Spuneți adio somnelor nedorite: Keeping Windows Awake

Poate fi frustrant când computerul intră în modul sleep în timp ce vă aflați în mijlocul unei sarcini importante sau în timp ce transmiteți un film. Din fericire, există mai multe modalități de a vă menține treaz calculatorul Windows și de a preveni intrarea acestuia în modul sleep.

1. Ajustați setările de alimentare

Primul pas este să ajustați setările de alimentare. Le puteți accesa accesând Panou de control, selectând Opțiuni de alimentare și apoi alegând "Schimbare setări plan" pentru planul de alimentare curent. De acolo, puteți ajusta setările de veghe la o perioadă mai lungă de timp sau chiar să le setați la "Niciodată" atât pentru opțiunile "Pe baterie", cât și pentru "Conectat la priză".

2. Folosiți o comandă rapidă de la tastatură

O altă opțiune este să folosiți o comandă rapidă de la tastatură pentru a vă menține calculatorul treaz. Prin apăsarea simultană a tastei "Shift" și a tastei "Windows", puteți împiedica calculatorul să intre în modul sleep. Acesta este un truc la îndemână dacă vă uitați la un film sau faceți o prezentare.

3. Folosiți software de la terți

Dacă doriți mai mult control asupra setărilor de somn ale computerului dumneavoastră, puteți folosi software de la terți, precum Caffeine sau Insomnia. Aceste programe funcționează prin simularea activității utilizatorului, ceea ce vă menține calculatorul treaz. Puteți să le configurați să pornească automat atunci când vă conectați și să ajustați setările după bunul dumneavoastră plac.

4. Ajustați setările playerului media

Dacă aveți probleme cu intrarea computerului în modul sleep în timp ce transmiteți un film sau redați muzică, puteți ajusta setările din playerul media. De exemplu, în VLC Media Player, puteți merge la "Tools" (Instrumente) și apoi la "Preferences" (Preferințe) pentru a accesa setările. De acolo, puteți selecta "All" (Toate) în "Show settings" (Afișare setări) și apoi puteți naviga la "Interface" (Interfață) > "Hotkeys" (Tastele de acces rapid) > "Global" (Global) pentru a găsi opțiunea de dezactivare a screensaver-ului.

În concluzie, există mai multe modalități de a împiedica calculatorul Windows să intre în modul sleep. Fie că ajustați setările de alimentare, fie că folosiți o comandă rapidă de la tastatură, fie că instalați software de la terți sau modificați setările playerului media, puteți să vă mențineți calculatorul treaz și să evitați siestele nedorite.