WPS Office Review

WPS Office (numit anterior Kingsoft Office) este o alternativă gratuită Microsoft Office care vine cu trei produse de birou, fiecare cu un ecran splendid și o interfață ușor de utilizat. Verificarea ortografică automată și asistența pentru tipurile de fișiere populare sunt doar câteva dintre caracteristicile incluse pe care le puteți găsi în WPS Office. 

Programul instalează Prezentare, Foi de calcul și Writer - acestea pot fi utilizate pentru a înlocui Microsoft PowerPoint, Excel și, respectiv, Word.

Puteți descărca WPS Office pe Windows, Linux, macOS, iOS și Android.

Descărcați WPS Office

Ce ne place

  • Writer poate deschide documente MS Word noi și vechi.

  • Interfață curată și simplă.

  • Șabloane gratuite pentru fiecare program de birou.

  • Poate instala unele sau toate cele trei aplicații de birou.

Ce nu ne place

  • Trebuie să verificați manual greșelile de ortografie în Foi de calcul și Prezentare.


Formate de fișiere WPS Office

WPS Office acceptă pe deplin următoarele tipuri de fișiere, ceea ce înseamnă că puteți deschide și salva înapoi în aceste formate:

CSV, DBF, DOC, DOCM, DOCX, DOT, DOTM, DPS, DPT, ET, ETT, HTM, HTML, MHT, MHTML, POT, PPS, PPTX, PPT, PRN, RTF, TXT, WPS, WPT, XLS, XLSM, XLSX, XLT, XML

După cum puteți vedea, formate de fișiere Microsoft Office populare, cum ar fi DOCX, PPTX și XLSX, pot fi utilizate și în WPS Office.

WPS Office vs Microsoft Office

Microsoft Office vine la pachet cu mai multe programe: un client de e-mail, aplicație de preluare a notelor și foaie de calcul, prezentare, bază de date și software de procesare text, printre altele.

În timp ce WPS Office nu acceptă aceeași varietate de produse de birou, este un concurent apropiat de Microsoft Office, deoarece cu cele pe care le are în comun (procesor de text etc.), este o potrivire destul de apropiată cu privire la care este mai bun decât celălalt.

Personal, prefer interfața cu file WPS Office față de cea oferită de Microsoft Office. Uneori ceva la fel de simplu te poate determina să preferi o suită în locul celeilalte. Cu toate acestea, deoarece Microsoft Office este atât de popular, este posibil să vi se solicite să utilizați tipuri de fișiere sau programe specifice MS Office, cum ar fi Access, care vă poate lăsa să doriți ceva mai mult decât această suită de birou gratuită. 

Puteți folosi chiar și WPS Cloud pentru a edita documente online, la fel ca Microsoft Office Online. Este la fel de ușor de utilizat ca și versiunea desktop.

Având în vedere toate lucrurile, este important să vă dați seama că, deși este posibil să aveți nevoie de Microsoft Office pentru a lucra unele proiecte sau pentru a utiliza anumite tipuri de fișiere, WPS Office este o alternativă plăcută care are propriul set de caracteristici și beneficii.

Cel puțin, dacă sunteți în dificultate pentru a deschide un nou tip de document Microsoft Office, dar computerul dvs. nu rulează MS Office, această suită este o modalitate excelentă de a deschide acel fișier, astfel încât să îl puteți edita și salva doar așa cum ați face dacă MS Office ar fi instalat.


Gândurile mele despre WPS Office

Dacă comparați WPS Office cu o altă suită de birou plătită sau gratuită, veți găsi cu ușurință lucruri care lipsesc, cum ar fi un program de baze de date sau o verificare ortografică live. Dar este important să vă uitați singur la WPS Office pentru a recunoaște propriile avantaje.

Ușurința de utilizare este uneori mai importantă decât a avea sute de caracteristici unice. Cred că WPS Office este cea mai ușoară suită de birou de utilizat și de căutat în această privință. Nu am avut probleme cu utilizarea acestuia, iar interfața cu file creează o zonă de lucru mult mai puțin aglomerată.

În afară de estetică, WPS Office este, de asemenea, flexibil prin faptul că funcționează cu multe tipuri de fișiere obișnuite pe care vi se poate cere să le folosiți, ceea ce îl face mult mai dulce.

Descărcați WPS Office