Control ventilator Mac: Ce este și cum funcționează

Macs Fan Control este o aplicație utilitară care monitorizează temperatura și viteza ventilatorului unui Mac. Aplicația nu se oprește aici. De asemenea, oferă capacități de monitorizare și posibilitatea de a controla viteza ventilatorului la RPM dorit.

Ce ne place

  • Interfață ușor de utilizat.

  • Selectați un senzor de temperatură pentru a prelua controlul unui ventilator.

  • Setați o viteză statică a ventilatorului sau solicitați aplicației să utilizeze un senzor pentru a controla RPM-ul ventilatorului.

  • Este gratis.

Ce nu ne place

  • Nu indică ce senzori sunt asociați cu ce ventilatoare. Este posibil să selectați un senzor pentru a controla un ventilator care nu are nimic de-a face cu acel ventilator specific.

  • Nu are un sistem automat de notificare.


Ce este controlul fanilor Mac-urilor?

Controlul ventilatoarelor Mac oferă ceva pe care doar dezvoltatorii Apple îl dețineau în trecut: capacitatea de a controla modul în care funcționează ventilatoarele de răcire ale unui Mac. Acesta nu este un lucru care trebuie luat cu ușurință. Utilizarea incorectă a acestei aplicații (sau a unor aplicații similare) ar putea provoca daune unui Mac.

Apple a folosit modelare termică avansată pentru a veni cu profilurile de răcire utilizate în sistemele lor de gestionare a ventilatoarelor. Controlul ventilatorului Mac poate înlocui profilul de ventilator furnizat de Apple cu unul pe care îl creați. Este orientat mai mult către utilizatorii de Mac intermediari până la cei avansați decât începătorii. Asta nu înseamnă că, dacă ești începător, nu ar trebui să-l folosești, ci doar să fii atent cu el.

Coyote Moon, Inc.


De ce să folosiți controlul ventilatorului pentru Mac

Există două motive principale pentru crearea unui profil de fan personalizat:

  • Ați înlocuit o componentă din computerul dvs. Mac (cum ar fi unitățile sau plăcile grafice), iar vechii senzori de temperatură au fost deteriorați sau nu au mai măsurat temperatura corect. Utilizați controlul ventilatorului Mac pentru a seta o limită de viteză a ventilatorului pentru a preveni ca ventilatorul să se deplaseze dincolo de ceea ce este necesar.
  • Mac-ul dvs. este utilizat într-un mediu deosebit de sensibil la zgomot (cum ar fi un studio de înregistrare). În timp ce puteți utiliza în mod normal controlul implicit al ventilatorului, există câteva perioade scurte de timp în care trebuie să vă tăiați computerul Mac, împiedicând ventilatoarele să se învârtă peste o limită prestabilită.

Nu trebuie să utilizați funcția de control al vitezei ventilatorului pentru Mac Fan Control pentru a aprecia acest utilitar. Puteți utiliza aplicația pentru a monitoriza senzorii de temperatură de pe Mac și viteza ventilatorului asociat în RPM (Revoluții pe minut).


User Interface

Indiferent de modul în care utilizați această aplicație, comenzile și aspectul sunt ușor de utilizat și de navigat. Fereastra principală utilizează două panouri. Primul arată fanii de pe Mac și viteza ventilatorului. Există, de asemenea, o secțiune de control în care puteți crea setări personalizate pentru fiecare ventilator. Al doilea panou arată temperatura fiecărui senzor termic din Mac. Această interfață simplă și ordonată afișează dintr-o privire informațiile pertinente de care aveți nevoie.

Pentru a prelua controlul unui ventilator, faceți clic pe Obicei butonul de lângă ventilatorul dorit pentru a afișa panoul de control al ventilatorului. Apoi puteți selecta modul de control al ventilatorului:

  • RPM constantă: Setați RPM manual. Ventilatorul se rotește la viteza dorită, indiferent de temperatura sau valorile senzorului.
  • Valoare bazată pe senzori: Selectați senzorul de utilizat. Apoi, definiți temperatura extremă joasă unde viteza ventilatorului va crește și temperatura înaltă unde ventilatorul este setat la RPM maxim.

Pentru a reveni la setările implicite pentru un anumit ventilator, selectați Auto butonul.


Bară de meniu

Mac Fan Control poate fi afișat și în bara de meniu. Bara de meniu prezintă o privire dintr-o privire asupra temperaturii senzorului selectat și a vitezei selectate a ventilatorului. De asemenea, puteți alege să utilizați o pictogramă alb-negru sau o pictogramă color pentru elementul din bara de meniu Macs Fan Control.

Caracteristică dispărută

Singura caracteristică care ar putea fi adăugată este capacitatea de a adăuga evenimente de prag care ar genera notificări și de a schimba culorile afișării barei de meniu pentru a vă atrage atenția.

Controlul ventilatorului Mac este disponibil pentru toate tipurile de Mac-uri, inclusiv MacBook-uri și iMac-uri. Aplicația este disponibilă și în versiunea Windows pentru cei care folosesc Boot Camp pentru a rula un mediu Windows pe un Mac.

Dacă aveți nevoie de un nivel suplimentar de control asupra abilităților de răcire ale Mac-ului dvs. sau doriți să vedeți cât de fierbinte este Mac-ul dvs., controlul ventilatorului Mac poate fi aplicația de care aveți nevoie.