Fișier XLAM (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XLAM este un fișier de completare Excel Macro-Enabled care este utilizat pentru a adăuga funcții noi la Excel. Similar cu alte formate de fișiere de foi de calcul, fișierele XLAM conțin celule împărțite în rânduri și coloane care pot conține text, formule, diagrame, imagini și multe altele.

La fel ca formatele de fișiere Excel XLSM și XLSX, fișierele XLAM sunt bazate pe XML și salvate cu compresie ZIP pentru a reduce dimensiunea generală.

Fișierele de completare Excel care nu acceptă macrocomenzile ar putea utiliza extensia de fișier XLL sau XLA.


Cum se deschide un fișier XLAM

Fișierele XLAM pot fi deschise cu Microsoft Excel 2007 și mai recent. Versiunile anterioare ale Excel pot deschide și fișiere XLAM, dar numai dacă este instalat pachetul de compatibilitate Microsoft Office. Acest lucru se poate face în mai multe moduri.

Primul este prin Fișier > Opţiuni > Add-in-uri > Go butonul, iar celălalt este prin utilizarea butonului Dezvoltator > Adăugați ins meniul. Consultați acest ghid Microsoft pentru a afla cum să activați fila Dezvoltator dacă nu o vedeți deja.

Macrocomenzile dintr-un fișier XLAM pot conține cod rău intenționat. Aveți mare grijă atunci când deschideți formate de fișiere executabile primite prin e-mail sau descărcate de pe site-uri web cu care nu sunteți familiarizați.

Cea din urmă metodă, prin fila Dezvoltator, este de asemenea utilizată pentru a deschide COM Add-Ins (fișiere EXE și DLL), prin intermediul butonului COM Add-Ins.

Indiferent de ruta pe care o parcurgeți prin meniurile Excel, rezultatul vă va aduce la Adăugați ins fereastra unde puteți selecta Naviga pentru a încărca fișierul XLAM. Dacă programul dvs. de completare este deja listat în această fereastră, puteți pune doar un cec lângă numele pentru a-l activa.

O altă opțiune pentru deschiderea fișierelor XLAM în Excel este să puneți fișierul în folderul potrivit pentru ca Excel să poată fi citit de la deschidere. Aceasta ar trebui să fie:

C: Users [nume de utilizator] AppData Roaming Microsoft AddIns

Unele fișiere XLAM care sunt descărcate de pe internet sunt blocate și nu pot fi utilizate pe deplin în Microsoft Excel. Faceți clic dreapta pe fișier în Windows Explorer și alegeți Proprietăţi. În general fila, alegeți Deblocare pentru a avea acces deplin la acesta.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul XLAM, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele XLAM, puteți face această schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier XLAM

Nu ar trebui să existe niciun motiv pentru a utiliza un convertor de fișiere pentru a salva un fișier XLAM într-un format diferit.

Consultați acest subiect al forumului Excel despre conversia XLAM în XLSM dacă doriți să faceți acest lucru. Aceasta implică editarea proprietății IsAddIn la False.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, atunci este foarte probabil să nu aveți de-a face cu un fișier XLAM real. Acesta ar putea fi cazul dacă ați citit greșit extensia de fișier, ceea ce se întâmplă de obicei atunci când literele seamănă foarte mult cu XLAM.

De exemplu, extensia de fișier XAML ar putea fi ușor confundată pentru XLAM, chiar dacă aceste fișiere sunt utilizate cu un alt program.

AML este o altă extensie de fișier care ar putea fi utilizată pentru mai multe formate de fișiere diferite, inclusiv ACPI Machine Language și Arc Macro Language. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste formate nu are legătură cu un format de foaie de calcul utilizabil de Excel, deci nu puteți deschide fișiere AML în MS Excel așa cum puteți face fișiere XLAM.

Dacă întâmpinați probleme la aflarea a ceea ce trebuie făcut, căutați extensia de fișier reală la sfârșitul fișierului pentru a afla mai multe despre formatul în care ar putea fi și pentru a găsi link-uri de descărcare către software-ul de care aveți nevoie pentru a deschide / edita / converti aceasta.