Cum să dezactivați extensiile și pluginurile în Google Chrome

Aplicațiile și extensiile adaugă funcții Chrome. Pluginurile funcționează cu scripturi și programe de pagină pe un computer pentru a accesa elemente de pe web. De exemplu, pluginul Flash trebuie să fie activat pentru ca Chrome să proceseze conținutul Flash. O extensie precum Wikibuy, pe de altă parte, analizează și reaplică datele găsite prin web. Iată cum să dezactivați extensiile și pluginurile pe care nu doriți să le utilizați cu Chrome.


Cum se dezactivează extensiile Chrome

Cel mai simplu mod de a accesa setările extensiilor este prin meniu.

  1. Selectați meniul cu trei puncte (situat în partea dreaptă sus a Chrome).

  2. Selectați Mai multe unelteși alegeți Extensii. Sau, în bara de adrese, tastați chrome: // extensii /, și apăsați Introduce.

    O modalitate alternativă de a accesa setările extensiilor pe un Mac este să accesați bara de meniu, selectați Chrome > Preferințe, apoi, în Setările Chrome meniu, selectați Extensii.

  3. Pagina Extensii listează extensiile instalate pe Chrome, iar un comutator albastru sau gri indică dacă extensia este sau nu activată. Pentru a dezactiva o extensie, selectați butonul glisant albastru, astfel încât să devină gri. Pentru a activa o extensie, apăsați comutatorul gri, astfel încât să devină albastru.


Cum să dezactivați pluginurile Chrome

Deschideți setările pluginului Chrome din meniul Setări.

  1. Deschideți Chrome și selectați pictograma cu trei puncte.

  2. Selectați setările.

  3. Derulați în jos și selectați Setări site.

  4. În lista de plug-in-uri și permisiuni pentru site-uri, selectați plug-in-ul, cum ar fi Flash, pe care doriți să îl dezactivați.

  5. Selectați comutatorul de comutare pentru a activa sau a dezactiva pluginul.