Cum se remediază D3dx9_42.dll care nu au fost găsite sau lipsesc erorile

Problemele D3dx9_42.dll sunt cauzate într-un fel sau altul de o problemă cu Microsoft DirectX.

Fișierul DLL d3dx9_42 este unul dintre multele fișiere conținute în colecția de software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate, erorile d3dx9_42.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste programe.

 Lifewire

Există mai multe moduri în care erorile d3dx9_42.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai comune specifice:

D3dx9_42.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme
D3dx9_42.DLL nu a fost găsit
Fișierul d3dx9_42.dll nu a fost găsit
Programul nu poate porni deoarece lipsește d3dx9_42.dll de pe computer. Încercați să reinstalați programul pentru a remedia această problemă.
Fișierul d3dx9_42.dll lipsește

Erorile D3dx9_42.dll apar atunci când un joc sau alt program software este pornit, deci s-ar putea aplica oricărui program care utilizează Microsoft DirectX, cum ar fi Maya Autodesk sau orice alt program software. Cu toate acestea, erorile DLL d3dx9_42 sunt cel mai frecvent observate atunci când încercați să jucați jocuri video.

Câteva exemple de jocuri video despre care se știe că arată o eroare d3dx9_42.dll atunci când există o problemă cu DirectX includ Civilization V de Sid Meier, ArcheAge, State of Decay, Batman, Lord of the Rings Online, Need for Speed ​​Hot Pursuit 2011, The Legend of Pirates Online, F1 2010, Street Fighter și Assassin's Creed: Brotherhood.

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 poate fi afectat de d3dx9_42.dll și alte probleme DirectX. Aceasta include Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Cum se remediază erorile D3dx9_42.dll

Nu descărcați d3dx9_42.dll individual de pe orice „site de descărcare DLL”. Există o serie de motive excelente pentru care descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună. Dacă ați descărcat deja fișierul DLL d3dx9_42 de pe unul dintre acele site-uri de descărcare DLL, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu acești pași.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă.

    Eroarea d3dx9_42.dll ar putea fi o întâmplare și, la fel ca multe probleme de computer, o simplă repornire ar putea să o elimine complet.

  2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea d3dx9_42.dll care nu a fost găsită.

    Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, deci asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune chiar dacă versiunea dvs. este aceeași din punct de vedere tehnic.

    Același program de instalare DirectX funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 10, 8, 7, Vista, XP și multe altele. Acesta va înlocui orice fișier DirectX 11, DirectX 10 sau DirectX 9 lipsă.

  3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_42.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe jocul sau aplicația dvs. DVD sau CD (se poate numi dxsetup sau ceva similar). De obicei, dacă un joc sau alt program utilizează DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.

    Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.

  4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. S-ar fi putut întâmpla ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_42.dll, iar o reinstalare ar putea face trucul.

    Uneori, expertul de dezinstalare standard pentru unele programe și jocuri nu elimină fiecare urmă a fișierelor programului de pe unitate și registru, ceea ce ar putea cauza probleme suplimentare sau împiedica utilizarea corectă a DLL mai târziu. Încercați să utilizați un program de dezinstalare gratuit pentru a vă asigura că totul este șters.

  5. Restabiliți fișierul d3dx9_42.dll din cel mai recent pachet software DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_42.dll, încercați să extrageți d3dx9_42.dll individual din pachetul descărcabil DirectX.

  6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații, actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.