Totul despre antenele over-the-air (OTA)

Puteți utiliza o antenă Over-the-Air (OTA) pentru a primi televiziune difuzată de la posturile TV din apropiere. Pentru a utiliza o antenă, televizorul dvs. trebuie să aibă un tuner TV încorporat sau trebuie să aveți un tuner extern conectat la antenă și televizor.

Există o mulțime de diferite tipuri de antene, deci asigurați-vă că alegeți cea potrivită pentru nevoile dvs.


Antene digitale sau HD

Nu există într-adevăr o antenă digitală sau de înaltă definiție. Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) spune că oricine deține o antenă capabilă să primească semnale analogice ar trebui să poată utiliza aceeași antenă pentru a primi semnale digitale.

Prin urmare, este o idee bună să încercați să utilizați vechea antenă înainte de a cumpăra una nouă. Dacă antena dvs. actuală nu funcționează, este posibil să aveți nevoie de una cu amplificare, ceea ce ajută antena să capteze un semnal mai bun.


Antene amplificate

Antenele amplificate măresc electric capacitatea de a primi un semnal slab. Aceste antene sunt ideale pentru persoanele care locuiesc în zonele rurale, deoarece semnalul de intrare ar putea avea nevoie de un impuls. O antenă amplificată poate fi, de asemenea, utilă în setările care implică cabluri lungi sau separatoare între antenă și televizor, care pot slăbi semnalul primit.

Antene interioare vs. exterioare

S-ar putea susține că o antenă interioară de 20 USD funcționează la fel de bine ca o antenă montată pe acoperiș de 100 USD. Depinde de locul în care locuiește o persoană, precum și de puterea semnalului care vine de la turnurile de difuzare.

Potrivit Antenna Web, un site administrat de Consumer Electronics Association (CEA), o selecție bună a antenei nu se bazează doar pe distanța de la stația de transmisie. Se bazează, de asemenea, pe caracterizarea precisă a condițiilor de semnal și pe selectarea unei antene care funcționează pentru situație.


Interior versus exterior

Jan Stromme / Getty Images

Antenele sunt fie interioare, fie exterioare. Interior înseamnă că antena se află în interiorul reședinței. Între timp, antenele exterioare sunt montate pe acoperișuri, pe laturile caselor sau într-o mansardă.

Capacitatea ambelor tipuri de antene de a primi un semnal bun depinde de distanța de la turnul de transmisie și de orice obstacole care se află între antenă și turn. Antenele exterioare sunt de obicei mai puternice decât antenele interioare, deci sunt în general mai fiabile.


UHF și VHF

UHF (Ultra High Frequency) și VHF (Very High Frequency) sunt similare cu AM și FM în lumea radioului. Majoritatea antenelor vor primi UHF, VHF sau ambele tipuri de semnale. Dacă doriți canalul 8, atunci doriți să obțineți o antenă care primește VHF. Același lucru ar fi valabil și pentru UHF și canalul 27.

Comisia Federală pentru Comunicații spune că banda VHF este între canalele 2 și 13 sau frecvențele 54-216 Mhz. Semnalele UHF acoperă canalele 14 până la 83 sau frecvențe cuprinse între 300 și 3,000 Mhz, deși numerele mai mari pot fi realocate odată cu tranziția digitală.

Există o concepție greșită comună că toate semnalele digitale sau de înaltă definiție se încadrează în lățimea de bandă UHF. În timp ce UHF poate conține multe dintre semnale digitale, există semnale digitale și de înaltă definiție pe banda VHF. De aceea, vă recomandăm să utilizați instrumentul de selectare a antenei la AntennaWeb.org.

Web Antena

Antenna Web este operat de Consumer Electronics Association. Site-ul este conceput pentru a ajuta oamenii să găsească cea mai bună antenă pentru zona lor pe baza adresei sau a codului poștal. Singurul dezavantaj este că Antenna Web va recomanda doar antene exterioare pentru zona dvs.

Antene interioare

Bryan Mullennix / Getty Images

Este esențial să se ia în considerare distanța de la turnul de transmisie și orice obstacole care se află între antenă și turn. Acești factori afectează și antenele exterioare, dar este mai important să acordați atenție acestor detalii, deoarece antenele interioare sunt evaluate în mod egal de Consumer Electronics Association.

Distanța de la Turnul de transmisie

Nu există un kilometraj specific care să determine dacă o antenă interioară va funcționa pentru dvs. Dacă locuiți în limitele orașului postului de televiziune, atunci veți putea folosi o antenă interioară.

De exemplu, dacă locuiți pe o piață de dimensiuni medii și utilizați o antenă interioară, probabil că veți primi toate posturile de difuzare OTA în înaltă definiție digitală fără probleme.

Obstacole între antenă și turnul de transmisie

Obstacolele pot fi munții, dealurile, clădirile, pereții, ușile, oamenii care merg în fața antenei etc. Acestea creează ravagii cu semnalele TV și afectează fiabilitatea recepției semnalului.

