Cum se creează o imagine ISO de pe un DVD, CD sau BD

Ce să știți

Windows nu are un mod nativ de a crea un ISO dintr-un DVD, dar puteți utiliza un instrument gratuit pentru a face acest lucru.

Dacă doriți să creați un ISO dintr-un DVD, trebuie să aveți o unitate DVD în care puteți utiliza DVD-ul.

Fișierul ISO, la fel ca discurile din care sunt create, poate ocupa cantități mari de spațiu de stocare pe hard disk.

Crearea unui fișier ISO de pe un DVD sau orice alt disc este destul de ușoară cu instrumentul gratuit potrivit și este o modalitate fantastică de a face copii de siguranță pentru DVD-uri, BD-uri sau CD-uri importante pe hard disk.

Crearea și stocarea copiilor de siguranță ISO ale discurilor importante de instalare a software-ului și chiar a discurilor de configurare a sistemului de operare este un plan inteligent. Completați acest lucru cu un serviciu de backup online nelimitat și aveți o strategie de salvare a discurilor antiglonț.

Imaginile ISO sunt grozave, deoarece sunt reprezentări perfecte, autonome, ale datelor de pe un disc. Fiind un singur fișier, sunt mai ușor de stocat și de organizat decât ar fi copiile directe ale folderelor și fișierelor de pe un disc.

Windows nu are un mod încorporat de a crea fișiere de imagine ISO, deci va trebui să descărcați un program pentru a face acest lucru pentru dvs. Din fericire, există mai multe instrumente freeware disponibile care fac din crearea de imagini ISO o sarcină foarte ușoară.

Timp cerut: Crearea unui fișier imagine ISO de pe un disc DVD, CD sau BD este ușoară, dar poate dura de la câteva minute până la peste o oră, în funcție de dimensiunea discului și de viteza computerului.

Aceste instrucțiuni sunt pentru utilizatorii de Windows, MacOS și Linux. Există o secțiune separată pentru fiecare tutorial.


Faceți un ISO dintr-un DVD, BD sau CD

  1. Descărcați BurnAware Free, un program complet gratuit care, printre alte sarcini, poate crea o imagine ISO din toate tipurile de discuri CD, DVD și BD.

    BurnAware Free funcționează în Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP. Sunt acceptate atât versiunile pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți ale acestor sisteme de operare.

    Există, de asemenea, versiuni „Premium” și „profesionale” ale BurnAware care nu sunt gratuite. Cu toate acestea, versiunea „Gratuită” este pe deplin capabilă să creeze imagini ISO de pe discurile dvs., care este scopul acestui tutorial. Asigurați-vă că alegeți linkul de descărcare din BurnAware gratuit zona site-ului lor web.

    Dacă ați folosit BurnAware Free înainte și nu vă place sau nu a funcționat, există modalități alternative de a crea un ISO de pe un disc. Vedeți câteva alte sugestii de software în partea de jos a acestei pagini.

  2. Instalați BurnAware Free executând fișierul burnaware_free_ [version] .exe pe care tocmai l-ați descărcat.

    În timpul sau după instalare, este posibil să vedeți unul sau mai multe ecrane cu ofertă opțională sau să instalați software suplimentar. Simțiți-vă liber să refuzați sau să deselectați oricare dintre aceste opțiuni și să continuați.

  3. Rulați BurnAware Free, fie din comanda rapidă creată pe desktop, fie automat prin ultimul pas din instalare.

  4. Selectați Copiați în ISO din coloana Disc Images.

    Instrumentul Copiere în imagine va apărea pe lângă fereastra existentă BurnAware Free deja deschisă.

    Este posibil să fi văzut o pictogramă Make ISO sub Copierea în ISO, dar nu doriți să o alegeți pentru această sarcină specială. Instrumentul Make ISO este pentru a crea o imagine ISO nu de pe un disc, ci dintr-o colecție de fișiere pe care le selectați, cum ar fi de pe hard disk sau dintr-o altă sursă.

  5. Alegeți unitatea de disc optic pe care intenționați să o utilizați, din meniul derulant din partea de sus a ferestrei. Dacă aveți doar o unitate, veți vedea o singură alegere.

    Puteți crea imagini ISO numai pe discuri acceptate de unitatea dvs. optică. De exemplu, dacă aveți doar o unitate DVD, nu veți putea face imagini ISO de pe discuri BD, deoarece unitatea dvs. nu va putea citi datele de pe acestea.

  6. Selectați Naviga.

  7. Navigați la locația în care doriți să scrieți fișierul imagine ISO și dați fișierului care urmează să fie realizat în curând un nume în caseta de text Nume fișier.

