Cum să faceți o captură de ecran în Windows 10, 8, 7

Ce să știți

  • Există mai multe moduri de a face o captură de ecran în Microsoft Windows, dar metodele depind de versiunea pe care o utilizați.
  • Comenzile rapide de la tastatură Câștigă + Shift + S, Win + PrtScn, Sau Fn + Win + PrtScrn sunt cele mai simple moduri de a face capturi de ecran în Windows 10.
  • Utilizarea Instrumentului de tăiere pentru a face capturi de ecran în Windows vă permite, de asemenea, să întârziați capturile de ecran pentru a captura meniuri.

Microsoft Windows oferă mai multe moduri de a face o captură de ecran, uneori numită captură de ecran. Metodele depind de versiunea de Windows pe care o utilizați.

Informațiile din acest articol acoperă Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7.


Imagini în Windows 10

Faceți o captură de ecran în Windows 10 apăsând A castiga+Schimba+S. Această tastă rapidă deschide un mic meniu de tăiere în partea de sus a ecranului.

Aveți trei opțiuni pentru tipul de zonă pe care doriți să o capturați:

  • Snip dreptunghiular
  • Freeform Snip
  • Fragment de fereastră
  • Snip pe ecran complet

Selectați tipul de captură de ecran pe care doriți să o capturați. Pentru a utiliza un Dreptunghiular or Freeform Snip, faceți clic și trageți mouse-ul pentru a defini zona de captură. Când eliberați butonul mouse-ului, zona se salvează în clipboard.

Dacă selectați Fragment de fereastră, fereastra activă pe care o selectați va fi salvată în clipboard.

Dacă selectați Snip pe ecran complet, întregul desktop (inclusiv orice monitoare atașate suplimentare) va fi salvat în clipboard.

Cu oricare dintre fragmente, veți primi o notificare că Snip salvat în clipboard.

Lifewire

Dacă selectați notificarea înainte ca aceasta să dispară, aceasta vă va deschide accesul Snip & Sketch, noua versiune a Instrument de decupare în Windows 10. Sau, puteți lipi captura de ecran copiată într-un editor de imagini, mesaj de e-mail, OneNote sau altă aplicație.

Lifewire


Snip & Sketch (Windows 10)

Snip & Sketch face captura de ecran rapidă de mai sus și adaugă instrumente de decupare și adnotare. Dacă faceți o captură de ecran cu alte tehnici și aveți instalat Snip & Sketch, notificările Windows vă solicită să accesați captura de ecran în Snip & Sketch. Instrumentul oferă un temporizator setat la o întârziere de 3 sau 10 secunde.

Capturi pe ecran complet (Windows 10, 8 și 7)

Indiferent de versiunea Windows pe care o executați, capturați o captură de ecran a întregului desktop apăsând pe PrtScn (Sau Captură de ecran, sau pe unele laptopuri Fn+Prnt Scrn).

Utilizarea PrtScn face o captură de ecran a ecranului complet și o copiază în clipboard-ul sistemului. De acolo puteți lipi imaginea acolo unde aveți nevoie de ea, cum ar fi într-un e-mail sau într-un editor de imagini precum Microsoft Paint sau Gimp pentru Windows.

Pentru a lipi imaginea, selectați locația în care doriți să o puneți și apăsați Ctrl+V.

Captura de ecran captează toate monitoarele active.


Captură alternativă pe ecran complet (Windows 10 și 8)

Platforma PrtScn metoda de mai sus funcționează în toate versiunile de Windows. Cu toate acestea, Windows 10 și Windows 8 oferă un truc suplimentar care face captura ecranului puțin mai rapidă.

Anunturi A castiga+PrtScn (Sau Fn+Win + PrtScrn). Afișajul dvs. se estompează momentan ca și cum ar fi declanșat un declanșator al camerei, indicând captura de ecran. Cu toate acestea, în loc să fie nevoie să lipiți imaginea într-un alt program, Windows salvează imaginea în poze > Imagini dosar.

Lifewire


Capturi de ecran cu o singură fereastră (Windows 10 și 8)

Pentru a face o captură de ecran a unei singure ferestre, faceți-o mai întâi fereastră activă selectând bara de titlu (partea de sus). presa Alt+PrtScn. O captură de ecran cu doar fereastra activă se salvează în clipboard. Puteți apoi lipi imaginea într-un alt program sau locație, cum ar fi un mesaj de e-mail sau aplicația Microsoft Paint.

Instrument de tăiere Windows (Windows 10, 8 și 7)

Microsoft include un utilitar încorporat pentru Windows numit Snipping Tool, care vă oferă un alt mod de a face capturi de ecran, dar cu mult mai mult control asupra zonei capturate. Este disponibil în versiunile Windows începând cu Vista, dar unele versiuni diferă între ele.

