Producerea unui GIF animat cu GIMP

GIMP este un software remarcabil de puternic, având în vedere că este gratuit. Designerii web, în ​​special, pot fi recunoscători pentru capacitatea sa de a produce GIF-uri animate simple.
GIF-urile animate sunt animații simple pe care le veți vedea pe multe pagini web și, deși sunt mult mai puțin sofisticate decât animațiile Flash, sunt foarte simple de produs de către oricine are o înțelegere de bază a GIMP.
Următorii pași arată o animație simplă de dimensiune banner web folosind câteva elemente grafice de bază, un text și o siglă.

Instrucțiunile din acest articol se aplică GIMP versiunea 2.10.12.

  1. Deschideți un document nou. În acest exemplu, am selectat șablonul presetat al Banner web mobil mare 320x100.

    Pentru animația dvs., puteți selecta o dimensiune prestabilită sau puteți seta dimensiuni personalizate în funcție de modul în care veți utiliza animația finală.


    Pentru acest tutorial, animația va consta din șapte cadre și fiecare cadru va fi reprezentat de un strat individual, ceea ce înseamnă că fișierul GIMP final va avea șapte straturi, inclusiv fundalul.

  2. Setați Frame One. Animația va începe cu un spațiu gol, astfel încât să nu existe modificări la real fundal stratul este necesar deoarece este deja alb simplu.

    Cu toate acestea, o modificare a numelui stratului în Straturi paleta este necesară. Faceți clic dreapta pe fundal strat în paletă și selectați Editați atributele stratului.

  3. În Editați atributele stratului dialog care se deschide, adăugați (250 ms) până la sfârșitul numelui stratului. Aceasta setează perioada de timp în care acest cadru va fi afișat în animație. MS reprezintă milisecunde și fiecare milisecundă este o miime de secundă. Acest prim cadru se va afișa timp de un sfert de secundă.

  4. Setați cadrul doi. Pentru tutorial, pentru acest cadru este utilizată o grafică de amprentă. Mergi la Fișier > Deschideți ca straturi și selectați fișierul grafic. Aceasta plasează amprenta pe un strat nou care poate fi poziționat după cum este necesar folosind Instrumentul Mutare.

  5. Ca și în cazul stratului de fundal, acest nou strat trebuie redenumit pentru a atribui timpul de afișare pentru cadru. În acest caz, 750ms.

    În Straturi paletă, noua previzualizare a stratului pare să afișeze un fundal negru în jurul imaginii, dar în realitate această zonă este transparentă.

  6. Setează cadrele Trei, Patru și Cinci. Următoarele trei cadre sunt mai multe urme care vor trece peste banner. Acestea sunt inserate în același mod ca cadrul doi, folosind aceeași grafică și o altă grafică pentru celălalt picior. Ca și înainte, timpul este setat la 750 ms pentru fiecare cadru.

    Fiecare dintre straturile de amprentă are nevoie de un fundal alb, astfel încât să fie vizibil un singur cadru - în prezent, fiecare are un fundal transparent. Putem face acest lucru creând un nou strat imediat sub un strat de amprentă, umplând noul strat cu alb și apoi făcând clic dreapta pe stratul de amprentă și făcând clic pe Merge Down.

  7. Setează cadrul Șase. Acest cadru este doar un cadru gol, umplut cu alb, care va da aspectul amprentei finale care dispare înainte de apariția cadrului final. Am denumit acest strat Interval și am ales să avem acest afișaj pentru doar 250 ms.

    Nu este nevoie să denumiți straturi, dar poate face mai ușor să lucrați cu fișierele stratificate.

  8. Setează Cadru Șapte. Acesta este cadrul final și afișează un text împreună cu sigla Lifewire.com. Primul pas aici este să adăugați un alt strat cu un fundal alb.

  9. Apoi, utilizați Instrument de text pentru a adăuga textul. Acest lucru se aplică unui nou strat, dar ne vom ocupa de acesta odată ce ați adăugat logo-ul sau imaginea nouă, ceea ce se poate face în același mod în care grafica de amprentă a fost adăugată mai devreme.

  10. Când le vom aranja după cum dorim, le putem folosi Merge Down pentru a combina logo-ul și straturile de text și apoi îmbinați acel strat combinat cu stratul alb care a fost adăugat anterior. Acest lucru produce un singur strat care va forma cadrul final și am ales să afișăm acest lucru pentru 4000 ms.

  11. Previzualizați animația. Înainte de a salva GIF-ul animat, GIMP are opțiunea de a-l previzualiza în acțiune accesând filtre > Animaţie > Redare. Aceasta deschide un dialog de previzualizare cu butoane auto-explicative pentru a reda animația. Dacă ceva nu arată bine, poate fi modificat în acest moment. În caz contrar, poate fi salvat ca un GIF animat.

    Secvența de animație este setată în ordinea în care straturile sunt stivuite în Straturi paletă, începând de la fundal sau de la nivelul inferior și lucrând în sus. Dacă animația dvs. se joacă în ordine, va trebui să ajustați ordinea straturilor dvs., făcând clic pe un strat pentru a selecta și folosind săgețile sus și jos din bara de jos a paletei Straturi pentru a-i schimba poziția.

  12. Salvați GIF-ul animat. Salvarea unui GIF animat este un exercițiu destul de simplu. Mai întâi, mergi la Fișier > Salveaza o copie și dați fișierului un nume relevant și selectați unde doriți să salvați fișierul.

  13. Apoi, du-te la Fișier > Exportați ca pentru a-l salva ca un GIF animat.

  14. În Exportați imaginea dialog care se deschide, selectați Selectați Tip de fișier și derulați la imaginea GIF și selectați-o, apoi selectați Export. Dacă primiți un avertisment despre straturile care se extind dincolo de marginile reale ale imaginii, selectați A decupa butonul.

  15. Acest lucru va duce acum la Salvați ca GIF dialog cu o secțiune de Opțiuni GIF animate. Puteți să le lăsați la valorile implicite, deși dacă doriți ca animația să fie redată o singură dată, trebuie să debifați Buclă pentru totdeauna.

  16. Acum puteți partaja GIF-ul animat.


Concluzie

Pașii afișați aici vă vor oferi instrumentele de bază pentru a vă crea propriile animații simple, utilizând diferite dimensiuni grafice și de documente. Deși rezultatul final este destul de simplu în ceea ce privește animația, este un proces foarte ușor pe care îl poate realiza oricine are cunoștințe de bază despre GIMP.