Fișier RAF (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier RAF este un fișier Fuji Raw Image. Acest format stochează o imagine neprelucrată luată de pe o cameră digitală Fuji. Un JPG cu aceeași imagine capturată de cameră poate fi inclus într-un fișier RAF.

Extensia RAF este utilizată și pentru fișierele Riot Archive cu jocul video League of Legends și sunt văzute alături de fișierele RAF.DAT. Fișierul DAT stochează datele reale, dar fișierul RAF descrie unde să despachetați conținutul.


Cum se deschide un fișier RAF

Fișierele Fuji Raw Image pot fi deschise cu Able RAWer, Adobe Photoshop, XnView și, probabil, cu alte instrumente populare de fotografie și grafică. Vizualizatorul RAF gratuit poate deschide și redimensiona fișiere RAF.

Fișierele RAF care sunt utilizate cu jocurile video Riot Games pot fi deschise folosind Total Commander, atâta timp cât instalați și pluginul RAF Packer.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul RAF, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere RAF, aflați cum să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier RAF

Programul RAF Viewer menționat mai sus poate converti fișiere imagine RAF în JPG, GIF, TIFF, BMP și PNG. De asemenea, este posibil să puteți converti un fișier RAF dacă îl deschideți în Photoshop sau Able RAWer și apoi îl salvați într-un format nou.

Adobe DNG Converter este un convertor de fișiere gratuit pentru Windows și macOS care poate salva un fișier RAF (de la unele camere Fuji) în format DNG.

Zamzar este un alt convertor de fișiere RAF care poate salva fișierul în mai multe formate diferite de imagine. Deoarece Zamar este un site web, nu trebuie să descărcați convertorul pentru al utiliza, deci funcționează la fel de bine pe toate sistemele de operare.

Cel mai probabil nu este nevoie să convertiți un fișier Riot Archive în orice alt format de arhivă.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Alte formate de fișiere au extensii de fișiere care arată foarte asemănător cu .RAF, dar asta nu înseamnă că se pot deschide cu aceleași programe. Dacă fișierul dvs. nu se va deschide cu sugestiile de mai sus, există șanse mari să citiți greșit extensia de fișier și să confundați un alt format pentru unul dintre formatele discutate mai sus.

Unele exemple de extensii de fișiere care arată ca RAF includ RAR, RAM (Real Audio Metadata), RAS (Remedy Archive System) și ARF.