    Discurile optice, în special DVD-urile și BD-urile, pot conține mai mulți gigaocteți de date și vor crea ISO-uri de dimensiuni egale. Asigurați-vă că orice unitate alegeți pentru a salva imaginea ISO are suficient spațiu pentru ao susține. Unitatea dvs. de disc primară are probabil mult spațiu liber, deci alegerea unei locații convenabile acolo, cum ar fi desktopul dvs., deoarece locația pentru a crea imaginea ISO este bine.

    Dacă planul dvs. final este de a obține datele de pe un disc pe o unitate flash, astfel încât să puteți porni de pe acesta, vă rugăm să știți că simpla creare a unui fișier ISO direct pe dispozitivul USB nu va funcționa așa cum vă așteptați. În majoritatea cazurilor, ca atunci când instalați Windows 10 de pe o unitate flash, trebuie să luați câțiva pași suplimentari pentru ca acest lucru să funcționeze. Consultați Cum se arde un fișier ISO pe o unitate USB pentru ajutor.

  8. Alege Economisești.

  9. Introduceți în unitatea optică pe care ați ales-o la pasul 5 discul CD, DVD sau BD pe care doriți să creați imaginea ISO.

    În funcție de modul în care este configurat AutoRun în Windows pe computerul dvs., discul pe care tocmai l-ați introdus poate porni (de exemplu, filmul poate începe redarea sau este posibil să obțineți un ecran de instalare Windows). Indiferent, închideți orice apare.

  10. Selectați Copiați.

    Aveți un Nu există nici un disc în mesajul unității sursă? Dacă da, alegeți OK și apoi încercați din nou în câteva secunde. Șansele sunt că spin-up-ul discului din unitatea dvs. optică nu s-a finalizat, astfel încât Windows pur și simplu nu îl vede încă. Dacă nu reușiți ca acest mesaj să dispară, asigurați-vă că utilizați unitatea optică potrivită și că discul este curat și nedeteriorat.

  11. Așteptați până când imaginea ISO este creată de pe disc. Puteți urmări progresul urmărind bara de progres a imaginii sau indicatorul scris x de x MB.

  12. Procesul de creare ISO este finalizat odată ce ați văzut mesajul cu procesul de copiere finalizat cu succes, împreună cu timpul în care BurnAware a terminat extragerea discului.

Fișierul ISO va fi denumit și localizat acolo unde ați decis la pasul 7.

Acum puteți închide fereastra Copiere în imagine, precum și fereastra BurnAware Free. De asemenea, acum puteți scoate discul pe care îl utilizați de pe unitatea optică.


Crearea de imagini ISO în macOS și Linux

Efectuarea unui ISO în macOS este posibilă cu instrumentele incluse.

  1. Deschideți utilitarul de disc. Puteți face acest lucru prin aplicatii > Utilități > Utilitatea discului.

  2. Mergi la pagina Fișier New Image Imagine din [numele dispozitivului].

  3. Denumiți noul fișier și alegeți unde să îl salvați.

    Există, de asemenea, opțiuni pentru a schimba formatul și setările de criptare.

  4. Alege Economisești pentru a face fișierul imagine.

  5. Când ați terminat, selectați Făcut.

Odată ce aveți imaginea CDR, o puteți converti în ISO prin această comandă terminal:

hdiutil convert /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Pentru a converti ISO în DMG, executați acest lucru de la terminalul de pe Mac:

hdiutil convert /path/originalimage.iso -format UDRW -o /path/convertedimage.dmg

În ambele cazuri, înlocuiți / path / originalimage cu calea și numele fișierului fișierului CDR sau ISO și / path / convertimage cu calea și numele fișierului fișierului ISO sau DMG pe care doriți să îl creați.

Pe Linux, deschideți o fereastră terminal și executați următoarele, înlocuind / dev / dvd cu calea către unitatea optică și / calea / imaginea cu calea și numele fișierului ISO pe care îl faceți:

sudo dd if = / dev / dvd of = / path / image.iso

Aflați cum să deschideți o fereastră de terminal în Ubuntu dacă asta utilizați.

Dacă preferați să utilizați software pentru a crea o imagine ISO în loc de instrumente de linie de comandă, încercați Roxio Toast (Mac) sau Brasero (Linux).


Alte instrumente de creare ISO Windows

Deși nu veți putea urmări cu exactitate tutorialul nostru de mai sus, există alte câteva instrumente gratuite de creare ISO disponibile dacă nu vă place BurnAware Free sau dacă nu funcționează pentru dvs.

Unele dintre preferatele pe care le-am încercat de-a lungul anilor includ InfraRecorder, ISODisk, ImgBurn, ISO Recorder, CDBurnerXP și DVD gratuit către ISO Maker.