Prin urmare, atunci când se compară antenele interioare cu cele exterioare, antenele interioare sunt de obicei:

  • Aveți un interval de recepție mai scurt
  • Instalați mai ușor
  • Costă mai puțin

Sistem de evaluare a antenei interioare

Eduardo Grigoletto / Getty Images

Antenele de interior sunt evaluate la fel de Consumer Electronics Association (CEA), dar asta nu înseamnă că toate au aceleași performanțe. Acest lucru se datorează faptului că recepția în interior poate fi inconsistentă.

Atunci când o antenă interioară este aprobată pentru utilizare de către CEA, ar trebui să vedeți pe ambalajul produsului o siglă CEA care să declare că declinul de responsabilitate al CEA precizează că antena „îndeplinește sau depășește specificațiile de performanță CEA pentru antenele interioare”.

Va funcționa o antenă interioară pentru tine?

O antenă interioară poate funcționa pentru dvs., dar trebuie să aveți grijă, deoarece este posibil să nu preia toate stațiile din zona dvs. sau poate necesita ajustări frecvente în funcție de stația dorită.

Sfatul nostru este să accesați AntennaWeb.org pentru a vedea ce tip de antenă exterioară recomandă pentru adresa dvs. specifică. Apoi, puteți compara recomandările antenei exterioare cu ceea ce este disponibil într-un model de interior sau, cel puțin, să vă faceți o idee despre locul în care există turnurile de transmisie în comparație cu reședința dvs. Acest lucru ar trebui să vă ajute să decideți dacă un model de interior este potrivit pentru dvs.

Antene direcționale vs. Antene multidirecționale în aer liber

Andrew Holt / Getty Images

Antenele exterioare sunt disponibile în două varietăți, direcționale și multidirecționale. Antenele direcționale trebuie să indice spre turnul de transmisie pentru a primi un semnal, în timp ce antenele multidirecționale pot primi semnale atunci când nu sunt îndreptate spre turnul de transmisie. Acesta este un punct de reținut atunci când selectați o antenă, deoarece dacă alegeți o antenă direcțională și aveți nevoie de mai multe direcții, atunci nu veți primi unele stații.

Sistem de evaluare a antenei în aer liber

Antenna Web evaluează antenele exterioare cu un sistem de evaluare cu 6 culori. Aceste evaluări ar trebui să apară în exteriorul unui produs aprobat de CEA:

  • Galben - Mic multi-direcțional
  • Verde - Multidirecțional mediu
  • Verde deschis - Multidirecțional mare sau multidirecțional mic cu pre-amplificator
  • Roșu - Direcțional mediu
  • Albastru - Direcțional mediu cu pre-amplificare
  • Violet - Directional mare cu pre-amplificator

Culorile sunt concepute pentru a ajuta la selectarea unei antene fără a fi nevoie să comparați specificațiile între modele. Cu alte cuvinte, antenele cu cod galben ar trebui să funcționeze în mod consecvent între ele. Același lucru este valabil și pentru verde, albastru etc.

Instrucțiuni pentru utilizarea antenei Web

Jim Wilson / Getty Images

Antenna Web simplifică alegerea unei antene exterioare în Statele Unite. După introducerea detaliilor, veți fi direcționat către o pagină cu rezultate. Pagina va afișa o listă de tipuri de antene și stații preluate în zona dvs., împreună cu tipul de antenă recomandat. Aveți opțiunea de a sorta după toate posturile TV, digitale sau analogice. Vă recomandăm să sortați după digital.

Lista antenelor are câteva câmpuri importante de revizuit, cum ar fi atribuirea frecvenței stației și orientarea busolei, care este cea mai bună direcție spre care să îndreptați antena pentru a primi stația respectivă. De asemenea, puteți vizualiza o hartă a adresei dvs. care arată direcția spre care să îndreptați antena.

CEA afirmă că stațiile enumerate în serviciile sale sunt limitate și că, în funcție de specificul instalației dvs., puteți primi mai multe stații care nu apar în listă.

Avantajele utilizării unei antene

Jeff Smith / Getty Images

Chiar dacă vă abonați la satelit, puteți utiliza o antenă pentru a primi posturi de difuzare locale. Avantajele utilizării unei antene includ faptul că nu trebuie să plătiți pentru serviciul premium de înaltă definiție și să primiți un semnal fiabil în timpul furtunilor severe.

Prin utilizarea unei antene, veți avea acces la semnalele de difuzare gratuite ale postului dvs. de televiziune local în înaltă definiție (HD). Un alt avantaj este că, în unele piețe, puteți primi canale locale care nu sunt oferite de furnizorul dvs. de cablu sau satelit.

O antenă poate oferi liniștea sufletească știind că aveți acces la programare chiar dacă recepția dvs. prin cablu sau satelit eșuează. Primirea de semnale over-the-air este, de asemenea, gratuită, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă abonați la pachetul HD al furnizorului dvs. de cablu sau satelit pentru a viziona canalele locale în calitate de înaltă definiție.