Recenzie ExpressVPN: tot ce trebuie să știți

ExpressVPN 

Am găsit că designul ecranului dublu este puțin cam ciudat, dar face treaba. Pentru unii, abilitatea de a descrie în întreaga listă globală de servere pe al doilea ecran poate fi o caracteristică de dorit. După ce vă conectați la locația VPN aleasă, sunteți bine să mergeți. Puteți verifica starea conexiunii în partea de sus a ecranului (arată ca un V zburător cu bifă).

Ne-am putut conecta la Netflix în Japonia, Netflix și Hulu în Statele Unite și chiar am trecut de testele de proxy stricte ale BBC pentru BBC iPlayer din Marea Britanie.


Performanță: Excelent

Putem spune cu încredere că conexiunile, navigarea și viteza de streaming pe ExpressVPN sunt excelente. Pentru a obține cea mai bună viteză și performanță, utilizați Locație inteligentă caracteristică.

Smart Location este un instrument încorporat în ExpressVPN care folosește algoritmi speciali pentru a vă găsi cel mai bun server VPN bazat pe factori precum viteza de descărcare, latența și distanța. Întotdeauna alege cel mai bun server pentru locația dvs., deci nu trebuie să ghiciți unde veți obține cele mai bune performanțe.

 ExpressVPN

Am constatat că serverele ExpressVPN sunt rapide peste tot, cu o viteză maximă măsurată a conexiunii de 183.1 Mbps atunci când folosim conexiunea noastră de 1 Gbps. Este suficient pentru chiar și cele mai extenuante sarcini, chiar streaming video 4K HD și jocuri cu ritm rapid.

Angajamentul ExpressVPN față de confidențialitate a fost dovedit atunci când guvernul turc a cerut date de la ExpressVPN în 2017 și nu existau date de predat.

Pentru regiunile îndepărtate cu standarde de securitate slabe, ExpressVPN folosește o caracteristică numită Servere virtuale. După cum sugerează și numele, serverele virtuale nu se află în țară ca adresa IP care v-a fost atribuită.

Acest lucru este important dacă aveți nevoie de o adresă IP într-o țară care nu îndeplinește standardele de securitate ale ExpressVPN, de exemplu Indonezia. Dacă vă aflați într-una dintre aceste țări cu locații virtuale, ExpressVPN vă va direcționa tot traficul de internet printr-un server din altă țară, în timp ce vă atribuie o adresă IP locală. Acest lucru adaugă un alt nivel de securitate navigării dvs. pe internet.


Streaming: acoperire bună, dar fără servere dedicate

ExpressVPN nu oferă servere de streaming dedicate, cum ar fi unele dintre concurență, dar puteți utiliza în continuare acest serviciu pentru a debloca conținut de la unii dintre furnizorii dvs. preferați. Ne-am conectat la servere din Statele Unite, Japonia și Regatul Unit și, de fapt, am avut destul noroc.

Ne-am putut conecta la Netflix în Japonia, Netflix și Hulu în Statele Unite și chiar am trecut de testele de proxy stricte ale BBC pentru BBC iPlayer din Marea Britanie. Aceste rezultate nu sunt garantate, deoarece serviciile video de streaming încearcă în permanență să blocheze VPN-urile, dar am avut o experiență foarte bună cu ExpressVPN.


Politica de confidențialitate: strictă

ExpressVPN are sediul în Insulele Virgine Britanice (BVI), care are legi de confidențialitate mai stricte decât multe alte țări. BVI nu este membru al Alianței 5, 9 sau 14-Eyes și nu are legi privind păstrarea datelor. Aceasta înseamnă că nu păstrează nicio adresă IP, istoric de navigare, trafic de date sau interogări ale sistemului de nume de domeniu (DNS) care ar putea fi utilizate pentru a identifica un anumit utilizator.

Într-adevăr, angajamentul ExpressVPN față de confidențialitate a fost dovedit atunci când guvernul turc a cerut date de la ExpressVPN în 2017 și nu existau date de predat.

ExpressVPN este o alegere demnă pentru oricine dorește o mai mare confidențialitate și securitate pe web.

