Cum se permite (sau se blochează) accesul camerei foto și microfonului în Chrome

Puteți utiliza Google Chrome pentru a controla ce site-uri web au acces la camera web și la microfon. De exemplu, puteți permite YouTube să utilizeze microfonul computerului dvs. în timp ce blocați Skype să facă același lucru. Același lucru este valabil și pentru camera computerului. Când permiteți sau blocați accesul unui site web la camera web sau la microfon, Chrome stochează acel site într-o setare pe care o puteți modifica oricând doriți.

Indicațiile de pe această pagină sunt relevante pentru toate dispozitivele desktop care rulează cea mai recentă versiune de Chrome.


Setări pentru cameră foto și microfon Chrome

Dacă doriți să împiedicați accesul unui site web la microfonul sau camera dvs. sau dacă doriți să permiteți accesarea unui site web, puteți face acest lucru în meniul de setări Chrome.

  1. Deschide Chrome și selectează Meniu Chrome, reprezentată de trei puncte verticale în colțul din dreapta sus.

  2. Selectați setările.

    Puteți utiliza o comandă rapidă de la tastatură pentru a accesa meniul Setări. Pe Windows, apăsați Alt + F or Alt + E, Sau F10 urmată de Spacebar. Pe un Mac, apăsați Command +,.

  3. Derulați în jos și selectați Avansat.

  4. Sub De confidențialitate și de securitate secțiune, selectați Setările site-ului.

  5. Selectați fie Camera or Microfon pentru a accesa oricare dintre setări.


Mai multe opțiuni pentru setările site-ului

Dacă aveți mai multe microfoane sau camere, puteți alege pe care să îl utilizați ca dispozitiv implicit pentru Chrome.

Pentru a bloca tot timpul accesul, comutați Întrebați înainte de a accesa opțiune de oprire.

Puteți schimba manual accesul la cameră și microfon pentru site-uri web individuale. Există două moduri:

  • Dacă ați blocat deja sau ați permis accesul la site, urmați pașii de mai sus și apoi selectați butonul coș de gunoi de lângă site. Acest lucru va forța site-ul să vă ceară acces pentru data viitoare când va trebui.
  • Dacă nu ați acordat permisiunea sau blocarea accesului explicit, selectați pictograma de blocare de lângă adresa URL din partea de sus a Chrome și selectați Setările site-ului. Alege Microfon or Camera, apoi blocați sau permiteți-l.

Dacă eliminați un site web din lista de blocuri, acesta nu îl mută în lista de permisiuni și invers. În schimb, ștergerea unui site web din lista de site-uri blocate de Chrome vă permite să alegeți Permite or Bloca permisiune data viitoare când site-ul solicită acces fie la camera foto, fie la microfon. În schimb, dacă site-ul se află pe lista site-urilor blocate pentru cameră și încercați să utilizați camera, nu vi se va cere să o utilizați. Acesta va fi blocat automat.

Aceeași idee este valabilă și pentru lista dispozitivelor permise. Ștergerea unui site acolo nu îl mută în lista de site-uri blocate. Având-o în Permite secțiunea va acorda permisiunea fără a întreba de fiecare dată.