Dezactivați Windows Remote Desktop pentru a preveni atacurile

Windows Remote Desktop vă permite, sau altora, să vă conectați la computer de la distanță printr-o conexiune de rețea - accesând efectiv tot ce este pe computer, ca și cum ați fi conectat direct la acesta.

Accesul de la distanță este o caracteristică utilă atunci când trebuie să vă accesați computerul dintr-o altă locație, cum ar fi atunci când trebuie să vă conectați la computerul de acasă când sunteți la serviciu. O conexiune la distanță este de asemenea utilă în situațiile de asistență în care îi ajutați pe ceilalți conectându-vă la computerele lor sau când aveți nevoie de ajutor tehnic și doriți să permiteți personalului de asistență să se conecteze la computerul dvs.

Remote Desktop este compatibil cu Windows 10 Pro și Enterprise, Windows 8 Enterprise și Professional și Windows 7 Professional, Enterprise și Ultimate. Nu funcționează cu edițiile Home sau Starter ale acestor sisteme de operare.

Lifewire / Evan Polenghi 


Dezactivați Remote Desktop în Windows 10

Când nu aveți nevoie de funcția Desktop la distanță Windows, opriți-o pentru a vă proteja computerul de hackeri. 

  1. Tastați „telecomandă” "în caseta de căutare Cortana și selectați Permiteți accesul la distanță la computer. Această acțiune pare contraintuitivă, dar deschide dialogul Panoului de control pentru Proprietăți de sistem la distanță.

  2. Debifați Permiteți conexiunea de asistență la distanță la acest computer.


Dezactivați Remote Desktop în Windows 8.1 și 8

În Windows 8.1, secțiunea Desktop la distanță a fost eliminată din fila Remote. Pentru a recâștiga această funcționalitate, descărcați aplicația Desktop la distanță din Windows Store și o instalați pe computerul dvs. Windows 8.1. După ce este instalat și configurat, pentru a-l dezactiva:

  1. Anunturi ferestre din+X și selectați Sistem din listă.

  2. Clic Setari de sistem avansate în bara laterală stângă.

  3. selectaţi Îndepărtat fila și verificați Nu permiteți conexiuni la distanță la acest computer.


Dezactivați Remote Desktop în Windows 8 și Windows 7

Pentru a dezactiva Desktop la distanță în Windows 8 și Windows 7:

  1. Apasă pe acasă butonul și apoi Panou de control.

  2. Deschis Sistem și securitate.

  3. Alege Sistem în panoul din dreapta.

  4. Selectați Setări la distanță din panoul din stânga pentru a deschide fișierul Proprietatile sistemului casetă de dialog pentru Îndepărtat tab.

  5. Clic Nu permiteți conexiuni la acest computer apoi faceți clic pe OK.


Riscurile rulării desktopului la distanță

Deși Windows Remote Desktop este util, hackerii îl pot exploata pentru a obține controlul sistemului dvs. pentru a instala malware sau a fura informații personale. Este o idee bună să păstrați funcția dezactivată, cu excepția cazului în care aveți nevoie de ea. Puteți să o dezactivați cu ușurință - și ar trebui să o faceți dacă nu aveți nevoie de serviciu. În acest caz, creați parole puternice, actualizați software-ul atunci când este posibil, limitați utilizatorii care se pot conecta și utilizați firewall-urile.

Un alt utilitar Windows, Windows Remote Assistance, funcționează similar cu Remote Desktop, dar este orientat în mod special către suport tehnic la distanță și este configurat diferit cu cerințe diferite. Poate doriți să dezactivați și acest lucru, utilizând același dialog de proprietăți de sistem ca Desktop la distanță.


Alternative la Windows Remote Desktop

Windows Remote Desktop nu este singurul software pentru conexiuni la distanță cu computerul. Sunt disponibile și alte opțiuni de acces la distanță. Alternativele pentru conexiunile desktop la distanță includ următoarele:

  • LogMeIn vă oferă acces de la distanță la computer sau Mac de pe un desktop, dispozitiv mobil sau browser. Caracteristicile premium ale LogMeIn includ partajarea de fișiere, transferul de fișiere și imprimarea de la distanță. LogMeIn necesită un abonament de cont pe computerul dvs.
  • TeamViewer controlează de la distanță un alt computer. Conceput pentru colaborare și schimb de informații, TeamViewer gratuit pune accentul pe date private, conversații și întâlniri. 
  • AnyDesk vă permite să faceți o conexiune desktop la distanță pentru a accesa programele și fișierele dvs. de oriunde, fără a fi nevoie să le puneți într-un serviciu cloud. AnyDesk este gratuit pentru uz personal; utilizarea afacerii necesită un abonament.
  • Chrome Remote Desktop este un software multiplataforma pentru computere Windows, macOS și Linux care permite utilizatorilor să acceseze de la distanță un alt computer prin browserul Chrome sau majoritatea dispozitivelor, inclusiv Chromebookuri. Chrome Remote Desktop este gratuit.
  • VNC Connect software-ul de acces și control de la distanță vă permite să interacționați cu un desktop sau un dispozitiv mobil oriunde pe internet. Cele două computere nu trebuie să fie de același tip, astfel încât să puteți utiliza VNC Connect pentru a vizualiza un desktop Windows la birou de pe un computer Mac sau Linux. O versiune limitată necomercială a VNC Connect este gratuită. Versiunile profesionale sunt disponibile contra cost.