Din politica de confidențialitate a ExpressVPN: „Nu colectăm jurnalele activității dvs., inclusiv nici o înregistrare a istoricului de navigare, a destinației traficului, a conținutului de date sau a interogărilor DNS. De asemenea, nu stocăm niciodată jurnale de conexiuni, ceea ce înseamnă că nu există jurnale ale adresei IP, ale VPN-ului dvs. de ieșire Adresa IP, marcajul de timp al conexiunii sau durata sesiunii. ”


Caracteristici de securitate: Cel mai bun din clasă

ExpressVPN folosește o gamă de cele mai bune caracteristici de securitate din clasă pentru a asigura confidențialitatea și siguranța la mai multe niveluri. Acest lucru face ca ExpressVPN să fie adecvat pentru o gamă largă de utilizări ale confidențialității personale, inclusiv torrentarea, ascunderea activităților de ISP-ul și motoarele de căutare, transmiterea de filme și eliminarea restricțiilor geografice, chiar și în China. 

Lista impresionantă a caracteristicilor de securitate a ExpressVPN include:

  • Standard de criptare avansat (AES) cu chei de 256 de biți: Un standard de criptare de nivel militar utilizat de agențiile guvernamentale și experții în securitate pentru a proteja datele foarte sensibile.
  • O politică strictă împotriva jurnalelor: ExpressVPN nu păstrează niciodată jurnalele adresei IP de ieșire, istoricul navigării, destinația traficului, conținutul datelor, marcajul de timp al conexiunii sau interogările DNS.
  • TrustedServer: Serverele ExpressVPN rulează pe memorie volatilă (RAM), nu pe hard disk. Acest lucru garantează că orice date din RAM sunt șterse ori de câte ori ciclul de alimentare este.
  • Blocare rețea (comutator de ucidere ExpressVPN): Această caracteristică vă asigură că traficul de date și adresa IP rămân private (adică nu se vor scurge), chiar dacă conexiunea VPN cade brusc.
  • Reîncărcare de 60 de minute: În plus față de negocierea unei noi chei secrete de fiecare dată când vă conectați, ExpressVPN negociază automat o nouă cheie la fiecare 60 de minute în timp ce utilizați VPN.
  • Extensie browser Chrome cu HTTPS oriunde: O extensie care vă direcționează automat către versiunea HTTPS mai sigură a principalelor site-uri web. Funcționează indiferent dacă sunteți sau nu conectat la ExpressVPN.
  • VPN opțional pentru router Wi-Fi: Această caracteristică vă permite să configurați routerul de acasă cu o aplicație care securizează toate dispozitivele din rețeaua dvs. Wi-Fi. Dacă aveți această caracteristică, nu trebuie să instalați aplicația VPN pe fiecare dispozitiv separat.

Pentru a vă asigura că VPN este întotdeauna activat, puteți verifica opțiunea pentru Lansați ExpressVPN la pornire în Preferințe > general.

ExpressVPN

ExpressVPN oferă o varietate de protocoale VPN pentru a alege, inclusiv OpenVPN peste UDP / TCP sau L2TP / IPSec. Dacă doriți să schimbați protocoalele, este ușor de făcut. Mergi la Preferințe și faceți clic pe Protocol filă. Cu toate acestea, ExpressVPN vă recomandă să rămâneți cu OpenVPN sau să lăsați aplicația să aleagă automat protocolul cel mai potrivit pentru rețeaua dvs.


O caracteristică suplimentară de securitate: tunelare divizată

ExpressVPN are o caracteristică unică numită tunelare divizată. Tunelarea divizată vă permite să selectați ce aplicații (Chrome, Firefox etc.) utilizează VPN și care nu. Acest lucru poate fi util atunci când doriți să utilizați VPN pentru a vă păstra activitățile online private pe anumite site-uri, dar nu doriți să încetiniți alte site-uri unde ar fi mai bine să utilizați o adresă IP locală.

Un exemplu de tunelare divizată ar putea presupune utilizarea VPN pentru torrenting sau streaming de filme în străinătate, păstrând în același timp o conexiune non-VPN pentru site-uri precum companii locale sau servicii de livrare de alimente. Rețineți că, atunci când utilizați funcția de tunelare divizată a ExpressVPN, furnizorul dvs. de servicii de internet sau terți ar putea vedea sau intercepta traficul de date care nu este protejat de VPN.

ExpressVPN

Torrenting: funcționează cu uTorrent

Serviciul ExpressVPN funcționează și pentru torrenting. Pentru ao utiliza, va trebui să descărcați uTorrent de pe site-ul oficial uTorrent. Odată instalat, puteți utiliza aplicația uTorrent cu ExpressVPN activat pentru torrent privat. Probabil că este de la sine înțeles că, dacă faceți torrent, utilizați întotdeauna un serviciu VPN sigur și extrem de sigur.

