Puteți utiliza un iPhone în modul disc?

IPhone-ul este o mulțime de lucruri: un telefon, un player media, un aparat de jocuri, un dispozitiv Internet. Cu stocare de până la 256 GB, este, de asemenea, ca un hard disk portabil sau un stick USB. Când vă gândiți la iPhone ca la un dispozitiv de stocare, este rezonabil să vă întrebați dacă ați putea folosi iPhone-ul în modul disc - o modalitate de a utiliza iPhone-ul ca hard disk portabil pentru a stoca și transfera orice fel de fișier.

Unele modele timpurii de iPod au oferit un mod disc, deci este rezonabil să ne gândim că un dispozitiv mai avansat precum iPhone ar trebui să accepte și această funcție, nu?

Răspunsul scurt este nu, iPhone-ul nu acceptă modul disc. Răspunsul complet, desigur, necesită un context suplimentar.


Modul disc explicat

Modul disc a apărut pentru prima dată pe iPod-uri în zilele dinaintea iPhone-ului și înainte de a putea obține un stick USB de 64 GB pentru sub 20 USD. La acea vreme, avea sens să le permitem utilizatorilor să stocheze fișiere non-muzicale în spațiul de stocare disponibil pe iPod-urile lor și era un bonus frumos pentru utilizatorii avansați. 

Pentru a utiliza iPod-ul în modul disc, utilizatorul a trebuit să activeze modul disc prin iTunes și sistemul de operare al iPod-ului a trebuit să fie setat pentru a permite accesul la sistemul de fișiere al iPod-ului.

Pentru a muta manual fișierele care nu sunt muzicale pe iPod, utilizatorii tocmai au navigat prin conținutul iPod-ului lor. Gândiți-vă la computerul dvs. desktop sau laptop: când faceți clic pe folderele de pe desktop sau de pe hard disk, răsfoiți un set de foldere și fișiere. Acesta este sistemul de fișiere al computerului. Când un iPod a fost pus în modul disc, utilizatorul putea accesa folderele și fișierele de pe iPod doar făcând dublu clic pe pictograma iPod de pe desktop și adăugând sau eliminând articole.


Sistemul de fișiere al iPhone-ului

Pe de altă parte, iPhone-ul nu are o pictogramă care apare pe desktopuri când este sincronizată și nu poate fi deschisă printr-un simplu dublu clic. Asta pentru că sistemul de fișiere al iPhone-ului este în mare parte ascuns utilizatorului.

Artur Debat / Getty Images

La fel ca orice computer, iPhone-ul are un sistem de fișiere - fără unul, iOS nu ar putea funcționa și nu ați putea să stocați muzică, aplicații, cărți și alte fișiere pe telefon - dar Apple l-a ascuns în cea mai mare parte din utilizator. Acest lucru se face atât pentru a vă asigura simplitatea utilizării iPhone-ului (cu cât aveți mai mult acces la fișiere și foldere, cu atât mai multe probleme puteți intra accidental), cât și pentru a vă asigura că iTunes, iCloud și unele caracteristici iPhone sunt singura modalitate de a adăuga conținut pentru un iPhone (sau un alt dispozitiv iOS).

În timp ce întregul sistem de fișiere nu este disponibil, aplicația Fișiere care este preîncărcată cu iOS 11 sau o versiune ulterioară facilitează gestionarea fișierelor pe dispozitivul dvs. iOS. Pentru a afla mai multe, citiți Cum se folosește aplicația Fișiere pe iPhone sau iPad.


Adăugarea fișierelor pe iPhone

Chiar dacă nu există un mod de disc iPhone, puteți totuși stoca fișiere pe telefon. Trebuie doar să le sincronizați cu o aplicație compatibilă prin iTunes. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o aplicație care să poată utiliza tipul de fișier pe care doriți să-l sincronizați - o aplicație care poate afișa PDF-uri sau documente Word, o aplicație care poate reda filme sau MP3-uri etc.

Pentru fișierele pe care doriți să le utilizați cu aplicațiile preîncărcate pe iPhone, cum ar fi Muzică sau Filme, pur și simplu adăugați acele fișiere în biblioteca dvs. iTunes și sincronizați telefonul. Pentru alte tipuri de fișiere, instalați aplicația potrivită pentru a le utiliza și apoi:

  1. Sincronizați iPhone-ul cu computerul.

  2. Faceți clic pe pictograma iPhone din colțul din stânga sus.

  3. Dati click pe Distribuire a unui fisier meniul din stânga în iTunes.

  4. Pe ecranul respectiv, selectați aplicația la care doriți să adăugați fișiere.

  5. Clic Adăuga pentru a naviga pe hard disk pentru a găsi fișierele pe care le doriți.

  6. După ce ați adăugat toate fișierele, sincronizați din nou și acele fișiere vă vor aștepta în aplicațiile cu care le-ați sincronizat.


Partajarea fișierelor prin AirDrop

Pe lângă sincronizarea fișierelor prin iTunes, puteți schimba fișiere între dispozitive iOS și Mac-uri folosind AirDrop, un instrument de transfer de fișiere fără fir încorporat în aceste dispozitive. Citiți acest articol pentru a afla cum să utilizați AirDrop pe iPhone.

Software terță parte pentru gestionarea fișierelor iPhone

Dacă te angajezi cu adevărat să folosești iPhone-ul în modul disc, nu ești complet norocos. Există programe terțe pentru Mac și Windows și câteva aplicații pentru iPhone, care vă pot ajuta, inclusiv:

Aplicații pentru iPhone
Aceste aplicații nu vă oferă acces la sistemul de fișiere al iPhone-ului, dar vă permit să stocați fișiere.

  • Cutie: Gratuit (necesită un cont gratuit; opțiune de upgrade cu abonament plătit)
  • dropbox: Gratuit (necesită un cont gratuit; opțiune de upgrade cu abonament plătit)

Programe desktop
Aceste programe oferă o adevărată caracteristică a modului de disc, oferindu-vă acces la sistemul de fișiere.

  • Coolmuster Free iPad iPhone iPod Disk Mode: Liber; Mac și PC
  • iMazing: Liber; Mac și PC
  • iExplorer: Plătit; Mac și PC
  • Atingeți Copiere: Plătit; Mac și PC