Un fișier AMF este un fișier de fabricare a aditivilor folosit de programele CAD pentru a descrie obiecte în scopuri de imprimare 3D. Acesta conține unul sau mai multe obiecte, care includ geometria, culoarea și materialul volumelor care alcătuiesc obiectul (obiectele). Fișierele AMF stochează, de asemenea, constelația (aranjarea) mai multor obiecte și metadate care specifică autorul, numele, drepturile de autor și instrucțiunile speciale pentru obiect (obiecte).
Din anii 1980, formatul .STL a fost standardul industrial pentru stocarea și transferul de informații între programele CAD și instrumentele de fabricare a aditivilor. Acum, odată cu creșterea tipăririi 3D, sunt necesare mai multe formate capabile să stocheze și să transfere toate informațiile obiect 3D necesare pentru tipărirea 3D. Această nevoie a dus la creșterea popularității formatelor .3MF și AMF.
Formatul AMF este un format deschis dezvoltat de Societatea Americana de Testare si Materiale (ASTM) lansat in 2013. Formatul este conceput sa fie o solutie unificatoare pentru stocarea informatiilor obiect 3D asemanatoare cu .PDF format este pentru stocarea documentelor. Este bazat pe XML și a fost proiectat să fie simplu, scalabil și compatibil în viitor și în viitor. Formatul utilizează ochiuri triunghiulare pentru descrierea suprafețelor, indiferent dacă acestea sunt muchii curbe sau neplanare pe suprafețe 3D. Culorile sunt specificate folosind valorile RGBA (roșu, verde, albastru și canale alfa).
Puteți exporta informații obiect 3D în format AMF utilizând programe cum ar fi Dassault Systemes SOLIDWORKS și aplicațiile Autodesk. Imprimantele 3D care acceptă formatul includ Materialize și Shapeways. Aveți posibilitatea să vizualizați fișierele AMF cu aplicația gratuită Autodesk Meshmixer încrucișată.