Cum se remediază Uxtheme.dll erori care nu au fost găsite sau lipsesc

Erorile Uxtheme.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului uxtheme DLL.

În unele cazuri, erorile uxtheme.dll ar putea indica o problemă de registry, o problemă de virus sau malware, sau chiar o eroare hardware. Cu toate acestea, erorile uxtheme.dll sunt de obicei văzute deoarece un patch de temă a fost folosit pentru a personaliza o temă Windows sau a instala teme nesemnate, care au schimbat fișierul DLL și, în cele din urmă, l-au corupt.

Mesajul de eroare uxtheme.dll se poate aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Erori Uxtheme.dll

Există mai multe moduri diferite în care erorile uxtheme.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea erori uxtheme.dll.

  • Uxtheme.dll nu a fost găsit
  • Această aplicație nu a putut porni deoarece uxtheme.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă
  • Nu se poate găsi [PATH] uxtheme.dll
  • Fișierul uxtheme.dll lipsește
  • Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: uxtheme.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE]

Mesajele de eroare Uxtheme.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Contextul erorii uxtheme.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema.


Cum se remediază erorile Uxtheme.dll

Nu descărcați uxtheme.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a uxtheme.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii uxtheme.dll.


  1. Restaurează uxtheme.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier uxtheme.dll „lipsă” este că l-ați șters din greșeală.

    Dacă bănuiți că ați șters accidental uxtheme.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera uxtheme.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

    Recuperarea unei copii șterse a uxtheme.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.


  2. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori uxtheme.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea uxtheme.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.


  3. Rulați comanda Sfc / scannow System File Checker pentru a înlocui o copie lipsă sau coruptă a fișierului uxtheme.dll. Dacă acest fișier DLL este furnizat de Microsoft, instrumentul System File Checker ar trebui să îl restabilească.

    De asemenea, ar trebui să dezinstalați orice patch-uri de temă pe care le aveți pentru a vă asigura că fișierul uxtheme.dll poate fi înlocuit corect fără interferențe de la unul dintre aceste programe.

    Încercați tot posibilul pentru a finaliza acest pas. Restaurarea fișierului original uxtheme.dll este o soluție probabilă la această eroare DLL.

  4. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea uxtheme.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă, o Restaurare a sistemului ar putea rezolva problema.

  5. Reinstalați programul care utilizează fișierul uxtheme.dll. Dacă eroarea DLL uxtheme.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

  6. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de uxtheme.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul uxtheme.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

    Fișierul uxtheme.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.

  7. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă au început erorile uxtheme.dll după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

  8. Instalați orice actualizări Windows disponibile. Multe service pack-uri și alte patch-uri înlocuiesc sau actualizează unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer. Fișierul uxtheme.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări sau ar putea fi necesară o actualizare pentru ca fișierul uxtheme.dll să funcționeze corect.

  9. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea depanării hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și hard disk-ul sunt ușor de testat și sunt componentele cele mai probabile care ar putea provoca erori uxtheme.dll în timp ce acestea nu reușesc.

    Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

  10. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale pentru depanarea fișierului uxtheme.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reparații de pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

  11. Utilizați un program de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de uxtheme.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru uxtheme.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

    Rareori recomandăm utilizarea curățătorilor de registre, dar am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.

  12. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea uxtheme.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

    Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea uxtheme.dll utilizând un pas de depanare înainte de acesta.

  13. Depanați o problemă hardware dacă persistă erori uxtheme.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.