WD 1 TB Revizuirea pașaportului meu: hard disk de bază pentru stocare ieftină

Lifewire / Jordan Oloman


Design: Ușor de depozitat în rucsaci, nu pentru buzunare

WD My Passport cântărește doar 6 uncii și măsoară 4.33 x 3.21 inci (HW), ceea ce înseamnă că îl puteți păstra cu ușurință într-un buzunar mic de rucsac, dar, evident, nu se va potrivi în blugi. Este încă un dispozitiv mic conform standardelor de pe hard disk, mai ales atunci când luați în considerare capacitatea de stocare terabyte. Pe lângă faptul că este un dispozitiv la îndemână pentru a face copii de rezervă pentru legiunile de fotografii și videoclipuri pe care le ai pe telefon sau pe hard disk-ul laptopului, este tovarășul perfect pentru o consolă de jocuri modernă dacă dorești să spori spațiul de stocare intern al unui PlayStation 4 sau Xbox One. 

WD My Passport cântărește doar șase uncii și măsoară 4.33 x 3.21 inci (HW), ceea ce înseamnă că îl puteți păstra cu ușurință într-un buzunar mic de rucsac.

Pasaportul meu arată și el, cu partea superioară lucioasă și partea inferioară texturată. Este un design profesional pe care Western Digital îl folosește în întreaga gamă de produse. Se remarcă în timp ce nu este prea obraznic. Cu o garanție limitată de trei ani, puteți fi destul de liber cu modul în care tratați această unitate, dar încă nu este suficient de robust pentru a supraviețui daunelor cauzate de apă, praf excesiv sau o cădere substanțială. WD My Passport are, de asemenea, patru mânere minuscule pe partea de jos pentru a-l menține lipit de birou sau de suprafață, dacă va fi mai degrabă o unitate statică decât una portabilă.


Porturi: Opțiuni limitate

Un singur port este prezent pe WD My Passport, un port micro-B cu un cablu USB 3.0 în cutie. Din păcate, nu vine cu un cablu USB-C pe lateral, care ar fi fost util pentru a crește gama de conectivitate chiar din cutie. Problema principală este portul micro-B fiind conectorul solo. O ofertă USB-C ar fi mult mai universală și aplicabilă unei game mai largi de dispozitive. Pe flipside, există o lumină intermitentă la îndemână care pâlpâie pentru a vă anunța când se transferă fișierele. 

Lifewire / Jordan Oloman 


Proces de configurare: Plug-and-play 

După ce debifați Pașaportul meu, pur și simplu conectați-l și sunteți gata de plecare. Software-ul opțional este încorporat în dispozitivul în sine, așa că mergeți la Explorer-ul de fișiere rezident și faceți clic pe pictograma WD Discovery. Aceasta va sta în bara de activități și vă va permite să vedeți gama de dispozitive WD pe care le dețineți, precum și să vă ofere posibilitatea de a instala o aplicație de sistem de rezervă și securitate pentru a vă cripta fișierele, dacă este necesar. 

Interfața cu utilizatorul este prietenoasă și software-ul este util mai ales dacă intenționați să dețineți o gamă de dispozitive Western Digital. Dacă aveți unul dintre huburile lor de stocare în cloud, îl puteți accesa de pe orice computer. Cel mai important, este neinvaziv și nu vă va împiedica restul sarcinilor.

2:16 Vedeți cum se compară hard diskurile noastre externe preferate


Performanță: citire și scriere de încredere, dar nu rival cu SSD-urile 

Acum, dacă vrem să ne apucăm de treabă, trebuie să vorbim rapid. Modelul de revizuire pe care l-am testat este o unitate de hard disk de 1 TB, dar Western Digital are o varietate de opțiuni de stocare mai mari, care sunt utile pentru utilizatorii cu nevoi mai exigente. Dacă sunteți un videograf dornic să transportați fișiere gigant 4K, în mod firesc vă veți apleca spre ofertele mai importante. Totuși, dacă intenționați să faceți backup pentru fotografiile respective pe computer, 1 TB ar trebui să fie mai mult decât suficient spațiu.