ExpressVPN folosește o gamă de caracteristici de securitate cele mai bune din clasă pentru a asigura confidențialitatea și securitatea la mai multe niveluri.

Blocarea anunțurilor: nu este disponibilă

Unele servicii VPN includ un blocator de anunțuri încorporat, care acționează ca un nivel suplimentar de securitate împotriva urmăritorilor de anunțuri excesivi care învață informații despre sistemul și conexiunea dvs. ExpressVPN nu include un blocator de anunțuri, deci această funcție nu este disponibilă aici.

Serviciu clienți: chat web, e-mail și un sistem de bilete

ExpressVPN nu are asistență telefonică, dar oferă un sistem excelent de chat web. Unele VPN-uri reduc punctele prin utilizarea sistemelor de chat bazate pe AI, dar ExpressVPN vă permite să vorbiți cu un om adevărat dacă vă găsiți probleme cu serviciul.

În plus față de chat-ul web, ExpressVPN are și o adresă de e-mail pe care o puteți contacta pentru asistență asincronă după cum doriți și un sistem bazat pe bilete pe care îl puteți completa prin intermediul site-ului lor de asistență.

Preț: Bine

În ceea ce privește prețul, ExpressVPN are un preț rezonabil pentru toate caracteristicile și opțiunile pe care le obțineți. Deși nu sunt la fel de ieftine ca alte servicii, este posibil să descoperiți că funcțiile suplimentare ale ExpressVPN depășesc costul.

În prezent, ExpressVPN oferă trei opțiuni de plată: o lună, șase luni sau 15 luni. Un plan de o lună este de 12.95 USD, șase luni este de 9.99 USD, iar cea mai bună ofertă este de 8.32 USD pentru 12 luni. Planul de 12 luni este de doar 69 de cenți pe zi, ceea ce este încă relativ ieftin.

Competiție: ExpressVPN vs NordVPN

Fiind două dintre cele mai apreciate VPN-uri, veți găsi adesea ExpressVPN și NordVPN clasate unul împotriva celuilalt. Cu toate acestea, există unele diferențe între ele. Pentru început, ExpressVPN este opțiunea mai scumpă, cu un plan de 12 luni care costă 8.32 USD / lună. Între timp, NordVPN vă va restitui 4.08 USD / lună pentru un plan de 1 an.

Pentru cei care doresc să păstreze conexiuni locale în timp ce utilizează un VPN, ExpressVPN oferă tuneluri separate; NordVPN nu. Și, când vine vorba de platformele disponibile, veți obține mai multe opțiuni cu ExpressVPN, care are chiar și aplicații pentru Chromebook, Kindle Fire și Nook. Vestea bună este că ambele companii oferă o garanție de 30 de zile pentru returnarea banilor, astfel încât să puteți testa serviciile fără niciun risc.

Verdict final

O valoare bună.

Dacă doriți viteze rapide, suport de chat 24 de ore pe zi, protocoale de criptare de nivel militar și caracteristici de securitate suplimentare, aruncați o privire bună la ExpressVPN. Cu infrastructura sa globală de server, funcția Smart Location, testul de viteză încorporat și multe alte funcții cu valoare adăugată interesantă - ExpressVPN este o alegere demnă pentru oricine dorește o mai mare confidențialitate și securitate pe web.

Produse similare pe care le-am analizat:

  • CyberGhost VPN
  • VyprVPN
  • IPVanish VPN

Specificații

  • Nume produs ExpressVPN

  • Preț 8.32 USD

  • Viteza (cea mai rapidă observată) 183.1 Mbps (testată pe o conexiune de 1 Gbps)

  • Sisteme de operare Windows, macOS, Linux, Chromebook, iOS, Android

  • Dispozitive Cinci dispozitive odată

  • Locații server 94 de țări

  • Număr de servere 3,000+

  • Streaming Testat Netflix (Japonia, SUA), BBC iPlayer, Hulu (SUA)

  • Torrent Da (funcționează cu uTorrent)

  • Criptare AES 256-bit OpenVPN

  • Logare Nu există politici privind jurnalele, raport de transparență disponibil

  • Jurisdicție Insulele Virgine Britanice