Cum se utilizează Managerul de stocare pentru Android

Puteți elimina rapid spațiul de stocare al telefonului pe dispozitivul dvs. Android utilizând un manager de stocare situat în aplicația Setări. Înainte de Android Marshmallow, aveți nevoie de o aplicație terță parte pentru a gestiona fișierele, dar atunci când faceți upgrade pentru sistemul de operare la Marshmallow sau mai nou, nu mai trebuie să descărcați nimic.

Eliberarea spațiului de pe telefon este o parte esențială a întreținerii acestuia, mai ales dacă telefonul nu are spațiu de stocare intern sau nu are un slot pentru card de memorie. Iată tot ce trebuie să știți despre gestionarea fișierelor și stocării pe Android.

Instrucțiunile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.


Cum să eliberați spațiu cu Managerul de stocare

Când eliberați spațiu pe dispozitivul dvs. Android, telefonul are mai mult spațiu pentru aplicații noi, fotografii, videoclipuri și muzică și, adesea, performanțe mai rapide. Când un telefon este aproape complet, acesta tinde să devină lent. Android se referă la această caracteristică ca stocare, dar gestionarea fișierelor este ceea ce face.

  1. Pentru a accesa fișierele, accesați setările. Depozitare secțiunea afișează cât spațiu este disponibil: X% folosit - X GB gratuit.

  2. Robinet Depozitare.

  3. Veți vedea o listă cu totul pe telefon, în categorii, inclusiv muzică și audio, jocuri, fișiere și sistem (fișierele trebuie să ruleze sistemul dvs. de operare). În partea de sus, puteți comuta pe Smart Storage, care șterge automat fotografiile și videoclipurile vechi atunci când telefonul este aproape de a rămâne fără spațiu.

  4. Atingeți o categorie pentru a vizualiza aplicațiile asociate acesteia.

  5. Atingeți o aplicație și ștergeți memoria cache sau ștergeți datele (fișiere, setări și conturi) Aceste acțiuni pot rezolva deseori probleme cu o aplicație care acționează.

  6. Du-te înapoi la Depozitare setări.

  7. Robinet Spațiu liber pentru a afișa fișiere organizate pe categorii: Fotografii și videoclipuri cu backup, Download, și Aplicații utilizate rar, împreună cu câte gigaocteți folosește fiecare.

  8. Platforma Fotografii și videoclipuri cu backup opțiunea este totul sau nimic; nu puteți selecta anumite fișiere.

  9. Robinet Download pentru a vedea o listă de PDF-uri și alte documente.

  10. În Aplicații utilizate rar este o listă de aplicații organizate după cât de recent le-ați deschis.

  11. Selectați elementele pe care doriți să le eliminați și atingeți Eliberează X GB. Veți primi un mesaj pop-up de confirmare care vă oferă să activați stocarea inteligentă, dacă nu este deja activat.

  12. Pentru a șterge o aplicație nedorită, accesați Magazin Google Play, atingeți Aplicatiile mele, selectați aplicația și atingeți Dezinstalarea.

    O altă metodă este de a trage aplicațiile nedorite din sertarul de aplicații pe pictograma coș de gunoi care apare când țineți apăsată o aplicație.

    Nu puteți șterge multe aplicații preîncărcate, cunoscute altfel ca bloatware, fără a înrădăcina dispozitivul. 

O altă modalitate de a face spațiu pe un smartphone Android este să faci copii de siguranță pentru fotografiile tale pe Google Foto, care oferă spațiu de stocare în cloud nelimitat și oferă acces la imaginile tale de pe orice dispozitiv. Pentru alte fișiere, descărcați-le în Dropbox, Google Drive sau alt serviciu cloud.

Asigurați-vă întotdeauna că faceți mai întâi o copie de siguranță a datelor, în cazul în care ștergeți accidental ceva important.


Moduri alternative de a elibera spațiu pe Android

Dacă doriți să accesați fișiere de sistem Android, puteți să vă rădăcinați telefonul inteligent și să instalați un manager de fișiere terță parte. Înrădăcinarea smartphone-ului este un proces simplu, iar riscurile sunt relativ mici. Avantajele includ posibilitatea de a gestiona fișiere pe smartphone, de a elimina bloatware și multe altele.

Dacă doriți să faceți o curățare rapidă, așa cum ați face pe un computer, instrumentul încorporat face truc.