Android Photo Sphere: Ce este, cum să o utilizați

Fotografiile sferice Android sunt imagini panoramice care pot fi preluate de pe unele dispozitive Android. Încorporată în aplicația Cameră, această caracteristică vă permite să faceți imagini la 360 de grade cu orice vă înconjoară și chiar să le partajați pe Google Maps.

Sistemul de operare Android a început să accepte fotografii sferice în Android 4.2 Jelly Bean, iar Nexus 4 a fost primul telefon care a fost livrat cu fotografie sferică din cutie. Pentru a funcționa, dispozitivul dvs. trebuie să aibă un senzor giroscopic.


Realizarea unei fotografii

Utilizarea funcției de fotografie sferică implică localizarea punctelor pe ecran, astfel încât camera să poată captura tot ceea ce vă înconjoară.

  1. Deschideți aplicația pentru camere foto.

  2. Robinet Foto Sferă din meniu.

  3. Localizați punct alb pe ecran și țineți camera acolo până devine albastră și punctul dispare.

    Este posibil să trebuiască să înclinați telefonul sau tableta în toate modurile pentru a vedea punctul albastru.

  4. Mutați camera la următorul punct până când devine albastru și dispare, de asemenea.

    Repetați acest lucru până când nu mai vedeți niciun punct alb.

  5. Robinet Făcut.


Utilizați cazuri

O imagine panoramică oferă un caz de afaceri semnificativ pentru:

  • agenții imobiliari care arată o cameră.
  • detectivi sau alți anchetatori care surprind dinamica locului crimei.
  • artiști care surprind priveliști pitorești.
  • jurnaliștii surprind o scenă pentru referință ulterioară.

Sfaturi și mai multe informații

Când faceți o fotografie sferică, amintiți-vă următoarele:

  • Poate părea ciudat să faci poze cu oameni sau alte obiecte în mișcare, deoarece imaginile nu vor fi strânse bine. Peisajele și fotografiile interioare sunt cele mai bune pariuri ale tale.
  • Păstrați un picior pe pământ și înconjurați-l numai pe picior, pentru a evita fotografierea în perspectivă.
  • Lăsați telefonul să rămână direct deasupra piciorului în timp ce creați fotografia sferică pentru a vă asigura că captează imaginile fluid pe tot parcursul.

Deoarece nu sunt ca imaginile obișnuite, cum ar fi JPG-urile care se afișează pe majoritatea paginilor web, este posibil să aveți probleme la vizualizarea fotografiilor sferice pe majoritatea dispozitivelor. Imaginea va arăta cel mai probabil lungă și plată, cu zone ondulate unde în mod normal s-ar apleca dacă ar fi deschisă într-un vizualizator panoramic.

Puteți deschide fotografia sferică în aplicația Galerie de pe telefon, încărcați-o în Google Foto pentru a o vizualiza acolo și partaja-o pe Google+. Dacă deschideți fotografia sferică în aplicația Galerie de pe dispozitivul care a realizat-o, puteți să o încărcați pe Google Maps și Google Street View direct de acolo atingând pictograma hartă (poate fi în meniul de partajare).

Photo Sphere Viewer este un program desktop care acceptă vizualizarea fotografiilor sferice. De asemenea, puteți vizualiza o fotografie sferică online prin PhotosphereViewer.net sau Sphcst.com.

Fotografia sferică a debutat în 2012 și, de atunci, mulți producători diferiți de smartphone-uri au construit sau au oferit un fel de aplicație de fotografie la 360 de grade. De exemplu, dispozitivele Samsung pot instala Surround shot din aplicația camerei pentru a face o fotografie 3D a oricărui obiect.

Deoarece nu există un format standardizat pentru fotografia la 360 de grade, este posibil ca imaginile făcute de un dispozitiv sau aplicație să nu fie complet interschimbabile cu niciun alt dispozitiv sau aplicație. Fotografie sferică - fiind o ofertă nativă Google - este compatibilă cu ecosistemul Google, dar kilometrajul dvs. pe alte platforme poate varia.