Virusul Powershell.Exe: Ce este și cum să-l eliminați

Calculatorul dvs. acționează ciudat? Există mai multe anunțuri banner pop-up sau pictograme ciudate care apar pe desktop? Este posibil să fi fost infectat cu virusul Powershell.exe. 

Virusul Powershell.exe afectează numai computerele bazate pe Windows. Mac-urile și smartphone-urile nu sunt afectate. 


Ce este virusul Powershell.exe?

Virusul Powershell.exe este o formă potențial periculoasă de troian concepută pentru a vă fura datele și informațiile. De asemenea, poate perturba activitățile de pe computer, cum ar fi navigarea pe web. 

Potențial foarte distructiv, vă deschide computerul la multe riscuri și pericole, în timp ce se ascunde discret în spatele unui nume care sună inocent. 

Powershell.exe este, de asemenea, numele unui software legitim care este instalat pe toate computerele bazate pe Windows. Este important să puteți face diferența dintre cele două tipuri. 


Cum funcționează Powershell.exe?

Powershell.exe este o parte obișnuită a sistemului de operare Windows, dar poate fi, de asemenea, deturnată de viruși și troieni. Virusul Powershell.exe comite mai multe infracțiuni împotriva computerului.

În cel mai simplu caz, vă poate forța browserul să afișeze mai multe ferestre pop-up și notificări pentru reclame, aceste reclame fiind adesea suspecte și rău intenționate în sine. Dar poate fi, de asemenea, wok ca un troian care permite hackerilor să aibă acces la datele și informațiile dvs. Alteori, poate face ca computerul dvs. să acționeze neobișnuit. 

Este important să ștergeți rapid amenințarea, astfel încât problema să nu se intensifice și să se înrăutățească.


Cum știu că am virusul Powershell.exe?

Cât de ușor de detectat este Powershell.exe depinde de ceea ce face sistemul dvs. Uneori, poate fi dificil de detectat, lucrând în fundal, permițând hackerilor să vă urmărească datele și apăsările de taste. Alteori, poate fi evident, afișând reclame sau bannere pop-up ciudate sau făcând computerul să acționeze încet.

Fii atent la ceea ce face computerul tău. Acționează neobișnuit de lent? Apar icoane pe care nu vă amintiți să le instalați? Este posibil să fi fost infectat cu virusul Powershell.exe. 

Este important să efectuați scanări periodice ale software-ului antivirus sau să utilizați instrumente de detectare a malware-ului pentru a detecta eventualele probleme înainte ca acestea să se agraveze. 

PC-ul nu funcționează corect? Aflați cum să verificați semnele de infecție


Cum am obținut virusul Powershell.exe?

Powershell.exe vă poate infecta computerul prin mai multe moduri. Poate fi inclus prin descărcări de software dubioase pe care le-ați făcut, cum ar fi prin intermediul site-urilor de torrentare. Poate fi inclus și în e-mailurile spam care includ atașamente sau fișiere rău intenționate. 

De asemenea, este posibil să obțineți virusul acceptând notificări în browserul dvs. web, deci fiți întotdeauna atenți la ce faceți clic. 

Oriunde sursa este dubioasă este terenul de reproducere perfect atât pentru Powershell.exe, cât și pentru alți troieni. 


Cum scap de virusul Powershell.exe?

Cel mai eficient mod de a scăpa de virusul troian Powershell.exe este de a utiliza software antivirus, precum și o aplicație de eliminare a malware-ului. 

Software-ul antivirus poate dura câteva ore pentru a finaliza procesul, în funcție de viteza computerului dvs., dar vă oferă și cele mai bune metode în care să eliminați fișierele rău intenționate. 

Merită, de asemenea, să instalați un instrument de eliminare a programelor malware care ajută la detectarea programelor malware pe care Powershell.exe le-ar fi putut descărca pe computer înainte de a provoca probleme.

La fel ca software-ul antivirus, scanarea malware poate dura multe ore, în funcție de dimensiunea hard disk-ului computerului, precum și de viteza acestuia. 

De asemenea, puteți utiliza Restaurarea sistemului pentru a reveni la un punct anterior de pe computer înainte de a prelua virusul Powershell.exe. Asigurați-vă că alegeți o perioadă de timp în care știți că cu siguranță nu ați avut deja virusul pe computer. 

Datorită cât de periculos poate fi Powershell.exe, poate fi util să reformatați și să reinstalați sistemul de operare. Este cea mai bună garanție că ați șters complet virusul Powershell.exe din sistem. 

Poate dura mult timp și necesită o anumită cantitate de cunoștințe atunci când vine vorba de configurarea computerului. Nu vă grăbiți să luați decizia și încercați mai întâi toate celelalte metode. 

Cum se elimină un virus în Windows când computerul este infectat

Cum pot evita să obțin din nou virusul Powershell.exe?

Există câteva modalități cheie prin care vă puteți reduce șansele de a fi re-infectat cu Powershell.exe (sau de a primi orice alt virus). Există, de asemenea, sfaturi specifice care se referă direct la Powershell.exe.

  • Actualizați-vă software-ul antivirus și protecția împotriva malware-ului. Păstrați-vă actualizat programul antivirus și protecția împotriva malware-ului. Noile definiții ale virusului sunt lansate zilnic și acestea vă informează computerul cu privire la ce trebuie să căutați cu noi amenințări bazate pe virus și malware. Asigurați-vă că software-ul dvs. antivirus se actualizează singur cel puțin o dată pe zi.
  • Fii atent la noile programe. Este important să cunoașteți sursa programelor și aplicațiilor pe care le-ați descărcat. Site-urile mai puțin reputate pot include viruși și troieni precum Powershell.exe.
  • Rămâneți la site-uri web cunoscute. Powershell.exe vă poate infecta computerul și prin intermediul site-urilor web suspecte pe care le-ați putea naviga. Dacă faceți clic pe linkul „greșit”, puteți duce la descărcarea Powershell.exe. Aveți grijă pe site-uri web, cum ar fi site-uri torrent. 
  • Nu faceți clic pe anunțurile banner. Când apare un banner pop-up când navigați pe un site web, nu faceți clic pe acesta. Adesea, este cel mai sigur să mergeți la un alt site web decât să rămâneți pe un site care vă inundă cu reclame pop-up.