Cum să găsiți site-uri web vechi și să căutați pagini Google în cache

Ați găsit rezultatul căutării perfect doar pentru a vă da seama că site-ul web este defect? Informațiile s-au schimbat recent? Nu vă temeți: puteți utiliza acest truc de căutare Google Power pentru a deschide o imagine cache a paginii și pentru a găsi în continuare informațiile precise de care aveți nevoie. 

Pe măsură ce Google indexează paginile web, acesta păstrează instantanee ale conținutului paginilor, cunoscute sub numele de pagini cache. Adresele URL sunt actualizate periodic cu noi imagini cache.

Acest articol a fost creat folosind versiunea desktop Google, dar tehnicile utilizate în acest articol funcționează și pe versiunile mobile ale site-ului web.


Direcții

Există două moduri de a vizualiza versiunea cache a unei pagini pe Google. Puteți efectua o căutare obișnuită pe site-ul desktop și apoi puteți deschide versiunea cache de acolo sau puteți adăuga un cuvânt la căutarea Google pe site-urile desktop sau mobile pentru a deschide imediat versiunea cache.

Utilizarea unei căutări Google normale pentru a găsi pagina în cache este la fel de simplă ca efectuarea unei căutări obișnuite și apoi a faceți clic pe un link pentru a deschide pagina în cache.

  1. Căutați un cuvânt, o frază sau un întreg site web.

  2. Găsiți pagina specifică în rezultatele pentru care doriți o versiune cache.

  3. Dati click pe triunghi deasupra titlului paginii și apoi selectați În cache.

Dacă faceți clic pe În cache linkul vă va arăta deseori pagina așa cum a fost indexată ultima dată pe Google, dar cu cuvintele cheie de căutare evidențiate. Această metodă este extrem de utilă dacă doriți să găsiți o anumită informație fără a fi nevoie să scanați întreaga pagină.

Dacă termenul dvs. de căutare nu este evidențiat, folosiți doar Ctrl + F (Windows) sau Comandă + F Comandă rapidă de la tastatură (Mac) pentru a găsi cuvântul (cuvintele).

În schimb, puteți tăia la urmărire și merge direct la pagina cache adăugând cache: chiar înainte de căutarea Google.

  1. Deschideți o nouă căutare Google și tastați cache: (inclusiv colonul).

  2. Tastați adresa URL a paginii pentru care doriți să vedeți versiunea cache.

    Iată un exemplu:

    cache: viață

    Această căutare este sensibilă la majuscule, deci asigurați-vă că tastați „cache” cu toate literele mici. De asemenea, evitați adăugarea unui spațiu oriunde sau căutarea nu va funcționa. De asemenea, puteți omite standardul „http” sau „https” care apare la începutul adreselor URL.

  3. Anunturi Introduce pentru a deschide imediat pagina cache.


Limitări ale cache-urilor

Rețineți că memoria cache arată ultima dată când pagina a fost indexată, astfel încât uneori imaginile nu vor fi afișate, iar informațiile vor fi depășite. Cu toate acestea, în funcție de ceea ce căutați, este posibil să nu fie o preocupare.

Unele pagini instruiesc Google prin utilizarea unui protocol numit robots.txt pentru a face paginile istorice indisponibile. Proiectanții de site-uri web pot alege, de asemenea, să păstreze paginile private de căutările Google, eliminându-le din indexul site-ului (cunoscute și sub numele de „noindexing”).

Google stochează doar cea mai recentă memorie cache a paginii, așa că, dacă încercați să accesați o pagină foarte veche - poate una care s-a schimbat mult sau care a fost offline de mult timp - încercați Wayback Machine.