Mesh Network vs Range Extender: Care este cel mai bun?

Unele routere și case pur și simplu nu sunt construite pentru a oferi Wi-Fi în întreaga clădire. Există două modalități principale de a rezolva această problemă, dar alegerea metodei corecte depinde nu numai de costul achiziției, ci și de dimensiunea clădirii și dacă aveți deja un router decent.

Dacă există deja o rețea instalată, dispozitivele numite repetoare duplică semnalul, extinzându-l dincolo de zona de operare a routerului de bază.

Cealaltă opțiune este instalarea unei rețele mesh, care oferă dispozitive separate de tip router în diferite camere pentru a deservi Wi-Fi în toată casa.


Repetator vs rețea Mesh

NETGEAR AC750 Wi-Fi Range Extender & Linksys Velop Tri-band Whole Home Wi-Fi Mesh System. NETGEAR & Linksys

Un extender fără fir ar putea fi considerat un upgrade în loc, deoarece tot ce trebuie să faceți este să atașați extenderul la rețeaua dvs. existentă pentru a extinde semnalul Wi-Fi și a extinde intervalul.

Această abordare este excelentă dacă casa ta nu este foarte mare și este ieftină în comparație cu sistemele Wi-Fi mesh. În plus, puteți utiliza în continuare routerul dvs. existent.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje pentru repetatoarele Wi-Fi. Nu sunt foarte ușor de configurat și s-ar putea să nu fie la fel de ușor de utilizat în toată casa

O rețea mesh include hub-uri separate plasate în jurul casei care comunică între ele pentru a oferi Wi-Fi în raza de acțiune a fiecărui hub. Dispozitivele Mesh sunt utile, deoarece există, de obicei, câteva dintre ele care sunt achiziționate simultan și, atâta timp cât hub-urile sunt suficient de apropiate unele de altele pentru a comunica, fiecare dintre ele poate oferi un semnal Wi-Fi complet în fiecare cameră în care sunt plasat.

Sunt perfecte pentru case mai mari, ușor de configurat și oferă o gestionare centrală ușoară. Fiecare hub acționează mai degrabă ca un router separat decât să repete semnalul.

Cu toate acestea, rețelele mesh tind să fie mult mai scumpe decât repetatoarele și necesită mai multe dispozitive în jurul casei.


Determinați unde cade semnalul Wi-Fi

Evaluarea dimensiunii clădirii este un pas important în a decide ce dispozitiv să cumpere. Dacă nu puteți obține Wi-Fi de încredere undeva în casa dvs. și mutarea routerului nu este fezabilă, decideți mai întâi unde în casă semnalul pare să scadă întotdeauna sau nu este atât de puternic pe cât doriți.

De ce conexiunea mea Wi-Fi continuă să cadă?

Dacă singura dvs. problemă este că veți obține unele Wi-Fi uneori, dar acesta scade adesea, atunci plasarea unui repetor între acel spațiu și router pentru a da semnalului o mică apăsare este probabil tot ce aveți nevoie. În acest caz, nu există niciun motiv convingător pentru a actualiza întreaga rețea Wi-Fi cu dispozitive mesh noi.

Cu toate acestea, dacă observați că semnalul este slab în apropierea routerului și mai există încă o mulțime de casă care are nevoie de Wi-Fi, atunci șansele sunt reduse ca un repetor amplasat chiar acolo să poată transmite semnalul către restul casei, cu excepția cazului în care casa dvs. este destul de mic.

De exemplu, dacă locuința dvs. are trei etaje și mai multe dormitoare, iar routerul de la parter pur și simplu nu este capabil să pătrundă în pereți și alte obstacole în toată casa, ar putea fi mai ușor să actualizați rețeaua cu un sistem de plasă, astfel încât o cameră pe toate etajele pot avea propriul „hub” Wi-Fi.


Care dintre ele este mai ușor de gestionat și de utilizat?

