Cum se afișează butonul Acasă în Google Chrome

Dezvoltatorii Google Chrome se mândresc cu o interfață elegantă a browserului, în mare parte lipsită de aglomerație. Deși acest lucru este cu adevărat adevărat, unele elemente sunt ascunse pe care mulți utilizatori obișnuiți doresc să le vadă. Unul dintre acestea este butonul Acasă al browserului, care nu este afișat în mod implicit. Dacă preferați să afișați butonul Acasă în bara de instrumente Chrome, este ușor de făcut.

Lifewire / Luyi Wang


Afișarea butonului Acasă în Chrome

  1. Deschideți browserul Chrome.

  2. Apăsaţi Mai Mult meniul, notat cu trei puncte situate în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului.

  3. Alege setările în meniul derulant. De asemenea, puteți intra chrome: // settings în bara de adrese Chrome în loc să alegeți opțiunea de meniu pentru a deschide interfața Setări Chrome în fila activă.

  4. Localizați Aspect , care conține o opțiune etichetată Arata butonul acasa.

  5. Pentru a adăuga butonul Acasă la bara de instrumente Chrome, faceți clic pe Arata butonul acasa pentru a comuta glisorul de lângă acesta la On poziție.

    Pentru a elimina butonul Acasă ulterior, faceți clic pe Arata butonul acasa din nou pentru a comuta glisorul la de pe poziție. 

  6. Faceți clic pe unul dintre cele două butoane radio sub Arata butonul acasa pentru a instrui butonul Acasă să direcționeze către o nouă filă goală sau către orice adresă URL pe care o introduceți în câmpul furnizat.

Acest proces plasează o pictogramă de casă mică chiar în partea stângă a câmpului de adresă. Faceți clic pe pictograma casei în orice moment pentru a accesa ecranul de pornire.


Diferența dintre ecranul de pornire și ecranul de pornire

Dacă alegeți să introduceți o adresă URL pentru ecranul de pornire, ori de câte ori dați clic pe pictograma casetei din stânga câmpului de adresă, Chrome deschide o filă cu acea adresă URL.

Dacă alegeți să vă direcționați către o nouă filă goală, veți vedea ecranul de pornire din filă.

Ecranul de pornire nu este același cu ecranul de pornire (cu excepția cazului în care le faceți la fel în setări). Ecranul de pornire este cel pe care îl vedeți când lansați Chrome pentru prima dată. Puteți să-l personalizați cu teme descărcate din Magazinul web Chrome făcând clic pe Tematică în același Aspect secțiunea în care alegeți să afișați butonul Acasă.


Cum să faceți la fel ecranul de pornire și ecranul de pornire

Dacă preferați ca Chrome să se deschidă întotdeauna pe adresa URL specifică pe care ați introdus-o pentru ecranul de pornire, în locul ecranului de pornire:

  1. În setările secțiune, sub La inceput, selectați butonul radio de lângă Deschideți o anumită pagină sau set de pagini.

    

  2. Selectați una dintre paginile afișate, care poate include deja ecranul de pornire sau alegeți Adăugați o pagină nouă și introduceți adresa URL a ecranului de pornire.

  3. Ecranul de pornire și ecranul de pornire se deschid acum pe adresa URL specificată.