Cum să înghețe titlurile de coloană și rând în Excel

Când lucrați cu foi de calcul Excel mari, titlurile de coloană și rând situate în partea de sus și în jos în partea stângă a foii de lucru dispar dacă derulați prea departe la dreapta sau prea jos. Pentru a evita această problemă, înghețați rândurile și coloanele. Înghețarea blochează coloane sau rânduri specifice, astfel încât, indiferent de locul în care derulați, acestea să fie întotdeauna vizibile în partea superioară sau laterală a foii.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel Online; și Excel pentru Mac 2016 și versiunile ulterioare.


Înghețați rândul superior al unei foi de lucru

Înghețarea rândului superior al unei foi de lucru este o modalitate excelentă de a menține titlurile Excel vizibile în orice moment. Urmați acești trei pași simpli pentru ca acel antet să rămână pe loc.

Pentru a îngheța rândul superior al unei foi de lucru:

  1. Selectați Vizualizare pe panglică.

  2. Selectați Înghețare panouri. Dacă utilizați Excel pentru Mac, săriți peste acest pas.

  3. Selectați Înghețați rândul superior.

  4. O margine apare chiar sub rândul 1 pentru a indica faptul că zona de deasupra liniei a fost înghețată. Datele din rândul 1 rămân vizibile pe măsură ce derulați în jos, deoarece întregul rând este fixat în partea de sus a Excel.


Înghețați prima coloană a unei foi de lucru

Pe lângă înghețarea primului rând al unei foi de lucru, puteți îngheța și prima coloană la fel de ușor.

Pentru a îngheța prima coloană a unei foi de lucru:

  1. Selectați Vizualizare.

  2. Selectați Înghețare panouri. Dacă utilizați Excel pentru Mac, săriți peste acest pas.

  3. Selectați Înghețați prima coloană.

  4. Întreaga zonă a coloanei A este înghețată, indicată de marginea neagră dintre coloanele A și B. Introduceți câteva date în coloana A, derulați spre dreapta și veți vedea că datele se mișcă împreună cu dvs.


Înghețați atât coloanele, cât și rândurile unei foi de lucru

Înghețați toate rândurile de deasupra celulei active și toate coloanele din stânga celulei active. Aceste coloane și rânduri rămân pe ecran în orice moment, indiferent cât de departe vă derulați.

Pentru a menține vizibile rândurile și coloanele specificate:

  1. Selectați o celulă care se află sub rândul pe care doriți să îl înghețați și în dreapta coloanei pe care doriți să îl înghețați. Acestea sunt rândurile și coloanele care rămân vizibile atunci când derulați.

  2. Selectați Vizualizare.

  3. Selectați Înghețare panouri. Dacă utilizați Excel pentru Mac, săriți peste acest pas.

  4. Selectați Înghețare panouri.

  5. Două linii negre apar pe foaie pentru a arăta ce panouri sunt înghețate. Rândurile de deasupra liniei orizontale sunt menținute vizibile în timp ce derulați. Coloanele din stânga liniei verticale sunt păstrate vizibile în timp ce derulați.


Deblocați coloanele și rândurile în Excel

Când nu mai doriți ca anumite rânduri și coloane să rămână pe loc atunci când derulați, dezghețați toate panourile din Excel. Datele din cadre vor rămâne, dar rândurile și coloanele care au fost înghețate vor reveni la pozițiile lor inițiale.

Pentru a dezgheța panourile, selectați Vizualizare > Înghețare panouri > Dezghețați panourile. Pe Excel pentru Mac, selectați Vizualizare > Dezghețați panourile in schimb.