Puteți rula aplicații iPhone pe Android și Windows?

În timp ce multe aplicații care rulează pe iOS (sistemul de operare pentru dispozitivele mobile Apple precum iPhone), unele au, de asemenea, versiuni pentru Android și chiar versiuni pentru MacOS și Windows. Acest lucru este valabil mai ales pentru aplicațiile de la cele mai mari companii, precum Facebook și Google, și unele dintre cele mai populare jocuri. Unele aplicații, cu toate acestea, sunt exclusive pentru iPhone. Dar există o modalitate de a rula aplicații iPhone pe dispozitive Android sau Windows?

În general, răspunsul este nu: nu puteți rula aplicații iPhone pe alte platforme. Utilizarea aplicațiilor iPhone pe alte dispozitive este foarte, foarte grea, dar există unele opțiuni (foarte limitate) pentru persoanele care sunt cu adevărat angajate.


Compatibilitate software și platforme

Peter Macdiarmid / Personal / Getty Images

Rularea aplicațiilor concepute pentru un sistem de operare pe un alt sistem de operare este o provocare serioasă. Asta pentru că o aplicație concepută pentru a fi utilizată pe iPhone, de exemplu, necesită tot felul de elemente specifice iPhone-ului pentru a funcționa corect (același lucru este valabil și pentru Android și alte sisteme de operare). Este cel mai ușor să ne gândim la aceste elemente care se încadrează în trei mari categorii:

  • Arhitectura hardware: Când dezvoltatorii de software își creează aplicațiile, aplicațiile sunt concepute pentru a funcționa pe hardware specific smartphone-ului. De exemplu, aplicația poate fi proiectată pentru a funcționa pe un anumit tip de procesor și, fără acel procesor, aplicația nu va rula.
  • Caracteristici hardware: Unele aplicații utilizează caracteristici hardware oferite doar de dispozitivele pe care rulează. Gândiți-vă la scanerul de amprentă Touch ID al iPhone-ului sau la cipul de coprocesare a mișcării M11. Dacă o aplicație vă cere să vă conectați folosind amprenta dvs., dar nu există scaner pe telefon, aplicația nu va funcționa.
  • Caracteristici software: Aceasta este versiunea software a cerinței hardware din ultimul punct. Dacă o aplicație încearcă să utilizeze o anumită caracteristică software - cum ar fi widget-urile Notification Center sau iCloud, de exemplu - și constată că acea caracteristică nu există, nu va putea funcționa.

Majoritatea dezvoltatorilor se ocupă de acest lucru prin crearea de versiuni separate ale aplicațiilor compatibile cu iPhone și Android, dar aceasta nu este singura soluție. Există o lungă tradiție în calculul emulației, creând o versiune virtuală a unui tip de dispozitiv care poate rula pe un alt tip de dispozitiv.

Mac-urile au o serie de opțiuni bune pentru a rula Windows. Bootcamp-ul Apple vă ajută să instalați literalmente Windows pe o mașină Apple, în timp ce software-ul Parallels de la terți creează un mediu special în MacOS care poate rula o versiune funcțională de Windows. Această emulare rulează mai lent decât un computer care rulează Windows nativ, dar oferă compatibilitate atunci când aveți nevoie de ea.


Puteți rula aplicații iPhone pe Android?

Diferențele dintre cele două platforme de smartphone-uri de vârf - iOS și Android - depășesc cu mult companiile care produc telefoanele și oamenii care le cumpără. Dintr-o perspectivă tehnologică, sunt foarte diferite. Ca urmare, nu există o mulțime de modalități de a rula aplicații iPhone pe Android, dar există o singură opțiune.

O echipă de studenți programatori de la Universitatea Columbia au dezvoltat un instrument numit Cycada care permite aplicațiilor iOS să funcționeze pe Android. Dezavantajul? Nu este disponibil public.

