Totul despre mesaje, aplicația iPhone Texting

Aplicațiile de mesaje text sunt cele mai utilizate aplicații pe smartphone-urile din întreaga lume - și devin tot mai puternice tot timpul. Și nu este de mirare: pe lângă texte, puteți trimite fotografii, videoclipuri, animații, stickere, muzică și multe altele. Aplicația de mesaje text Apple se numește Mesaje și este încorporată în fiecare dispozitiv iOS și fiecare Mac.

Apple Inc.


Mesaje și iMessage

Mesaje este aplicația implicită de mesaje text pentru iOS pe orice iPhone, iPod touch și iPad. Vă permite să faceți toate lucrurile de bază la care vă așteptați: trimiteți texte, fotografii, emoji și toate celelalte lucruri de mesagerie standard.

Pe de altă parte, iMessage este un set specific de funcții și instrumente specifice Apple, care sunt construite deasupra mesajelor. Funcțiile avansate utilizate în Mesaje provin de la iMessage. Puteți utiliza alte aplicații pentru a trimite mesaje text de pe iPhone, dar dacă doriți să utilizați toate caracteristicile iMessage, singura dvs. opțiune este să folosiți aplicația Mesaje. 

Funcțiile iMessage sunt activate în mod implicit. Pentru a dezactiva iMessage, atingeți setările > Mesaje. Mutați glisorul iMessage la Aproape alb.


Trebuie să aveți un iPhone pentru a utiliza iMessage?

Serviciul iMessage funcționează pe toate dispozitivele care rulează iOS 5 și versiuni ulterioare, inclusiv iPod touch și iPad. De asemenea, este încorporat în aplicația Mesaje care vine cu toate Mac-urile care rulează Mac OS X 10.7 și versiuni ulterioare. 

IMessage înseamnă că nu poți trimite mesaje text persoanelor care nu au iPhone?

Aplicația Mesaje vă permite să trimiteți mesaje text oricui al cărui dispozitiv poate primi mesaje text standard, inclusiv persoanelor care utilizează Android și alte telefoane. Dacă acei oameni nu au iMessage, totuși, nu vor putea folosi niciuna dintre caracteristicile iMessage. Orice lucruri specifice pentru iMessage pe care le trimiteți, cum ar fi animațiile, nu vor funcționa pe dispozitivele lor.


Cum puteți spune când trimiteți un iMessage mai degrabă decât un mesaj text?

În aplicația Mesaje, există trei moduri de a afla dacă un mesaj a fost trimis folosind iMessage:

  1. Cuvântul tău baloane sunt albastre.
  2. Platforma Trimite butonul este albastru.
  3. Se citește caseta de introducere a textului iMessage înainte de a-l introduce. 

În funcție de setările de citire-primire ale destinatarului, vor spune și unele iMessages Livrat sub ele. 

Pe de altă parte, mesajele SMS trimise către dispozitive non-Apple au:

  1. Baloane cu cuvânt verde.
  2. Un verde Trimite butonul.
  3. Mesaj text în zona de introducere a textului.

Ce costă iMessage?

Trimiterea unui iMessage unui alt utilizator iMessage este gratuită. Mesajele SMS costă tot ceea ce costă planul dvs. de telefon, deși textele sunt gratuite în majoritatea planurilor în aceste zile. 

Ce multimedia puteți trimite folosind mesaje?

Toate tipurile de multimedia pe care le puteți trimite cu mesaje text SMS obișnuite pot fi trimise folosind mesaje, inclusiv fotografii, videoclipuri și audio.

În iOS 10 și versiunile ulterioare, unele caracteristici suplimentare ale iMessage fac trimiterea mass-media chiar mai utilă. De exemplu, dacă trimiteți un videoclip sau un link către YouTube, destinatarul poate viziona videoclipul chiar în Mesaje, fără a ieși la altă aplicație. Linkurile se deschid mai degrabă în mesaje decât în ​​Safari. Dacă partajați o melodie Apple Music, destinatarul poate transmite melodia direct în Mesaje.

Fie că utilizați iMessage sau SMS, dacă aveți probleme la trimiterea de mesaje text, aflați cum să le remediați în mesajele text pe iPhone care nu sunt trimise? Iată cum să o remediem.

Puteți utiliza mesaje pe diferite dispozitive?

Un avantaj major al iMessage este că toate dispozitivele compatibile sunt sincronizate, astfel încât să puteți continua conversațiile între dispozitive.

