Utilizați Windows multiple, aranjate sau împărțite în Microsoft Office

Dacă utilizați Microsoft Office mult, este posibil să fi întâlnit situații în care doriți să lucrați cu mai multe documente la un moment dat.

Pur și simplu deschiderea unei noi ferestre de document este un lucru grozav de știut pentru aceste situații, dar reglarea fină a acestei abilități poate deschide o experiență de lucru complet nouă și actualizată.

Iată cum puteți face un pas mai departe, personalizând modul în care mai multe ferestre se aliniază, derulează și chiar se coordonează. Rețineți că nu toate programele Office au aceeași gamă de caracteristici, dar acestea vă vor oferi o imagine de ansamblu bună a ceea ce trebuie să căutați. În general, veți găsi cele mai multe personalizări ale ferestrelor în Microsoft Word și Excel.


Iată cum

  1. Pentru a crea o fereastră nouă, pur și simplu selectați Vizualizare - fereastră nouă. Aceasta creează un nou cadru pentru program. De exemplu, dacă lucrați în Microsoft Word, veți vedea întreaga interfață cu utilizatorul în două instanțe separate pe ecran.

  2. Reglați fiecare fereastră pentru a vedea ce aveți nevoie. Puteți utiliza fie Restabiliți / extindeți în dreapta sus a fiecărei ferestre sau folosiți mouse-ul pentru a face clic pe margini, apoi trageți fiecare fereastră la lățimea sau înălțimea preferată.

  3. Din nou, fereastra nouă se comportă la fel ca fereastra dvs. originală, ceea ce înseamnă că puteți salva documentul, puteți aplica formatarea și puteți aplica alte instrumente fiecărei ferestre.


sfaturi

  • Dacă aveți două documente, selectați Vizualizare - Vizualizare una lângă alta. Aceasta este, de asemenea, o modalitate rapidă de a fixa fiecare fereastră înapoi la spațiu egal pe ecran după ce ați personalizat lățimea sau înălțimea unei ferestre.
  • Dacă aveți deschise o grămadă de documente Word, Excel, PowerPoint sau alte documente, puteți aranja toate fișierele din același program selectând Vizualizare - Aranjați Windows. Acesta va fixa ferestrele la o dimensiune mai mică, astfel încât să le puteți vedea pe toate, în funcție de câte lucrări lucrați.
  • Rețineți că ar trebui să utilizați mai multe ferestre atunci când comparați două documente diferite. Dacă încercați să deschideți același document în două ferestre diferite, puteți crea probleme la salvarea oricăror modificări sau puteți întâmpina probleme de stabilitate. În schimb, consultați o abordare alternativă în sfatul următor
  • De asemenea, puteți împărți un ecran în același document, care vă permite să comparați părți neadiacente ale unui document pe același ecran. Selectați Vizualizare - Ecran divizat. Vă permite să comparați prima pagină cu o pagină mai târziu în document, de exemplu, evitând în același timp problemele de versiune, deoarece lucrați încă la o singură instanță a documentului respectiv. Este disponibil în Microsoft Word și vă poate ajuta cu documente mai mari.

Este posibil să fiți interesat și de Views, care vă oferă o modalitate de a vă personaliza experiența în programele Microsoft Office. Vizualizările sunt modalități alternative de a privi o singură fereastră de document. În acest sens, ele seamănă mai mult cu o perspectivă nouă sau cu detalii mai mari sau mai mici decât vizualizarea implicită.

Sau este posibil să fiți interesat să reglați cât de mare este textul într-o singură fereastră. Se poate face în câteva moduri diferite, așa că vă sugerăm să verificați această resursă: Personalizați zoomul sau nivelul implicit de zoom în programele Microsoft Office.