Cum se remediază eroarea „Fișierul original nu a putut fi găsit” în iTunes

Dacă încercați să redați o melodie în iTunes care are alături un semn de exclamare (!), ITunes afișează mesajul de eroare „Fișierul original nu a putut fi găsit”. Unii pași simpli de depanare pot remedia această eroare, indiferent dacă apare pentru o melodie individuală sau pentru mai multe melodii lipsă în biblioteca dvs. iTunes și vă poate ajuta să preveniți eroarea din nou.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru iTunes pe macOS Mojave (10.14) sau mai devreme și pentru iTunes pe Windows 10. Apple a înlocuit iTunes cu aplicația Muzică din macOS Catalina (10.15), dar mulți dintre pașii de aici sunt aceiași.

Pikrepo


Cauzele erorii de fișier original lipsă

Un semn de exclamare apare lângă o melodie când iTunes nu știe unde să găsească fișierul MP3 sau AAC pentru melodia respectivă. Această situație apare deoarece melodiile nu sunt stocate în aplicația iTunes. În schimb, iTunes funcționează ca un director pentru fișierele muzicale stocate pe hard diskul unui computer. Când faceți dublu clic pe o melodie, iTunes caută locul de pe hard disk unde se așteaptă să găsească fișierul. Dacă fișierul muzical nu se află în locația pe care o așteaptă aplicația, nu poate reda melodia.

Cele mai frecvente cauze ale erorii includ un fișier care a fost mutat din locația inițială, un fișier care nu este stocat în folderul Muzică sau un fișier melodie care a fost șters. De asemenea, este posibil ca o altă aplicație media să fi mutat fișierul fără să vă spună.

Locațiile implicite pentru fișierele muzicale sunt:

  • În aplicația Muzică: Acasă / Muzică
  • În iTunes pe Mac: Acasă / Muzică / iTunes / iTunes Media
  • În iTunes pe Windows 10: Muzică / iTunes / iTunes Media

Cum se remediază eroarea pentru un singur fișier muzical lipsă

Dacă iTunes afișează un semn de exclamare lângă o singură melodie în biblioteca dvs. iTunes, parcurgeți următorii pași:

  1. În iTunes, faceți dublu clic pe melodie cu semnul exclamării alături.

  2. În caseta de dialog care apare, selectați Localiza.

  3. Localizați melodia lipsă pe hard diskul local sau extern, selectați fișierul, apoi selectați Deschis.

  4. Dacă iTunes oferă să utilizeze aceeași locație pentru a găsi alte fișiere care pot lipsi din biblioteca dvs. iTunes, selectați Găsiți fișiere.

  5. În caseta de dialog care apare, selectați OK.

  6. Selectați melodia din iTunes pentru ao reda. Punctul de exclamare ar trebui să dispară.

    Această metodă nu mută locația fișierului muzical. În schimb, se actualizează acolo unde iTunes așteaptă să găsească fișierul.

 


Cum se remediază eroarea pentru mai multe fișiere muzicale lipsă (hard disk local)

Dacă există semne de exclamare lângă multe melodii, găsirea fiecărei melodii individual ar putea dura mult. În schimb, este posibil să puteți rezolva problema prin consolidarea bibliotecii iTunes. Această caracteristică a iTunes scanează fișierele de muzică pe un hard disk, apoi le mută automat în locația corectă din folderul iTunes Music.

Pentru a vă consolida muzica în iTunes, parcurgeți următorii pași:

  1. În iTunes, selectați Fișier > Bibliotecă > Organizați Biblioteca.

  2. In Organizați Biblioteca, Selectați Consolidarea fișierelor bifați caseta de selectare, apoi selectați OK.

  3. iTunes scanează întregul hard disk pentru a găsi fișierele care îi lipsesc. Face copii ale acestor fișiere și apoi mută aceste copii în locația corectă din folderul iTunes Music.

    Acest proces face două copii ale fiecărei melodii, ocupând de două ori spațiul pe disc. Dacă nu doriți duplicate de melodii, ștergeți fișierele vechi din locațiile lor originale.

  4. Selectați o melodie în iTunes pentru a o reda. Punctul de exclamare ar trebui să dispară.


Cum se remediază eroarea pentru mai multe fișiere muzicale lipsă (hard disk extern)

Dacă rulați întreaga bibliotecă iTunes de pe un hard disk extern, legătura dintre melodii și iTunes poate fi pierdută din când în când, mai ales după ce hard diskul a fost deconectat. Pentru a restabili legătura dintre iTunes și biblioteca dvs., parcurgeți următorii pași:

  1. Selectați iTunes (Mac) sau Editați | × (Windows), apoi selectați Preferințe.

  2. In Preferințe generale, Selectați Avansat tab.

  3. In Preferințe avansate, mergeți la Locația folderului iTunes Media , apoi selectați Schimba.

  4. In Schimbați locația folderului media iTunes, navigați și selectați iTunes Media din hard diskul extern, apoi selectați Selectați Dosar.

  5. In Preferințe avansate, Selectați OK.

  6. iTunes va ști acum unde să vă găsească fișierele și ar trebui să vă puteți asculta din nou muzica.


Cum să împiedicați eroarea să se repete

Pentru a preveni apariția erorii în viitor, parcurgeți următorii pași:

  1. Selectați iTunes (Mac) sau Editați | × (Windows), apoi selectați Preferințe.

  2. In Preferințe generale, Selectați Avansat tab.

  3. In Preferințe avansate, Selectați Păstrați organizat folderul iTunes Media bifați caseta de selectare, apoi selectați OK.

  4. Acum, de fiecare dată când adăugați o melodie nouă la iTunes, aceasta este adăugată automat la locul corect din folderul iTunes Music, indiferent unde a fost localizat fișierul anterior. 

    Această metodă nu remediază melodiile care au în prezent eroarea „fișierul original nu a putut fi găsit”, dar ar trebui să prevină această eroare în viitor.