Restabiliți redarea automată la QuickTime X

QuickTime X a venit pe scenă odată cu introducerea OS X Snow Leopard. A reprezentat un salt în numerotarea versiunilor, saltând de la 7.x, care a existat încă din 2005. În timp ce Apple a inclus funcții noi în QuickTime X, a luat și unele.

Dacă ați fost un utilizator puternic al versiunii anterioare a QuickTime Player, este posibil să vă bazați pe QuickTime pentru a începe automat redarea atunci când ați deschis sau lansat un fișier QuickTime. Funcția de redare automată este deosebit de importantă dacă utilizați Mac-ul și QuickTime într-un mediu de divertisment la domiciliu.

Noua versiune QuickTime este livrată fără această caracteristică utilă activată, dar puteți remedia situația folosind aplicația Terminal și o singură linie de cod.

QuickTime X și QuickTime Player 10 sunt livrate pe Mac-uri care rulează macOS Catalina (10.15) prin OS X Snow Leopard (10.6).


QuickTime X vs. QuickTime 7

QuickTime este un player media, capabil să gestioneze videoclipuri, imagini, audio, captură multimedia de bază și editare. Probabil că este cel mai folosit ca player video, permițând utilizatorilor Mac să vizualizeze diverse formate video, inclusiv filme realizate pe dispozitive iOS sau descărcate de pe diverse site-uri video.

QuickTime X oferă o interfață mai simplificată decât QuickTime 7.x și o performanță mult mai robustă. De asemenea, are avantajul de a combina unele dintre caracteristicile vechiului pachet QuickTime Pro - în special, capacitatea de a edita și exporta fișiere QuickTime. Prin urmare, QuickTime X vă permite să capturați videoclipuri de pe orice cameră atașată la Mac, să efectuați funcții de editare de bază și să exportați rezultatele într-un număr de formate care pot fi utilizate de dispozitivele dvs. Mac sau iOS.


Restabiliți redarea automată la QuickTime X

Puteți adăuga funcționalitatea de redare automată înapoi la QuickTime X folosind Terminal.

  1. Lansa Terminal, situat la aplicatii > Utilități.

  2. Tastați sau copiați și lipiți următoarea comandă în fereastra Terminal.

    implicit scrie com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1

    Introduceți textul în Terminal într-o singură linie. În funcție de dimensiunea ferestrei browserului, linia ar putea să se înfășoare și să pară mai mult de o linie. Faceți dublu clic pe cod și lipiți-l pentru a menține o singură linie.

  3. Anunturi Introduce or Retur pentru a activa funcționalitatea de redare automată.


Dezactivați redarea automată în QuickTime X

Dacă mai târziu decideți că preferați să readuceți QuickTime X la comportamentul său implicit de a nu începe automat să redați un fișier QuickTime atunci când îl deschideți sau îl lansați, puteți face acest lucru folosind din nou aplicația Terminal.

  1. Lansa Terminal, situat la aplicatii > Utilități.

  2. Introduceți următoarea comandă într-o singură linie în fereastra Terminal.

    implicit scrie com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 0

  3. Anunturi Introduce or Retur pentru a dezactiva dezactivarea funcționalității de redare automată.


QuickTime Player 7

Deși QuickTime X a fost inclus în fiecare versiune de OS X de la Snow Leopard, Apple a actualizat QuickTime Player 7 actualizat prin macOS Mojave (10.14) pentru utilizatorii care aveau nevoie de asistență pentru unele dintre formatele multimedia mai vechi, inclusiv QTVR și Filme Interactive QuickTime. QuickTime 7 a oferit funcții de editare și export mai avansate decât cele disponibile în QuickTime X.

Utilizatorii de Mac ar putea rula atât QuickTime Player 10, cât și QuickTime Player 7 simultan prin macOS Mojave.

Apple a încheiat suportul pentru Quicktime 7, QuickTime 7 Pro și QuickTime Player 7 cu macOS Catalina (10.15).