Editarea fișierelor de jocuri video pentru PC pentru Trucuri

În timp ce căutați cheaturi pentru jocuri pe computer, este posibil să vedeți instrucțiuni care necesită modificarea fișierelor de configurare. De exemplu, The Sims include coduri de depanare pe care jucătorii le pot profita pentru a modifica aproape orice aspect al jocului. Cel mai simplu mod de a edita un fișier de joc este cu un editor de text simplu, cum ar fi Windows Notepad sau Wordpad. Vă vom arăta cum.

Informațiile din acest articol se aplică în general tuturor jocurilor pentru PC-uri Windows. Va trebui să știți exact ce fișiere trebuie să modificați pentru a activa cheats pentru anumite jocuri.

Editarea fișierelor importante poate provoca blocarea jocurilor, deci creați întotdeauna copii de rezervă ale fișierelor pe care intenționați să le modificați în cazul în care faceți o greșeală.


Cum se editează fișiere de configurare pentru jocuri pe PC

În funcție de jocul pe care îl jucați, este posibil să trebuiască să editați fișiere salvate în diferite formate, dar majoritatea fișierelor pe care trebuie să le modificați pentru a activa trucurile jocurilor video pot fi deschise cu un editor de text de bază. Indiferent de versiunea de Windows pe care o jucați, editarea fișierelor de configurare este destul de simplă.

  1. În Windows File Explorer, faceți clic dreapta pe fișier și selectați Open With.

  2. Selectați un editor de text, cum ar fi Notepad.

  3. Efectuați modificările necesare, apoi salvați modificările.

Nu încercați să deschideți un fișier .hex cu un editor de text. Este necesar un editor special .hex pentru a modifica corect aceste fișiere.


Ce trebuie să faceți dacă fișierul dvs. nu va fi salvat

Dacă faceți modificări și nu puteți salva fișierul, atunci fișierul este protejat la scriere. Windows utilizează protecție la scriere pentru a preveni editarea sau modificarea anumitor fișiere. Veți vedea acest lucru mult cu fișierele și folderele de sistem.

Pentru a elimina protecția la scriere dintr-un fișier:

  1. În Windows File Manager, faceți clic dreapta pe fișier și selectați Proprietăţi.

  2. Du-te la general fila și ștergeți fișierul Numai în citire Caseta de bifat.

  3. Selectați OK pentru a închide caseta de proprietăți.

Este posibil să fie necesar să vă conectați la computerul dvs. cu permisiunile de administrator pentru a efectua aceste modificări.