Schimbarea marginilor în Word

Nu toate documentele se încadrează în marja implicită Word de un inch între text și marginea paginii. Pentru a modifica marjele din documentele dvs. Word, utilizați una dintre mai multe opțiuni, de la marje predefinite care facilitează aplicarea unei marje de dimensiuni diferite, până la marjele personalizate ajustabile pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Aceste instrucțiuni funcționează cu toate versiunile desktop acceptate în prezent de Word și Word pentru Mac, în timp ce Word Online oferă capacități de marjă limitată.


Schimbați rapid marginile din Word

Pentru a face marginile din documentul dvs. mai mici sau mai mari, utilizați marginile înguste, moderate sau largi ale Word. Pentru a imprima documentul pe ambele fețe ale hârtiei și a-l pune într-un liant cu trei inele, utilizați setarea Marjă oglindă.

Marjele oglinzii nu pot fi setate în Word Online. Cu toate acestea, dacă vizualizați un document cu margini oglindă în Word Online, marginile oglindă sunt păstrate.

Pentru a aplica o marjă predefinită, selectați Aspect > Margini și alegeți marja predefinită pe care doriți să o utilizați.

În Word Online, Word 2010 și Word 2007, fila Aspect este etichetată ca Aspect pagină. Pașii pentru modificarea marginilor rămân aceiași.


Folosiți rigla pentru a ajusta marginile în Word

Rigla orizontală afișată sub meniul Word oferă un alt mod de a modifica marginile din documentul dvs.

Înainte de a începe, afișați rigla. Dacă rigla nu este afișată deasupra documentului dvs., selectați Vizualizare și puneți o bifă lângă Domnitor pentru a afișa rigla. De asemenea, va trebui să lucrați în vizualizarea Imprimare. Selectați Vizualizare > Aspect tipărire pentru a afișa documentul în vizualizarea tipărită.

Rigla nu este disponibilă în Word Online.

Iată cum să modificați marginile folosind rigla:

  • Schimbați marginea din stânga: Plasați cursorul deasupra indentărilor din stânga până când se transformă într-o săgeată cu două capete. Trageți marginea spre dreapta pentru a o lărgi sau spre stânga pentru a o îngusta.
  • Schimbați marginea dreaptă: Plasați cursorul deasupra liniuței din dreapta până când se transformă într-o săgeată cu două capete. Trageți marginea spre stânga pentru ao face mai largă sau spre dreapta pentru a o îngusta.

Creați marje personalizate

Când aveți nevoie de o anumită marjă de dimensiune pentru un document, utilizați setările personalizate.

Iată cum puteți seta o dimensiune de marjă personalizată:

  1. Selectați Aspect > Margini > Marje personalizate.
  2. Schimbați dimensiunea pentru Top, De jos, Stânga, și Dreapta marjele.
  3. Selectați Setați ca implicit pentru a seta noile setări de marjă ca implicite pentru șablonul curent. Această setare de marjă va fi utilizată în fiecare document nou pe care îl creați pe baza șablonului respectiv. Această caracteristică nu este disponibilă în Word Online.
  4. Selectați OK când ai terminat.

Creați margini de jgheab

Documentele care vor fi legate au nevoie de spațiu suplimentar pentru marjă pentru legare. Această marjă a jgheabului asigură că legarea nu interferează cu spațiul alb din jurul textului.

Pentru a adăuga o marjă de canal, selectați Aspect > Margini > Marje personalizate și tastați o lățime în Jgheab cutie.

Nu puteți crea margini de jgheab în Word Online. Treceți la versiunea desktop a Word-ului pentru a seta margini de jgheab.

Creați margini oglindă

Documentele tipărite pe ambele fețe ale paginii și legate, precum cărți și reviste, utilizează o setare de marjă specială. Aceste margini în oglindă asigură că paginile din dreapta și din stânga sunt imagini în oglindă.

Pentru a crea margini oglindă, selectați Aspect > Margini și selectați oglindit. Pentru a modifica dimensiunea marginilor oglinzii, selectați Aspect > Margini > Marje personalizate și modificați dimensiunea marginilor interioare sau exterioare.


Setați marginile pentru o secțiune din documentul dvs.

Când documentul dvs. este împărțit în secțiuni, puteți aplica diferite dimensiuni de margine diferitelor secțiuni. Această caracteristică nu este disponibilă în Word Online.

Pentru a modifica marginile pentru o singură secțiune:

  1. Selectați secțiunea din document în care doriți o marjă diferită.
  2. Selectați Aspect > Margini > Marje personalizate.
  3. Tastați valori noi pentru Top, De jos, Dreapta, și Stânga marjele.
  4. Din lista Aplicare la, selectați Aceasta sectiune.
  5. Selectați OK cand esti gata.

Vizualizați marginile paginii

Word poate afișa linii limită care vă arată unde se află marginile în documentul dvs. Aceste linii de delimitare apar ca linii punctate. Limitele marginilor nu pot fi vizualizate în Word Online.

Pentru a vizualiza marginile paginii:

  1. Selectați Fișier > Opţiuni. În Word 2007, selectați butonul Microsoft Office și selectați Opțiunile pentru Word.
  2. Selectați Avansat.
  3. Derulați în jos până la secțiunea Afișați conținutul documentului și selectați Afișați limitele textului.
  4. Selectați OK.