Urmărire și alte servicii GPS pentru smartphone

Majoritatea smartphone-urilor sunt echipate cu funcții GPS, care urmăresc locația dispozitivului și permit direcții precise pas cu pas, rezultate de căutare locale, urmărirea dispozitivului și alte servicii.

Deși este posibil să urmăriți în mod legal un telefon mobil, există probleme de confidențialitate și notificări ale utilizatorilor de luat în considerare.


Servicii bazate pe locație

Iată câteva dintre serviciile disponibile pe orice dispozitiv iOS sau Android cu funcționalitate GPS:

  • Navigație sau direcții pas cu pas pentru mers pe jos, conducere, ciclism și transport public.
  • Poziționare în timp real pe servicii și aplicații de hartă.
  • Partajarea locației pentru prieteni și familie.
  • Căutare locală pentru restaurante, magazine și alte puncte de interes din apropiere
  • Urmăriți, analizați și stocați datele despre exerciții sau antrenament.
  • Portaluri de informații bazate pe locație, cum ar fi înregistrări de muzee sau parcuri.

Smartphone Tracking Via GPS

Prin natura sa, orice smartphone cu un cip GPS încorporat poate fi urmărit. Urmărirea se încadrează în trei categorii, inclusiv partajarea locației, urmărirea voluntară și urmărirea secretă.

  • Urmărirea partajării locației. Aplicațiile de partajare a locației, precum Glympse și Find My Friends, arată locația dvs. în timp real grupului de prieteni sau familiei pe care l-ați selectat. Aceste aplicații vă ajută să vă conectați cu prietenii sau asociații de afaceri, dar trebuie utilizate cu grijă, mai ales atunci când utilizați funcția de acces public. Puteți vizualiza locațiile prietenilor pe telefonul dvs. sau printr-un browser web.
  • Urmărirea voluntară. Urmărirea în timp real a dispozitivelor mobile prin GPS s-a mutat în mainstream prin introducerea AT&T FamilyMap, Sprint Family Locator și a altor servicii de operator care afișează locațiile telefonului. Prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone sau browser, utilizatorii pot seta alerte pentru momentul în care telefonul urmărit intră sau iese din anumite locații. Acest lucru este util pentru furnizarea notificărilor automate atunci când copiii ajung acasă sau practică sportivă, de exemplu. În plus, locația telefonului mobil este integrată în serviciul național îmbunătățit 911.
  • Urmărirea secretă. Urmărirea secretă sau ascunsă de către persoane nu este legală și nu este disponibilă de către transportatori.

Atunci când este utilizat corect, GPS oferă servicii valoroase și liniște sufletească pentru părinți și cei dragi. Ca și în cazul oricărei tehnologii, trebuie să se acorde atenție respectării confidențialității și împiedicării eliberării datelor private.