Cum să distribuiți o anumită oră într-un videoclip YouTube

Știați că vă puteți conecta la o anumită oră într-un videoclip YouTube? Acesta este un truc minunat pentru atunci când doriți doar să afișați un anumit segment al unui videoclip - mai ales dacă videoclipul este destul de lung și segmentul pe care doriți să îl partajați vine la câteva minute după ce începe redarea.

Aceste instrucțiuni se aplică atât utilizatorilor de desktop, cât și celor de mobil.


Cum să creați un link către o anumită oră în trei pași simpli

Este foarte ușor să vă conectați la partea exactă a oricărui videoclip YouTube. Accesați YouTube.com pe un browser desktop, apoi urmați instrucțiunile de mai jos.

  1. Clic ACȚIUNE direct sub videoclip.

  2. În caseta pop-up, bifați caseta de lângă Incepe la.

  3. Introduceți ora la care doriți să înceapă videoclipul. Ora corectă ar putea fi deja afișată acolo dacă ați apăsat butonul de partajare în momentul exact în care doriți să înceapă videoclipul.

  4. Anunturi COPIE pentru a copia URL-ul marcat cu timp. Este posibil să observați că linkul s-a schimbat pentru a include câteva caractere suplimentare. Aceste caractere suplimentare sunt folosite pentru a spune YouTube să facă legătura cu timpul specific pe care l-ați setat pentru aceasta.

  5. Inserați linkul oriunde doriți sau selectați oricare dintre butoanele de partajare socială pentru al partaja. Oricine vă deschide linkul va începe să vizioneze videoclipul la ora specificată.


Partajarea unui link către o anumită oră într-un videoclip YouTube pe mobil

În aplicația oficială mobilă YouTube pentru dispozitive iOS și Android, este posibil să observați că există un buton de partajare care vă permite să copiați linkul video și să îl partajați în aplicații sociale, dar nu este caseta de selectare Start sau câmp. Din păcate, această funcție este disponibilă numai atunci când vizionați un videoclip YouTube de pe un browser web.

Deci, dacă doriți să vă conectați la o anumită oră într-un videoclip YouTube în timp ce utilizați smartphone-ul, aveți câteva opțiuni:

  • Deschideți videoclipul din aplicația browserului dvs., cum ar fi Chrome, și modificați setările browserului astfel încât acesta să încarce site-ul YouTube pentru desktop mai degrabă decât versiunea sa mobilă (alegeți Site de desktop din meniul Chrome). Apoi, urmați pașii, așa cum sunt enumerați mai sus, pentru a crea adresa URL marcată cu ora.
  • Conectați-vă la o anumită oră prin crearea manuală a unei etichete de timp.

Conectarea la o anumită oră într-un videoclip YouTube prin crearea unui timbru

Puteți conecta manual la o anumită oră dintr-un videoclip adăugând ? t = 00m00s până la sfârșitul unui scurt link YouTube. Pentru adresele URL mai lungi care au deja un semn de întrebare în adresa URL, adăugați un semn cu semn (&): & t = 42s.

Tu înlocuiești 00m cu marcatorul de minute și înlocuiți 00s cu al doilea marker.

Dacă videoclipul este suficient de scurt încât să nu treacă mai mult de un minut, puteți lăsa porțiunea „00m” din el. De exemplu, linkul https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ se transformă în https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ?t=42s odată ce am adăugat indicatorul nostru de timp pentru a începe la 42 de secunde în.

Pentru videoclipurile lungi, sunt acceptate și orele prin intermediul 00h. De exemplu:

https://www.youtube.com/watch?v=wZZ7oFKsKzY&t=8h10s (Beware, this links to a Nyan Cat video.)

YouTube îl face suficient de rapid și simplu încât nu ar trebui să faci asta deloc manual, dar oricum nu înțelege nimic. Știind cum funcționează manual vă oferă, de asemenea, o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă acele personaje suplimentare.

Theresa Chiechi / Lifewire


De ce legarea la un anumit timp contează

Utilizatorii de internet au o durată de atenție extrem de scurtă, deci forțând pe cineva să stea chiar și printr-un videoclip de 4 sau 5 minute în care cea mai bună porție nu începe până la jumătatea distanței poate fi suficientă pentru a-i face să renunțe și să închidă cu nerăbdare videoclipul din frustrare.

YouTube găzduiește mii și mii de videoclipuri uimitoare care merită distribuite, care pot dura câteva minute și pot dura până la o oră. Dacă distribuiți un videoclip al unei prezentări de vorbire publică de o oră pe Facebook, prietenii dvs. vor aprecia probabil faptul că v-ați conectat la ora exactă specifică din videoclip, unde vorbirea se concentrează pe un subiect relevant de care ar putea fi interesați. 

Mai mulți oameni urmăresc YouTube de pe dispozitivul lor mobil acum mai mult ca niciodată (ceea ce explică în mare măsură atenția mai scurtă). Nu au timp să treacă printr-o lungă introducere și alte fragmente irelevante înainte de a ajunge la lucrurile bune.

Când decideți să distribuiți un videoclip la o anumită oră, spectatorii pot reporni întotdeauna videoclipul dacă doresc să urmărească întregul lucru în totalitate, deci nu faceți nimănui serviciu nimănui prin conectarea la un punct relevant. Playerul video YouTube începe bufferarea și redarea în momentul setat fără modificări ale videoclipului.