Cum se remediază erorile DLL care nu au fost găsite sau care lipsesc

O eroare DLL este orice eroare cu un fișier DLL - un fel de fișier care se termină în extensia de fișier .DLL.

Erorile DLL pot apărea în oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.

Erorile DLL sunt deosebit de supărătoare, deoarece există atât de multe dintre aceste tipuri de fișiere, toate cu potențialul de a provoca probleme.

Aceștia sunt pași generali de depanare a erorilor DLL. Dacă nu ați făcut-o deja, căutați Lifewire pentru fișierul DLL specific cu care aveți probleme, cum ar fi erori jvm.dll sau erori physxloader.dll. Este posibil să nu avem informații pentru DLL-ul exact, dar dacă avem, pașii de acolo vor fi mai susceptibili să vă ajute.


Nu vrei să te rezolvi?

Vedeți Cum îmi repar computerul? pentru o listă completă a opțiunilor dvs. de asistență, plus ajutor pentru tot felul pe parcurs, cum ar fi calcularea costurilor de reparație, eliminarea fișierelor, alegerea unui serviciu de reparații și multe altele.


Cum se remediază erorile DLL „Nu au fost găsite” și „lipsesc”

Nu descărcați fișiere DLL de pe site-uri de descărcare DLL pentru a înlocui fișierele DLL lipsă sau corupte. În multe cazuri, aceste site-uri sunt pur și simplu surse de malware.

  1. Reporniți computerul. Este posibil ca problema care cauzează eroarea DLL să fie doar temporară și să aveți nevoie doar de o repornire.

    Aceasta este doar o opțiune dacă eroarea DLL nu oprește computerul înainte ca Windows să pornească complet. Dacă aveți una dintre acele probleme DLL mai grave, va trebui să reporniți cu forță computerul. Consultați Cum să reporniți orice pentru ajutor dacă aveți nevoie de el.

  2. Restabiliți fișierul DLL șters din Coșul de reciclare. Este posibil să fi șters pur și simplu accidental fișierul DLL. Majoritatea erorilor DLL apar sub forma „DLL Not Found” și „DLL lipsă”. Cea mai ușoară cauză posibilă a unei erori DLL ca aceasta este că ați șters fișierul DLL fără să vă dați seama.

    Accesați modul sigur pentru a face acest lucru sau oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza acestei erori DLL.

  3. Recuperați fișierul DLL șters cu un program gratuit de recuperare a fișierelor. Dacă bănuiți că ați șters accidental fișierul DLL, dar ați golit Coșul de reciclare, un program de recuperare a fișierelor vă poate ajuta.

    Recuperarea unui fișier DLL cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.

  4. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori DLL „DLL lipsește” și „DLL Not Found” sunt legate de programe ostile care se maschează ca fișiere DLL.

  5. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea DLL a fost cauzată de o modificare făcută de dvs. sau de altcineva în registrul dvs. sau altă configurație de sistem, atunci o Restaurare sistem ar putea pune capăt erorii DLL.

  6. Reinstalați programul care utilizează fișierul DLL. Dacă apare o eroare DLL atunci când deschideți sau utilizați un anumit program, atunci reinstalarea programului ar trebui să instaleze și să înregistreze din nou fișierul DLL.

    Nu treceți peste acest pas dacă îl puteți ajuta. Reinstalarea programului care oferă fișierul DLL este o soluție foarte probabilă pentru orice eroare DLL specifică programului.

  7. Actualizați driverele pentru orice hardware care ar putea fi legat de eroarea DLL. De exemplu, dacă primiți o eroare „DLL lipsă” atunci când utilizați imprimanta, încercați să actualizați driverele de imprimantă.

  8. Rulați comanda sfc / scannow pentru a înlocui orice fișier DLL lipsă sau incorectă legată de sistemul de operare.

    Verificatorul de fișiere de sistem (numele corect al comenzii sfc) va înlocui orice fișier DLL furnizat de Microsoft deteriorat sau lipsă.

  9. Aplicați toate actualizările Windows disponibile. Multe pachete de servicii ale sistemului de operare și alte patch-uri pot înlocui sau actualiza unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer.

  10. Efectuați o instalare de reparare a Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare DLL de mai sus nu reușesc, o instalare de reparație a sistemului de operare ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor originale de lucru.

  11. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă o instalare de reparație nu corectează eroarea DLL, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

    Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea DLL utilizând un pas de depanare înainte de acesta.

  12. Depanarea unei probleme hardware dacă persistă erori DLL. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.