Ce este AirDrop? Cum functioneazã?

AirDrop este o caracteristică care permite Mac-urilor și dispozitivelor iOS să partajeze fișiere fără fir între ele, cu un minim de agitație. În acest articol, veți afla:

  • De ce oamenii folosesc Airdrop
  • Pentru ce se poate folosi
  • Cum funcționează din punct de vedere tehnic

Cum se folosește Airdrop

Adesea, atunci când doriți să partajați fotografii cu cineva, fie le trimiteți text, fie îi trimiteți prin e-mail. În timp ce acest lucru va funcționa, poate fi mult mai rapid să folosiți doar AirDrop pentru a le trimite imagini. Singura cerință este ca ambele dispozitive să fie de la Apple.

AirDrop nu este doar pentru fotografii. Îl puteți folosi pentru a transfera aproape orice puteți împărtăși. De exemplu, puteți AirDrop un site web de pe iPad pe telefonul prietenului dvs., ceea ce este minunat dacă doresc să îl semneze pentru a-l citi mai târziu. Puteți, de asemenea, să trimiteți text AirDrop de la Note la iPad sau iPhone al altcuiva. Funcția poate gestiona chiar și informații precum playlisturi, informații de contact și locații pe care le-ați fixat în Apple Maps.

Aflați cum să utilizați Airdrop pe un iPhone

Ellen Lindner / Lifewire

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 7 sau o versiune ulterioară și Mac-urilor post-2012 care rulează OS X Yosemite și mai recent.


Cum funcționează AirDrop?

AirDrop utilizează Bluetooth pentru a crea o rețea Wi-Fi peer-to-peer între dispozitive. Asta înseamnă că nu este nevoie să fiți conectat la router sau chiar la internet pentru a avea o conexiune AirDrop. Cu toate acestea, trebuie să aveți Wi-Fi și Bluetooth activate.

Fiecare dispozitiv creează un firewall în jurul conexiunii și fișierele sunt trimise criptate, ceea ce îl face de fapt mai sigur decât transferul prin e-mail. AirDrop va detecta automat dispozitivele acceptate din apropiere, iar dispozitivele trebuie să fie suficient de aproape pentru a stabili o conexiune Wi-Fi bună, făcând posibilă partajarea fișierelor în mai multe camere.

Un avantaj al AirDrop este utilizarea Wi-Fi pentru a face conexiunea. Unele aplicații oferă o capacitate similară de partajare a fișierelor utilizând Bluetooth. Și unele dispozitive Android utilizează o combinație de Near Field Communications (NFC) și Bluetooth pentru a partaja fișiere. Dar atât Bluetooth, cât și NFC sunt relativ lente în comparație cu Wi-Fi, ceea ce face ca partajarea fișierelor mai mari folosind AirDrop să fie mult mai rapidă și mai convenabilă.

Dacă întâmpinați probleme cu AirDrop care nu funcționează corect, încercați aceste sfaturi de depanare pentru a face din nou funcționarea.