Cum să descărcați aplicații iPad de pe iTunes pe computer sau Mac

În 2017, Apple a eliminat opțiunea de a descărca și instala aplicații folosind iTunes pe un computer. În urma reclamațiilor utilizatorilor, Apple a pus la dispoziție o versiune mai veche de iTunes pe care utilizatorii o pot descărca și utiliza pe computerele lor Mac și pe computerele pe 32 de biți sau pe 64 de biți. Această versiune iTunes returnează posibilitatea de a descărca și instala aplicații pe computer. Actualizările ulterioare ale iTunes nu sunt aplicate automat.

Acest articol este arhivat pentru acei utilizatori.

Emily Mendoza / Lifewire 

Dacă citiți despre o aplicație de pe laptop, nu este nevoie să vă vânați iPad-ul pentru ao descărca pe loc. O puteți cumpăra de pe iTunes și o puteți descărca mai târziu. Aceasta este o modalitate excelentă de a nu uita numele aplicației. Dacă iPad-ul este protejat de copii cu achizițiile de aplicații dezactivate, adunarea în jurul computerului pentru a achiziționa aplicații noi este o modalitate distractivă de a cumpăra aplicații cu copilul dumneavoastră.

Capacitatea de a descărca aplicații pe computerul dvs. este, de asemenea, excelentă pentru cei care încă au un iPad de primă generație. În timp ce multe aplicații nu mai acceptă iPad-ul original, dacă descărcați o aplicație de pe PC sau Mac, aplicația apare în categoria achiziționată anterior din App Store de pe iPad. Aceasta este o soluție la îndemână pentru a descărca aplicații pe iPad-ul de prima generație.


Cum să descărcați aplicații pe computer

Pentru a descărca aplicații pe computer:

  1. Descărcați, apoi lansați versiunea mai veche de iTunes (12.6.5) pe computer sau Mac.

  2. Conectați-vă utilizând același ID Apple pe care îl utilizați pe iPad.

  3. Faceţi clic pe iTunes Store în partea de sus a ecranului. În mod implicit, iTunes Store începe de obicei în categoria Muzică.

  4. Schimbați categoria în App Store făcând clic pe Muzică categorie situată în partea dreaptă a ecranului pentru a produce un meniu derulant.

  5. Alege App Store din meniul drop-down.

  6. Răsfoiți aplicațiile așa cum ați face pe iPad sau iPhone. Pagina inițială listează aplicațiile prezentate, inclusiv aplicațiile noi și aplicațiile populare în prezent. Puteți utiliza funcția de căutare din partea dreaptă sus a ecranului pentru a căuta o anumită aplicație sau pentru a modifica categoria de aplicații făcând clic toate categoriile în meniu. Acest lucru vă permite să alegeți dintre anumite categorii de aplicații, cum ar fi aplicații de productivitate sau jocuri.

  7. Faceți clic pe o aplicație pentru a obține mai multe informații despre ea.

  8. Faceți clic pe preț pentru a cumpăra aplicația sau pe Obține pentru a descărca o aplicație gratuită.

După ce achiziționați aplicația, aceasta se descarcă automat pe computer sau Mac.


Cum să transferați aplicația pe un iPad?

Există două moduri de a transfera aplicația de pe computer pe dispozitivul mobil.

  • Conectați iPad-ul la computer sau Mac și sincronizați dispozitivul. Puteți alege să sincronizați numai aplicațiile dacă doriți să accelerați procesul. 
  • Descărcați aplicația din App Store de pe iPad. Pentru aceasta, lansați aplicația App Store pe iPad și alegeți fila achiziționată anterior. În această filă, veți vedea cele mai recente achiziții, inclusiv cele efectuate pe computer sau Mac. Atingeți butonul cloud de lângă pictograma aplicației pentru a începe descărcarea. Nu sunteți taxat din nou pentru aplicațiile pe care le-ați cumpărat deja.