Cu toate acestea, nu puteți utiliza numărul de telefon al iPhone-ului ca adresă a mesajelor, deoarece iPod touch și iPad nu au telefoane și nu sunt conectate la numărul dvs. de telefon. În schimb, utilizați atât numărul de telefon, cât și o adresă de e-mail. Pentru a vă configura conturile, atingeți setările > posturi > Trimite primește. Asigurați-vă că toate dispozitivele dvs. iOS utilizează aceeași adresă de e-mail. Poate fi cel mai ușor să vă folosiți ID-ul Apple.

Ce tip de securitate oferă mesajele și iMessage?

Aplicația de bază Mesaje nu are prea multe caracteristici de securitate. Deoarece aceste texte sunt trimise prin rețelele mobile ale companiei dvs. de telefonie, acestea au doar orice securitate oferă compania de telefonie. 

Cu toate acestea, deoarece iMessages sunt trimise prin serverele Apple, iMessage este sigur. Oferă criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că fiecare pas al trimiterii mesajelor - de pe dispozitivul dvs. către serverele Apple, către dispozitivul destinatarului - este criptat și sigur. De fapt, securitatea este atât de puternică, încât nici măcar Apple nu o poate rupe.

Când trimiteți ceva prin iMessage, nimeni nu vă va intercepta și citi mesajele.

Mesajele folosesc chitanțe de citire?

Chitanțele de citire sunt disponibile numai atunci când utilizați iMessage. Acești indicatori vă indică dacă cineva v-a citit iMessage sau le transmite expeditorilor că ați citit-o pe a lor. Pentru a trimite chitanțe de citire altor persoane când le-ați citit mesajele, atingeți setările > posturi apoi mutați Trimiteți chitanțe de citire glisor la Aprins / verde

IMessage acceptă Emoji?

Emoji-urile sunt incluse în mod implicit în iOS și pot fi utilizate în Mesaje. Câteva caracteristici noi legate de emoji au fost introduse în iOS 10. În primul rând, emoji-urile sunt de trei ori mai mari și mai ușor de văzut. În plus, Mesaje sugerează cuvinte care pot fi înlocuite cu emoji pentru a face textele mai distractive.

Mesajele includ mesaje care expiră în stil Snapchat?

Cu iMessage, trimiteți mesaje audio care expiră după două minute. Pentru a controla această setare, atingeți setările > posturi apoi atingeți Expira in Mesaje audio apoi alegeți o perioadă de timp pentru expirare.

Ce alte opțiuni distractive oferă mesaje?

În iOS 10 și versiuni ulterioare, iMessage oferă o mulțime de funcții distractive, inclusiv instrumente standard de aplicații de chat, precum autocolante pe care le puteți adăuga la mesaje și posibilitatea de a desena fotografii înainte de a le trimite. Puteți utiliza și scrierea de mână în mesajele dvs. Efectele cu bule sunt animații pe care le aplicați mesajelor pentru a le oferi mai multă intensitate. Faceți ca bula să apară, animând-o astfel încât mesajul dvs. să fie subliniat, sau chiar folosiți „cerneală invizibilă” care solicită destinatarului să atingă mesajul pentru a-și dezvălui conținutul.

Acum puteți trimite imagini și animații împreună cu mesajele text pe iPad.

Ce sunt aplicațiile iMessage?

Gândiți-vă la aplicațiile iMessage ca la aplicații iPhone. În același mod în care instalați aplicații pe iPhone pentru a adăuga noi funcționalități, aplicațiile iMessage fac același lucru, adăugând funcționalitate la iMessage. Aceste aplicații funcționează numai când aveți activat iMessage.

Un bun exemplu de aplicație iMessage este Square, care vă permite să trimiteți bani prin iMessage prietenilor dvs. Sau puteți face o discuție de grup cu prietenii pentru a colecta comenzi de prânz și apoi trimiteți o singură comandă de grup la un serviciu de livrare de alimente. Aceste aplicații sunt disponibile numai în iOS 10 și versiuni ulterioare.

Cum obțineți aplicații iMessage?

Dacă rulați iOS 10 sau mai nou, pur și simplu glisați în sus sertarul din partea de jos a aplicației și veți putea găsi noi aplicații iMessage de instalat în App Store.

Suportă iMessage Apple Pay?

În iOS 11, puteți plăti direct persoanele doar prin scrierea unui mesaj care solicită bani sau menționează că le trimiteți. Apare un instrument pentru a specifica suma. Atingeți Trimite, și vi se va solicita să verificați plata utilizând Touch ID (sau Face ID pe iPhone X și versiunile ulterioare). După ce ați terminat, banii sunt trimiși altei persoane din contul de plată conectat la Apple Pay. Această funcție este excelentă pentru împărțirea cecurilor de restaurant, pentru plata chiriei și în alte momente în care trebuie să plătiți o persoană, nu o companie.