Gestionarea funcției de reluare în Mac OS

Reluarea este o metodă la îndemână în macOS și OS X pentru a vă readuce rapid la ceea ce făceați într-o aplicație ultima dată când ați folosit-o. Își amintește fereastra pe care ați deschis-o când ieșiți dintr-o aplicație și o deschide (sau ele) automat la următoarea deschidere a aplicației.

Reluarea poate fi utilă; poate fi, de asemenea, una dintre cele mai enervante caracteristici Mac. Apple trebuie să ofere o interfață ușor de utilizat pentru a gestiona modul în care funcționează Resume cu aplicații individuale, precum și cu sistemul general. Până când acest lucru se va întâmpla, acest sfat vă va oferi un anumit control asupra CV-ului.

Informațiile din acest articol se aplică pentru macOS Catalina (10.15) prin Mac OS X Lion (10.7).


Cum se controlează CV-ul

Reîncepe are o preferință de sistem care vă permite să activați sau să dezactivați funcția la nivel global. Pentru a activa sau dezactiva Reluarea pentru toate aplicațiile, urmați acești pași.

  1. Selectați System Preferences de la Meniul Apple sau faceți clic pe pictograma acestuia din Doc.

  2. selectaţi general panoul de preferințe.

  3. Pentru a activa Reluare, asigurați-vă că caseta de lângă Închideți ferestrele când părăsiți o aplicație face nu aveți o bifă în ea. Pentru a dezactiva Reluare, bifați o căsuță în acea casetă.

    Pentru a activa Reluare în OS X Lion, bifați o bifă în Restabiliți ferestrele atunci când părăsiți și redeschideți aplicațiile cutie.


Activarea sau dezactivarea reluării la nivel global nu este cea mai bună abordare pentru gestionarea funcției. Probabil că nu ți-ar deranja Mac-ul tău să-și amintească unele stări ale aplicației și să uite de altele. Există mai multe modalități de a realiza acest lucru.


Cum se folosește CV numai atunci când este necesar

Dacă dezactivați Reîncepe la nivel global, puteți utiliza în continuare funcția sa de stare salvată de la caz la caz, utilizând tasta Opțiune când părăsiți o aplicație.

Ținând apăsat Tasta de opțiuni când selectați Părăsi din meniul unei aplicații schimbă intrarea din meniul „Ieși” în „Ieși și păstrează Windows”. Data viitoare când lansați aplicația, starea sa salvată este restabilită, inclusiv toate ferestrele deschise ale aplicației și documentele sau datele pe care le conțin.

De asemenea, puteți utiliza aceeași abordare de la caz la caz pentru a gestiona Reluare atunci când îl activați la nivel global. De data aceasta când utilizați Tasta de opțiuni, Părăsi intrarea în meniu se schimbă în „Ieșiți și închideți toate ferestrele”. Această comandă determină aplicația să uite toate stările salvate de ferestre și documente. Data viitoare când lansați aplicația, aceasta se deschide utilizând setările implicite.