Instrumentul Snipping din Windows este încorporat într-un nou instrument numit Snip & Sketch. Snip & Sketch vă permite să faceți capturi de ecran la fel ca Snipping Tool, dar și să adnotați și să decupați imaginile. Ambele instrumente sunt încă disponibile pentru utilizare în Windows 10.

  1. Selectați acasă și tastați snipping în CAUTĂ cutie. Selectați Instrument de decupare în rezultatele căutării.

  2. Aici Instrumentul de tăiere în Windows 10 diferă de versiunile anterioare.

    In Ferestre 10: Selectați mod în meniul Instrument de tăiere.

    In Windows 7 și 8: Selectați Nou scapă jos.

    Lifewire

    Alegeți dintre mai multe opțiuni pentru forma zonei de captură de ecran:

    • Snip în formă liberă vă permite să desenați cu mâna liberă zona de captură de ecran. Faceți clic și țineți apăsat butonul stâng al mouse-ului și mutați mouse-ul pentru a desena zona pe care doriți să o capturați.
    • Snip dreptunghiular folosește clicul și trageți-l pentru a crea o zonă dreptunghiulară pe ecran. Totul din interiorul dreptunghiului va fi capturat în imagine.
    • Fragment de fereastră surprinde o fereastră întreagă. După activarea unui fragment de fereastră, mutați mouse-ul în fereastra pe care doriți să o capturați. Fereastra care va fi capturată va fi selectată. Faceți clic stânga mouse-ul pentru a crea imaginea.
    • Snip pe ecran complet captează o imagine a întregului desktop și este deschisă în Instrumentul de tăiere.
  3. Opțiuni de formare liberă sau Rectangular Snip: După ce ați desenat zona pe care doriți să o capturați într-o captură de ecran, eliberați butonul mouse-ului și imaginea se va deschide în Snipping Tool. Captura de ecran va merge, de asemenea, în clipboard.

    Lifewire

    Fragment de fereastră: Mutați indicatorul mouse-ului în fereastra activă și faceți clic pentru a captura imaginea ferestrei.

    Dacă utilizați opțiunea Window Snip și faceți clic pe o fereastră din spatele ferestrei active, va fi făcută o captură de ecran a acelei ferestre din spate, plus orice alte ferestre din fața ei.

    Snip pe ecran complet: De îndată ce alegeți această selecție, Instrumentul de tăiere captează imaginea completă a desktopului.

  4. Dacă captura de ecran nu este așa cum vă așteptați, faceți alta selectând Nou din meniu.

  5. Când sunteți mulțumit de captura de ecran, selectați Fișier > Salvare ca pentru al salva sau apăsați Ctrl+S sau selectați tasta floppy disk din meniul Snipping Tool pentru a salva.

Instrumentul Snipping nu captează meniurile contextuale deschise sau alte meniuri pop-up. Când încercați să faceți o captură de ecran a acestora, imediat ce Instrumentul de tăiere este activat, acele meniuri se închid.

Utilizarea întârzierii pentru capturarea meniurilor pop-up (Windows 10)

Windows 10 oferă o funcție de întârziere pentru realizarea de capturi de ecran cu Snipping Tool. Întârzierea vă permite să vă configurați desktopul înainte ca programul să vă înghețe ecranul.

  1. Clic Întârziere și selectați timpul pe care doriți să-l așteptați Instrumentul de tăiere înainte de a captura imaginea, până la maximum cinci secunde.

  2. Selectați Nou și configurați ecranul așa cum doriți să apară înainte ca temporizatorul să se termine. De exemplu, dacă încercați să capturați un meniu contextual deschis, deschideți meniul respectiv înainte de expirarea temporizatorului. Când se termină întârzierea, Snipping Tool va captura captura de ecran, inclusiv meniurile deschise.

Instrumentul Snipping nu are un cronometru live care să vă arate cât timp ați mai rămas. Pentru a fi sigur, cel mai bine este să vă acordați cinci secunde pentru fiecare lovitură.

Alte metode pentru captura ecranului

OneNote obișnuia să aibă o funcție de decupare a ecranului pe care o puteți utiliza pentru a face capturi de ecran. Funcția de decupare a ecranului nu este disponibilă în versiunile mai noi, cu toate acestea, dar dacă aveți o versiune mai veche de OneNote, puteți utiliza în continuare această metodă pentru a face o captură de ecran.

Utilizați funcția de salvare automată a capturilor de ecran pe o tabletă Windows apăsând A castiga+Volum scăzut.