Rețelele de rețea Wi-Fi sunt mai ușor de configurat, deoarece majoritatea vin cu o aplicație mobilă care oferă o modalitate simplă și rapidă de a face să funcționeze împreună toate hub-urile. Hub-urile sunt deja programate să funcționeze între ele, deci este de obicei la fel de simplu ca pornirea și configurarea setărilor de rețea, cum ar fi o parolă. Configurarea durează de obicei mai puțin de 15 minute

După ce sunt gata să plece, puteți să vă deplasați prin casă și să vă conectați automat la oricare dintre ele care oferă cel mai bun semnal, deoarece există o singură rețea care este utilizată simultan de toate hub-urile.

Deoarece majoritatea rețelelor de rețea utilizează astfel de gestiuni centralizate, acestea facilitează, de asemenea, crearea de rețele de oaspeți, blocarea dispozitivelor de la conectarea la internet, efectuarea testelor de viteză a internetului și sarcini conexe.

Extensiile de autonomie, pe de altă parte, sunt deseori confuze pentru configurare. Deoarece pot funcționa cu routere de la un alt producător (de exemplu, puteți utiliza un extensor Linksys cu un router TP-Link), trebuie să configurați manual extensorul pentru a vă conecta la routerul principal. Acest proces este, de obicei, mult mai consumator de timp și complicat în comparație cu o configurare a rețelei mesh.

De asemenea, din moment ce repetatoarele vă fac să construiți o rețea nouă din extender, este posibil să trebuiască să comutați manual la rețeaua extensorului atunci când vă aflați în raza de acțiune, ceea ce nu este întotdeauna ceva ce doriți să faceți atunci când mergeți doar prin casă . Totuși, acest tip de configurație ar fi perfect pentru dispozitivele imobile precum un computer desktop fără fir.


Luați în considerare costul

Există o diferență uriașă de preț între un extender wireless și un sistem mesh Wi-Fi. Pe scurt, dacă nu sunteți dispus să cheltuiți foarte mulți bani pentru a vă extinde rețeaua Wi-Fi, s-ar putea să vă lăsați în cumpărarea unui repetor.

Un extender Wi-Fi bun ar putea costa doar 50 USD, în timp ce un sistem Wi-Fi mesh vă poate restabili până la 300 USD.

Deoarece un repetor se bazează pe o rețea existentă pe care trebuie să o repetați deja semnalul, este singurul lucru pe care trebuie să-l cumpărați, în timp ce o rețea mesh este propriul său sistem, înlocuind rețeaua dvs. existentă. Cu toate acestea, este posibil să puteți achiziționa o rețea mesh cu doar două hub-uri separate pentru a reduce prețul.


Lucruri importante de reținut

Toate lucrurile luate în considerare, în afară de costuri, o rețea mesh este de cele mai multe ori cea mai bună cale de urmat, deoarece este aproape garantat că un sistem de calitate poate oferi Wi-Fi pentru aproape orice casă de dimensiuni. Cu toate acestea, este de asemenea ușor pentru un sistem de plasă să fie mai mult decât aveți nevoie într-o casă mai mică.

Este posibil să nu aveți nevoie să cumpărați un repetor sau un sistem mesh, dacă puteți reuși să mutați routerul într-o locație mai bună. De exemplu, dacă routerul dvs. este ascuns sub un birou în subsol, sunt șanse reduse să ajungă în garaj; mutarea acestuia la etajul principal sau cel puțin departe de obstrucția biroului ar putea fi suficientă.

Dacă acest lucru nu funcționează, actualizarea la un router cu rază lungă de acțiune sau înlocuirea antenelor routerului ar putea fi mai puțin costisitoare.

Un alt dezavantaj al rețelelor mesh este că aveți mai multe dispozitive poziționate în toată casa. Cu o configurare a repetorului, tot ce aveți nevoie este routerul, pe care îl aveți deja, și repetorul. Setările de plasă pot avea trei sau mai multe hub-uri, ceea ce ar putea fi o mulțime de tehnologie pentru a fi așezat în diferite locuri. Acestea fiind spuse, hub-urile de rețea mesh sunt de obicei mult mai atractive și rareori, dacă există vreodată, au antene vizibile.