Cum se remediază Razer Synapse care nu detectează un mouse sau o tastatură

Când Razer Synapse nu vă recunoaște mouse-ul sau tastatura Razer, ar putea indica faptul că perifericul nu funcționează corect. Dincolo de asta, nu puteți personaliza dispozitivul sau încărca profilurile necesare pentru jocul dvs. Iată cum să remediați Razer Synapse care nu detectează un mouse sau o tastatură.

Aceste instrucțiuni se aplică tuturor tastaturilor și șoarecilor comercializați de Razer. Cu toate acestea, problemele cu tastatura și mouse-ul probabil nu sunt legate de software-ul Razer pentru desktop. În schimb, problema poate proveni din conexiunile dintre periferice și computer.


Cauzele Razer Synapse care nu vă recunosc mouse-ul

Există mai multe motive pentru care Razer Synapse poate să nu funcționeze. Este un program de gestionare a dispozitivelor. Orice incompatibilitate între Synapse, Windows, driverele de dispozitiv și dispozitiv are ca rezultat probleme. În general, acest lucru se reduce la asigurarea faptului că totul este actualizat, dar pot exista și alte probleme mai greu de identificat, cum ar fi porturile USB murdare sau proaste.

Razer


Cum se remediază Razer Synapse care nu vă detectează mouse-ul sau tastatura

Acești pași vă pot ajuta să diagnosticați și să rezolvați potențialele probleme cu Razer Synapse. Pașii sunt ordonați de la cel mai simplu și cel mai probabil la cel mai dificil și cel mai puțin probabil să vă ajute să economisiți timp și să vă întoarceți la muncă cât mai repede posibil.

  1. Deconectați și reconectați perifericul. Uneori, există o problemă cu conexiunea. Dacă credeți că ar putea fi portul, conectați perifericul la un alt port.

  2. Folosiți un alt computer. Testați-l pe un alt computer pentru a vă asigura că portul USB nu este problema. Dacă nu funcționează acolo, dispozitivul dvs. poate avea probleme hardware, cum ar fi un conector USB sau un cablu defect.

    Acest lucru se aplică și șoarecilor fără fir, cu condiția să vă bazați pe un dongle bazat pe USB.

  3. Reporniți computerul. Uneori este nevoie doar de o repornire simplă pentru ca totul să funcționeze din nou.

  4. Căutați modificări ale dispozitivului. Aceasta reîmprospătează Managerul de dispozitive. Este posibil ca Windows 10 să nu vă recunoască inițial perifericul conectat. Efectuarea unei reîmprospătări forțează Windows 10 să scaneze din nou computerul și toate porturile sale pentru noi adăugiri. Dacă descoperă mouse-ul sau tastatura, Windows 10 instalează automat driverele necesare.

  5. Dezinstalați și reinstalați dispozitivele. O cauză majoră a erorilor de detectare a mouse-ului și a tastaturii este numărul de drivere inutile și, eventual, conflictuale. Este posibil să vedeți liste pentru componentele dispozitivului de interfață umană (HID) de care nu aveți nevoie, cum ar fi șoarecii mai vechi și tastaturile pe care le-ați vândut pentru ceva bani în plus. A avea o listă lungă de componente HID nu este neobișnuit, dar dacă aveți probleme la detectarea unui nou mouse sau tastatură, eliminarea acestor dispozitive vă poate ajuta.

    1. Faceți clic dreapta pe acasă și selectați Manager de dispozitiv.
    2. Extinde tastaturi și dezinstalați toate intrările etichetate HID Keyboard Device și Razer.
    3. Extinde Mouse-uri și alte dispozitive de indicare și dezinstalați toate mouse-urile compatibile HID și intrările bazate pe Razer.
    4. Reporniți PC-ul.
  6. Actualizați controlerele de magistrală serială. Este posibil ca driverele care rulează porturile USB ale computerului dvs. să necesite o actualizare. Aceasta este o încercare simplă de a rezolva problemele prin Windows 10 înainte de a descărca și a instala drivere noi de la producătorul OEM sau al plăcii de bază.

  7. Instalați cele mai recente drivere. Puteți face acest lucru în câteva moduri:

    • Utilizați software preinstalat: Mulți producători OEM, precum HP și Dell, instalează software-ul care scanează computerele pre-construite pentru a găsi drivere învechite și reglează sistemul. Deschideți aplicația și scanați computerul în orice moment pentru a căuta drivere noi.
    • Descărcați de la OEM-uri: OEM-uri precum HP și Dell reglează fin driverele furnizate de producătorii de hardware pentru a funcționa optim pe configurația desktopului sau laptopului. Descărcați și instalați drivere de la producători OEM pentru cea mai bună performanță stabilă. Dar există situații, cum ar fi descărcarea celor mai recente drivere pentru GPU-ul dvs. discret, în care descărcările care nu sunt OEM fac excepție.
    • Descărcați driverele plăcii de bază: Pentru sistemele construite acasă, descărcați driverele direct de la producătorii de hardware. În acest caz, luați cele mai recente drivere ale plăcii de bază de la ASRock, Asus, Biostar, EVGA, Gigabyte, MSI și altele.
  8. Dezinstalați și reinstalați Synapse. Cu opțiunile hardware înlăturate și fără rezultate pozitive, dezinstalarea Razer Synapse este următorul pas.

    De asemenea, va trebui să vă asigurați că nu există foldere Razer persistente, care ar putea deranja o nouă instalare cu o configurație defectă.

    1. Deschis File Manager > Fișiere program (x86).
    2. Ștergeți toate folderele legate de Razer.
    3. În bara de instrumente Manager fișiere, selectați Vizualizare, apoi selectați Ascuns caseta de selectare pentru a afișa fișierele și folderele ascunse.
    4. Selectați OS (C 🙂 în bara de adrese pentru a naviga înapoi la directorul rădăcină.
    5. Deschideți ProgramData , apoi ștergeți fișierul Razer dosar.
  9. Verificați versiunea Synapse. Dacă Windows 10 vă recunoaște mouse-ul sau tastatura Razer, dar acestea nu apar în Razer Synapse, este posibil ca dispozitivele să nu fie compatibile cu versiunea Synapse instalată pe computer. Razer Synapse 3 este în versiune beta și nu acceptă toate dispozitivele marca Razer.

    Dacă dispozitivul dvs. Razer nu este acceptat, descărcați software-ul de birou vechi Razer Synapse 2.

Vizualizați lista completă a dispozitivelor acceptate de Razer, inclusiv mouse-urile și căștile, pe site-ul său web. Lista dispozitivelor acceptate în prezent pe Razer Synapse 3 este de asemenea disponibilă pe site-ul web Razer.