Configurați și utilizați Touch ID, scanerul de amprentă iPhone

De ani de zile, securitatea iPhone-ului a însemnat setarea unei parole de bază și utilizarea Find My iPhone pentru a urmări un telefon pierdut sau furat. Cu iOS 7, Apple a dus securitatea la un nou nivel, odată cu introducerea scanerului de amprente Touch ID.

Informațiile din acest articol se aplică iOS 7 sau o versiune ulterioară pe iPhone 8 și iPhone 7 seria și iPhone 6s. Touch ID este disponibil și pentru iPad mini 4 și 5, iPad Air 2 și 3 și pentru prima și a doua generație iPad Pro de 1 inci.


Butonul Acasă este necesar

Touch ID este încorporat în butonul Acasă și vă permite să vă deblocați dispozitivul iOS apăsând degetul pe buton, mai degrabă decât introducând manual parola. După ce configurați Touch ID, puteți uita din nou să introduceți parola pentru fiecare achiziție iTunes Store sau App Store. Este suficientă o scanare a amprentelor digitale.

Touch ID nu este disponibil pe dispozitivele iPhone și iPad actuale, cum ar fi iPhone 11, deoarece aceste dispozitive nu au buton Acasă. Acestea acceptă în schimb Face ID.


Cum se configurează Touch ID

Configurarea Touch ID pe un iPhone, iPad sau iPod touch compatibil este ușoară. Iată cum:

  1. Apăsați pe setările aplicație pe ecranul dvs. de pornire pentru iPhone.

  2. Selectați Atingeți ID și parolă și apoi introduceți parola. Dacă nu ați configurat o parolă pentru telefon, trebuie să o faceți înainte de a putea configura Touch ID.

  3. Robinet Adăugați o amprentă în secțiunea Amprente la aproximativ jumătatea ecranului.

  4. Apăsați și ridicați degetul pe Acasă butonul de mai multe ori în timp ce țineți iPhone-ul așa cum faceți atunci când îl utilizați. Când telefonul are o scanare clară a centrului degetului, acesta trece la următorul ecran.

  5. Țineți telefonul așa cum îl țineți de obicei când îl deblocați și atingeți butonul Acasă cu marginile degetului, mai degrabă decât centrul pe care l-ați scanat. Când telefonul acceptă scanarea, telefonul revine la ecranul Touch ID și parolă.

  6. Mutați comutatorul de comutare lângă oricare dintre cele patru opțiuni pe care le puteți controla cu Touch ID în poziția Pornit / verde.

Ar trebui să activați Touch ID pentru funcția de deblocare iPhone, dar vă recomandăm să îl utilizați și cu alte aspecte ale iPhone-ului. Opțiunile sunt:

  • iPhone Deblocare: Mutați acest comutator pe Pornit / verde pentru a permite deblocarea iPhone-ului dvs. cu Touch ID.
  • Apple a Pay: Mutați acest comutator pe On / verde pentru a utiliza amprenta dvs. pentru a autoriza achizițiile Apple Pay pe dispozitivele care acceptă Apple Pay.
  • iTunes și App Store: Când acest comutator este activat / verde, puteți utiliza amprenta pentru a introduce parola atunci când cumpărați din aplicațiile iTunes Store și App Store de pe dispozitiv. Gata cu introducerea parolei.
  • Completare automată parolă: Utilizați Touch ID pentru a introduce automat informațiile stocate, cum ar fi numele sau numărul cardului de credit, într-un formular web.

În ecranul Touch ID și parolă, puteți, de asemenea:

  • Schimbați numele amprentei digitale: În mod implicit, amprentele dvs. digitale sunt denumite Finger 1, Finger 2 și așa mai departe. Puteți schimba aceste nume dacă doriți. Atingeți numele amprentei pe care doriți să îl modificați, atingeți X pentru a șterge numele curent, apoi tastați noul nume. Când ai terminat, atinge Făcut.
  • Ștergeți o amprentă: Există două moduri de a elimina o amprentă. Glisați de la dreapta la stânga peste amprenta digitală și atingeți Șterge sau atingeți amprenta și apoi atingeți Ștergeți amprenta digitală.
  • Adăugați o amprentă: Apasă pe Adăugați o amprentă pentru a introduce o altă amprentă. Puteți scana până la cinci degete, care nu trebuie să fie toate ale dvs. Dacă partenerul sau copiii dvs. vă folosesc în mod regulat dispozitivul, le puteți scana și amprentele digitale.

Sfaturi pentru scanarea amprentei digitale pentru identificare tactilă

Pentru a obține o scanare bună a amprentei dvs., efectuați următoarele:

  • Alegeți degetul pe care doriți să-l scanați, în funcție de modul în care aveți tendința de a ține iPhone-ul atunci când îl ridicați. Probabil că are sens să folosiți degetul mare sau arătătorul. Puteți adăuga alte degete mai târziu, până la maximum cinci.
  • Așezați ușor tamponul carnos al degetului pe butonul Acasă, dar nu apăsați butonul sau telefonul vă anulează scanarea.
  • Când dispozitivul vibrează, ridicați degetul de pe scanerul Touch ID și apăsați-l din nou ușor.
  • Repetați acest proces, de fiecare dată punând degetul pe scaner într-un mod ușor diferit sau la un unghi ușor diferit. Cu cât scanarea amprentei este mai completă, cu atât aveți mai multă flexibilitate în modul în care țineți degetul atunci când utilizați Touch ID ulterior. Liniile roșii de pe amprenta de pe ecran reprezintă progresul dvs. Cu cât vedeți mai multe linii roșii, cu atât este mai bună scanarea.
  • Când scanarea inițială este finalizată, iPhone-ul vă solicită să scanați marginile degetului. Repetați același proces ca înainte, folosind părțile laterale, superioare și alte margini ale degetului pentru a obține cea mai bună scanare.

Cum se folosește Touch ID

După ce configurați Touch ID, este ușor de utilizat.

Pentru a debloca iPhone-ul folosind amprenta, porniți-l și apoi apăsați butonul Acasă cu degetul pe care l-ați scanat. Lăsați degetul pe buton fără să-l apăsați până când ecranul de pornire se deblochează.

Pentru a utiliza amprenta ca parolă pentru a efectua achiziții, utilizați aplicațiile iTunes Store sau App Store ca de obicei. Când atingeți Cumpărare, Descarca, Sau Instala , vi se solicită să introduceți parola sau să utilizați Touch ID. Poziționați ușor degetul scanat pe butonul Acasă - dar nu faceți clic pe el - pentru a introduce parola și a activa descărcarea.

Touch ID nu funcționează? Iată ce trebuie să faci