările jocului.

Mai multe informații

Formatul WAD a fost clasificat în două categorii: 1) IWAD ("WAD intern") și 2) PWAD ("Patch WAD"). Tipul de fișier IWAD este folosit pentru încărcarea conținutului jocului de bază, iar fișierele PWAD sunt folosite pentru adăugarea de date opționale la joc. Din cauza popularității Doom și a personalizabilității fișierelor WAD, formatul WAD a devenit unul din cele mai cunoscute și utilizate pe scară largă formate de fișiere de date de joc. Jucatorii din comunitate au dezvoltat mii de moduri folosind fisiere WAD pentru Doom si alte jocuri. Cu toate acestea, din moment ce Doom și Doom II au fost lansate în anii 1990, formatul nu este la fel de frecvent utilizat ca odată. Formatul original WAD, denumit WAD1, a evoluat în formate ulterioare, care includ WAD2 și WAD3. Aceste versiuni au fost reduse în scopul de a include doar texturi de joc și au fost folosite pentru Quake și Half-Life. Fișierele de textură WAD Quake pot fi editate cu programe precum Wally.

Programe care se deschid WAD fișiere

Tip fișier2Nintendo Wii Game Data File

Dezvoltator Nintendo
Categorie Fișiere de joc
Format Binary

.WAD numărul opțiunii 2

Fișier de date folosit de consola de jocuri Nintendo Wii; conține datele necesare pentru instalarea canalelor Wii, a meniurilor de sistem sau a actualizărilor de firmware; utilizate frecvent pentru instalarea copiilor autentice ale jocurilor Virtual Console (VC).

Mai multe informații

NOTĂ: Fișierele WAD sunt, de asemenea, folosite de dezvoltatorii Wii "Homebrew" pentru a instala și a juca jocuri.

Programe care se deschid WAD fișiere
Windows
Dolphin
Wad Studio
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Despre fișierele WAD

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .wad este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Nintendo Wii Game Data File, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Salutări! Am găsit intrarea dvs. cu privire la extensia de fișier .wad. După ce am vizionat un videoclip despre cât de mult au evoluat jocurile video, am făcut câteva cercetări. Mai ales despre unul dintre jocurile mele preferate, Doom. Explicația dumneavoastră despre fișierele WAD mi-a fost de mare ajutor. Nu știam că acest format a fost folosit pentru primul și al doilea joc. Deși grafica sa nu mai este impresionantă, este mișto că a fost stocată aici, alături de informațiile despre nivel. Care sunt unele dintre modificările care pot fi stocate în ele? De asemenea, mi s-a părut foarte interesant faptul că există două categorii pentru formatul WAD. Mulțumesc pentru că ai explicat și despre platforma SLADE, o să fac și eu niște mods pe cont propriu lol. Cât costă idSoftware Doom? Mulțumesc pentru ajutor!