Google Takeout: de ce aveți nevoie și cum să îl utilizați

Google Takeout oferă o modalitate utilă de a descărca datele dvs. sau de a le muta pe un alt dispozitiv. Indiferent dacă creați copii de rezervă ale fișierelor importante, reconstruiți liste de contacte sau editați fotografii și videoclipuri pe laptop, Google Takeout este cel mai simplu mod de a vă muta lucrurile din domeniul digital Google în propriul dvs.


De ce să folosiți Google Takeout?

Google oferă stocare ieftină și sigură pentru activele digitale. Puteți accesa fișierele dvs. de oriunde aveți o conexiune la internet. Când trebuie să accesați fișierele sau când un utilitar de migrare a fișierelor nu funcționează așa cum ar trebui, o modalitate ușoară de a descărca datele poate fi un instrument de salvare.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face cu Google Takeout:

  • Mutați o colecție de imagini pe laptop pentru editare.
  • Reinstalați-vă Outlook, Agenda Apple sau calendarul.
  • Eliberați spațiu pe Google Drive arhivând documente vechi pe suport fizic.
  • Descărcați cărțile achiziționate din Google Play Music.
  • Creați arhive redundante de fișiere importante pentru a le stoca pe alte servicii cloud.

La fel ca majoritatea serviciilor Google, Takeout funcționează la fel pe dispozitivele Windows, Mac, Linux, iOS și Android.


Ce fel de date puteți lua?

Google Takeout listează 51 de tipuri de date, inclusiv contacte, fotografii, note Google Keep, Gmail și marcaje. Pentru o listă completă a tipurilor de date și pentru a afla cât de mult aveți din fiecare, conectați-vă la contul dvs. Google, apoi accesați Tabloul de bord Google.

Cum se folosește Google Takeout

În timp ce puteți accesa Takeout selectând Descărcați-vă datele pe tabloul de bord Google, cel mai ușor loc de pornire este pagina Google Takeout.

Dacă este prima dată când folosiți Takeout, începeți cu ceva ușor de gestionat, cum ar fi câteva albume foto din Google Foto. Folosim un album foto ca exemplu în următoarele instrucțiuni.

  1. Navigați la takeout.google.com și alegeți Deselectați toate. În mod prestabilit, Google Takeout selectează toate tipurile posibile de date și fișiere pentru a le include în arhiva Takeout.

  2. Derulați în jos și selectați Google Foto Caseta de bifat.

  3. Selectați Toate albumele foto incluse pentru a selecta albume foto individuale pentru includere în arhiva Takeout. În mod implicit, fiecare album foto este selectat. Selectați Deselectează Toate, apoi selectați albumele foto individuale pe care doriți să le descărcați. Odată terminat, selectați OK.

  4. Derulați până în partea de jos a ecranului și selectați Urmatorul pas.

  5. Vi se cere să selectați tipul de fișier, frecvența și destinația pentru arhiva dvs. De asemenea, vi se cere să selectați dimensiunea maximă pentru fiecare fișier de arhivă. Sub metoda de livrare, alegeți unde să descărcați fișierul arhivă când este gata.

    Transferul de date către aceste servicii de stocare în cloud contează în raport cu cota dvs. de stocare.

  6. În Frecvență, alegeți cât de des exportați fișierele pentru descărcare. Selectați Exportați o dată or Exportați la fiecare 2 luni timp de 1 an.

  7. În Tipul și dimensiunea fișierului, alegeți tipul de fișier pentru fișierul de arhivă și dimensiunea maximă.

    Tipul de fișier implicit este .zip, care poate fi deschis pe majoritatea computerelor. Cealaltă opțiune este .tgz, care poate necesita deschiderea unui software suplimentar pe un computer Windows.

    În mod implicit, Takeout limitează fișierele de arhivare la 2 GB și creează câte fișiere numerotate secvențial, după cum este necesar. Cu toate acestea, puteți selecta dimensiuni de până la 50 GB.

  8. Selectați Creați export, Apoi așteptați până când Google adună fișierele și arhivează fișierele conform specificațiilor dvs.

    În funcție de numărul și dimensiunea fișierelor pe care le-ați solicitat, arhiva durează de la câteva minute la câteva zile pentru a crea. Google a luat aproximativ trei minute pentru a crea un fișier de arhivă de 175 MB.

  9. Când arhiva este finalizată, Takeout vă trimite un e-mail cu un link către fișierele arhivate. Din acel e-mail, selectați Descărcați arhiva pentru a începe descărcarea, ca orice alt fișier. Datele dvs. se mută de pe serverele Google în folderul Descărcări.

Când descărcați arhive, verificați Disponibil până la data. Aveți la dispoziție șapte zile pentru a descărca o arhivă înainte ca Google să o șteargă.

Pentru a vedea o listă a arhivelor create de Takeout din ultimele 30 de zile, selectați Vizualizare istoric.