În trecut, au existat alte câteva emulatoare iOS pentru Android, inclusiv iEmu. Deși este posibil să fi funcționat odată, aceste programe nu funcționează cu versiunile recente de Android sau iOS.

O altă opțiune este un serviciu cu plată numit Appetize.io, care vă permite să rulați o versiune emulată a iOS în browserul dvs. web. Puteți încărca aplicații iOS în serviciu și le puteți testa acolo. Totuși, nu este același lucru cu instalarea unei aplicații Apple pe Android. Seamănă mai mult cu conectarea la un alt computer care rulează iOS și apoi transmiterea rezultatelor pe dispozitivul dvs.

Vă întrebați dacă puteți utiliza caracteristici iPhone precum Siri pe alte dispozitive decât iPhone și iPad? Consultați Cum să obțineți Siri pentru telefoane Android sau Windows.


Puteți rula aplicații iPhone pe Windows?

Utilizatorii de Windows pot avea o opțiune pe care utilizatorii de Android nu o au: există un simulator iOS pentru Windows 7 și versiuni ulterioare numit iPadian. Instrumentul are o serie de limitări - nu veți putea accesa App Store folosindu-l; Aplicațiile pentru iPhone trebuie să fie compatibile cu acesta și foarte puține sunt, dar vor primi cel puțin unele aplicații care rulează pe computerul dvs.

Au existat multe rapoarte conform cărora iPadian a instalat programe malware sau spam și programe publicitare pe computerele utilizatorilor, așa că probabil doriți să evitați instalarea acestora.

Un anunț recent de la Microsoft a adăugat un rid la ideea de a rula aplicații iPhone pe Windows. În Windows 10, Microsoft a creat instrumente pentru a permite dezvoltatorilor de aplicații iPhone să își aducă aplicațiile în Windows cu relativ puține modificări ale codului lor. În trecut, crearea unei versiuni pentru Windows a unei aplicații pentru iPhone ar fi putut însemna reconstrucția practic de la zero; această abordare reduce numărul de lucrări suplimentare pe care dezvoltatorii trebuie să le facă.

Acesta nu este același lucru cu a lua o aplicație descărcată din App Store și a o putea rula pe Windows, dar înseamnă că este posibil ca mai multe aplicații iPhone să aibă versiuni Windows în viitor.


Rularea aplicațiilor Android pe Windows

Calea iPhone-Android este destul de dificilă, dar dacă aveți o aplicație Android pe care doriți să o utilizați pe Windows, aveți mai multe opțiuni. Deși este probabil ca aceste programe să aibă unele probleme de compatibilitate și performanță, dacă sunteți hotărât să rulați aplicații Android pe Windows, acestea vă pot ajuta:

  • BlueStacks AppPlayer
  • YouWave

Aplicații Apple pe Android

Nu există o modalitate sigură de a rula o aplicație concepută pentru dispozitive Apple, cum ar fi iPhone-ul pe Android. Cu toate acestea, Apple face aplicații care sunt disponibile și pe Android, în special Apple Music, și pot fi descărcate din magazinul Google Play.

Pentru mai multe informații despre utilizarea aplicațiilor și caracteristicilor cheie Apple cu Android, consultați Got Android? Iată funcțiile iTunes care funcționează pentru dvs.


Linia de jos

În mod clar, nu există multe opțiuni bune pentru a rula aplicații iPhone pe alte dispozitive. Deocamdată, este mai logic să folosiți doar aplicații care au și versiuni de Android sau Windows sau să așteptați să fie dezvoltate. Este puțin probabil să vedem vreodată instrumente foarte bune pentru a rula aplicațiile pentru iPhone pe alte dispozitive.

În loc să sperăm un emulator, este mai probabil ca pe măsură ce instrumentele pentru dezvoltarea unei aplicații și implementarea acesteia pe mai multe platforme să devină mai puternice și mai eficiente, va fi din ce în ce mai frecvent ca aplicațiile majore să fie lansate pentru toate platformele.