Cum se creează relații de baze de date în Access

Unul dintre avantajele majore ale bazelor de date precum Microsoft Access este capacitatea lor de a menține relații între diferite tabele de date. Puterea unei baze de date face posibilă corelarea datelor în multe moduri și asigurarea consistenței (sau integrității referențiale) a acestor date de la tabel la tabel.

Să aruncăm o privire la procesul de creare a unei relații simple folosind o bază de date Microsoft Access.

Toate versiunile de Microsoft Access acceptate în prezent oferă fereastra Relații, inclusiv Access 2019, 2016, Access pentru Microsoft 365 și Access pentru Mac.


Cum să faci o relație de acces

  1. Cu Access deschis, accesați Instrumente pentru baze de date meniul din partea de sus a programului. Din zona Relații, selectați Relaţii.

  2. Ar trebui să apară fereastra Show Table. Dacă nu, alegeți Afișați tabelul din fila Proiectare. Din ecranul Afișare tabel, alegeți tabelele care ar trebui să fie implicate în relație, apoi selectați Adăuga.

    Dacă baza de date prezintă deja relații mapate - de obicei din cauza formularelor, rapoartelor sau interogărilor existente, atunci Access trece peste această fereastră pop-up și, în schimb, trece direct la vizualizarea Proiectare a ferestrei Relații.

  3. Trageți un câmp de la o masă la cealaltă, astfel încât fereastra de proiectare să se deschidă. Dacă baza de date deduce deja relații, această fereastră se va completa deja cu relații.

    Țineți apăsată tasta Ctrl tasta pentru a selecta mai multe câmpuri; trageți unul dintre ele pentru a le trage pe toate pe cealaltă masă.

  4. Alegeți orice alte opțiuni dorite, cum ar fi Aplicarea integrității referențiale sau Câmpurile conexe de actualizare în cascadă, apoi selectați Crea or Creați nou.

    selectarea impune integritatea referențială înseamnă că baza de date nu va accepta date care nu corespund relației. Cei doi cascadă options forțează baza de date să curățe sau să actualizeze atunci când se modifică înregistrarea sursă. De exemplu, selectarea actualizarea în cascadă a câmpurilor conexe va solicita baza de date să corecteze valoarea din tabelul aferent atunci când se modifică o valoare din tabelul sursă; dacă este lăsat bifat, valorile vechi rămân și noile înregistrări câștigă noua valoare.


Alăturați-vă tipurilor

Access acceptă trei tipuri de asocieri prin intermediul acestui expert - unu-la-unu, unu-la-multe și multe-la-unu. În general, veți utiliza de obicei primul tip de asociere, care leagă datele atunci când înregistrările dintr-una se potrivesc cu înregistrările din cealaltă.

Access acceptă alte tipuri de asocieri, dar va trebui să le gestionați prin instrumente avansate, nu prin fereastra Relații.

Înțelegerea tipurilor de relații cu baza de date