Cum să forțezi Windows să repornească în modul sigur [15 min]

Ce să știți

  • Pentru a forța Windows să repornească în modul sigur, va trebui să accesați Opțiuni avansate de pornire în Windows 10 și Windows 8.
  • Apoi, pentru a accesa modul sigur dintr-un prompt de comandă, veți utiliza un Bcdedit comanda.
  • Există mai multe iterații ale promptului de comandă Safe Mode pe care le puteți utiliza, în funcție de motivul pentru care trebuie să reporniți în Safe Mode.

Există o serie de situații care ar putea face incredibil de dificilă pornirea Windows în modul sigur. Acest lucru este deosebit de frustrant, deoarece orice motiv pe care îl aveți pentru a avea nevoie să accesați modul sigur este în sine foarte frustrant!

De exemplu, în Windows 10 și Windows 8, Modul sigur este accesat din Setări de pornire, care în sine este accesat din meniul Opțiuni avansate de pornire. Din păcate, Startup Settings apare ca opțiune în Advanced Startup Options numai dacă îl accesați din Windows. Cu alte cuvinte, Windows 10/8 trebuie să funcționeze corect înainte de a putea porni în modul sigur, pe care trebuie să îl folosiți cu adevărat doar dacă Windows nu funcționează corect.

Adevărat, Opțiunile avansate de pornire (și, prin urmare, Setările de pornire și Modul sigur) apar automat în timpul problemelor de pornire Windows, dar lipsa accesului ușor din exteriorul Windows este puțin tulburătoare.

Lifewire / Evan Polenghi

Windows 7 și Windows Vista au unele situații mai puțin frecvente care fac aproape imposibilă accesarea modului sigur, dar se întâmplă.

Din fericire, există o modalitate de a forța Windows să pornească în modul sigur dacă nu puteți ajunge la Setări de pornire în Windows 10 și 8 sau în meniul F8 (Advanced Boot Options) în Windows 7 și Vista, sau chiar dacă puteți ' nu accesați deloc Windows.

Un fel de „inversare” a acestui truc funcționează și pentru a opri pornirea Windows-ului în modul sigur. Dacă Windows pornește continuu direct în modul sigur și nu îl puteți face să se oprească, aruncați o privire la tutorialul de mai jos și apoi urmați sfaturile din Cum să opriți o buclă mod sigur în partea de jos a paginii.

Timp cerut: Forțarea repornirii Windows în modul sigur (sau oprirea pornirii în modul sigur) este moderat de dificilă și probabil va dura cel mult câteva minute.


Cum să forțați Windows să repornească în modul sigur

  1. Deschideți Opțiuni avansate de pornire în Windows 10 sau Windows 8, presupunând că utilizați unul dintre aceste sisteme de operare. Deoarece nu puteți porni corect Windows, utilizați metoda 4, 5 sau 6 descrisă în acel tutorial.

    Cu Windows 7 sau Windows Vista, porniți Opțiuni de recuperare a sistemului folosind suportul de instalare sau un disc de reparare a sistemului. Din păcate, acest proces nu funcționează cu Windows XP.

    Dacă doriți să forțați sau să opriți pornirea modului sigur și puteți efectiv accesa Windows corect, nu trebuie să urmați procedura de mai jos. Vedeți mai ușor Cum să porniți Windows în modul sigur folosind procesul de configurare a sistemului.

  2. Deschideți linia de comandă.

    Opțiuni avansate de pornire (Windows 10/8): Atingeți sau faceți clic pe Depanarea, Apoi Opţiuni avansate, și, în sfârșit Command Prompt.

    Opțiuni de recuperare a sistemului (Windows 7 / Vista): Apasă pe Command Prompt comenzi rapide.

  3. Cu Command Prompt deschis, executați comanda corectă bcdedit așa cum se arată mai jos, în funcție de opțiunea Safe Mode pe care doriți să o începeți:

    Mod sigur:

    bcdedit / set {default} safeboot

    Modul sigur in navigare pe internet:

    bcdedit / set {default} safeboot

    Modul de siguranță cu prompt de comandă:

    bcdedit / set {default} safeboot minim bcdedit / set {default} safebootalternatesh

    Asigurați-vă că tastați orice comandă alegeți exact așa cum se arată și apoi executați-o folosind Introduce cheie. Spațiile sunt foarte importante! Parantezele {și} sunt cele de deasupra tastelor [și] de pe tastatură. Sunt necesare două comenzi separate pentru a porni Safe Mode cu Command Prompt, deci asigurați-vă că le executați pe ambele.

  4. O comandă bcdedit executată corect ar trebui să returneze acest mesaj:

    Operațiunea a fost finalizată cu succes

    Dacă vedeți unul dintre aceste mesaje sau ceva similar, verificați din nou pasul 3 și asigurați-vă că ați executat corect comanda Safe Mode:

    Param. Specificația comenzii set ... nu este recunoscută ca internă sau ex

  5. Închideți fereastra de comandă.

  6. În Windows 10 și 8, atingeți sau faceți clic A continua.

    În Windows 7 și Vista, faceți clic pe Repornire.

  7. Așteptați în timp ce computerul sau dispozitivul repornește.

  8. Odată ce Windows pornește, conectați-vă așa cum faceți în mod obișnuit și utilizați modul sigur așa cum ați planificat.

Windows va continua să pornească în modul sigur de fiecare dată când reporniți, cu excepția cazului în care anulați ceea ce ați făcut la pasul 3. Cel mai simplu mod de a face acest lucru nu este executând mai multe comenzi, ci prin configurarea sistemului și urmând pașii 11-14 din tutorial.


Cum se oprește o buclă în mod sigur

Dacă Windows este blocat într-un fel de „Buclă mod sigur”, împiedicându-vă să porniți din nou în modul normal și ați încercat instrucțiunile pe care le-am dat în apelul important de la pasul 8 de mai sus, dar nu au avut succes, încercați acest:

  1. Porniți promptul de comandă din afara Windows, procesul descris în pașii 1 și 2 de mai sus.

  2. Executați această comandă odată ce linia de comandă este deschisă:

    bcdedit / deletevalue {implicit}

  3. Presupunând că a fost executat cu succes (vezi Pasul 4 de mai sus), reporniți computerul și Windows ar trebui apoi să pornească normal.