În testarea noastră prin intermediul instrumentului CrystalDiskMark, am constatat că My Passport avea o viteză de citire sigură de 135.8 MB / s și o viteză de scriere la fel de solidă de 122.1 MB / s. Acest lucru este mediu în ceea ce privește hard disk-urile portabile, transferând fișierele într-un ritm fiabil atunci când sunteți în deplasare. Nu este nimic special, dar va face treaba. 

Într-un alt test, am transferat un folder cu 2 GB de date din gama de dispozitive portabile pe care le testam. WD My Passport a reușit această sarcină în 19 secunde, ceea ce este din nou un rezultat standard. Rămâne în urmă comparativ cu SSD-ul portabil Samsung T5, care a realizat aceeași sarcină în 8 secunde.


Preț: ieftin pentru piață 

Pasaportul meu de 1 TB al Western Digital este de departe cea mai ieftină opțiune de pe piață, mai ales atunci când se ia în considerare bang-ul. Oscilând în jurul valorii de 50 de dolari, este ieftin pentru o unitate terabyte de la o marcă de încredere. Nu există multe de bâjbâit la preț, dar s-ar putea să fiți tentați de alte opțiuni de pe piață, în funcție de cazul dvs. de utilizare. SSD-urile vor costa mai mult, dar compromiterea vitezei poate merita. 

Pasaportul meu de 1 TB de la Western Digital este de departe cea mai ieftină opțiune de pe piață, mai ales atunci când se ia în calcul bang-ul.

Concurență: disc rotativ sau solid-state 

Principala competiție a WD My Passport este în primul rând din unitățile de stocare mai mari, dar acest lucru depinde în mare măsură de cazul dvs. de utilizare. S-ar putea să fiți tentați de mai mult spațiu de stocare dacă intenționați să jonglați cu mai multe proiecte video simultan sau dacă doriți să creați un server media sau jocuri de rezervă. În acest caz, este ușor să recomandați upgrade-urile incrementale de la WD. Creșterea capacității până la 4 TB vă va costa 129.99 USD (MSRP) la capătul superior, ceea ce vă va rezolva problemele legate de stocare dacă aveți de stocat videoclipuri 4K sau alte fișiere mari. 

În afara WD, nu există nimic cu adevărat aproape de acesta la acest preț scăzut. Ați putea lua în considerare gama SSD portabilă Samsung T5 dacă doriți să atingeți viteze de citire / scriere mult mai mari, dar ați sacrifica spațiu de stocare, deoarece T500 de 5 GB este dublu față de prețul de 1 TB My Passport. Este o chestiune de viteză peste depozitare. Dacă sunteți un utilizator obișnuit care caută doar un transfer rapid de active, mai degrabă decât o unitate de rezervă statică, poate că ar trebui să vă orientați către ofertele în stare solidă. 

Revizuirea finală a revizuirii SSD portabile Samsung T5

 O afacere atrăgătoare. 

Pasaportul meu de 1 TB de la Western Digital este o afacere atractivă și un punct de intrare excelent pe piața stocării portabile. Funcționează chiar din cutie și oferă o capacitate bună la preț, mai ales dacă doriți doar să faceți backup celor mai importante fișiere. Vitezele de transfer nu sunt nimic deosebit, dar utilizatorul mediu îl va găsi suficient pentru a face copii de rezervă pentru fotografii, jocuri și fișiere. 

Produse similare pe care le-am analizat:

  • WD 8TB Cartea mea
  • WD Blue 4TB Hard disk
  • SSD Samsung 860 EVO de 2.5 inci

Specificații

  • Nume produs WD 1TB My Passport Portabil Hard disk extern

  • Marca produsului Western Digital

  • SKU 718037847177

  • Preț 52.99 USD

  • Dimensiuni produs 4.33 x 3.21 x 0.64 in.

  • Depozitare 1 TB

  • Garanție Limitată pe trei ani

  • Compatibilitate USB-A / C

  • Porturi 1 x micro-B

  • Impermeabil Nr