Nu sună pe Windows 10? Iată cum să o remediem

În timp ce problemele hardware sunt uneori de vină pentru defecțiunile de sunet, software-ul este cel mai adesea vinovat. Actualizările mari pentru Windows 10 adaugă multe funcții noi, de exemplu, dar pot adăuga și noi probleme. Patch-ul poate intra în conflict cu driverele audio mai vechi sau cu software-ul producătorului plăcii dvs. de sunet.


Cum se remediază defecțiunea audio pe Windows 10

Dacă sunetul dvs. nu funcționează pe computerul dvs. Windows 10, parcurgeți acești pași în ordine până când sunetul este restabilit în sistemul dvs.

  1. Verificați cablurile și volumul. Verificați că difuzoarele sau căștile sunt conectate la mufele corespunzătoare și că volumul este crescut. Apoi, verificați nivelurile de volum din Windows făcând clic dreapta pe vorbitor din bara de sistem, apoi selectați Mixer de volum din lista opțiunilor.

    Unele difuzoare sau căști au propriile aplicații cu controale de volum. S-ar putea să fie nevoie să verificați și acolo.

  2. Verificați dacă dispozitivul audio actual este implicit al sistemului. Dacă difuzoarele sau căștile dvs. utilizează un port USB sau HDMI, este posibil să fie necesar să faceți dispozitivul dvs. implicit. Pentru a face asta:

    1. Tastați sunet în caseta de căutare Windows 10, apoi selectați Suna din lista de rezultate.
    2. selectaţi Redare apoi selectați dispozitivul audio.
    3. Selectați Setați setarea implicită.

  3. Reporniți computerul după o actualizare. O mulțime de actualizări Windows 10 necesită repornirea dispozitivului după instalare și, dacă nu ați făcut-o încă, ar putea cauza problema audio.

  4. Încercați o Restaurare sistem. Dacă nu aveți încă sunet după instalarea actualizărilor, puteți încerca să reveniți la un punct anterior de restaurare a sistemului. Windows creează una ori de câte ori instalează o actualizare pentru dispozitivul dvs., doar în cazul în care există o problemă.

  5. Rulați instrumentul de depanare audio Windows 10. Poate diagnostica și remedia o varietate de probleme de sunet comune. Pentru a-l utiliza:

    1. Tastați instrumentul de depanare audio în caseta de căutare Windows 10.
    2. Selectați Găsiți și remediați problemele de redare audio.
    3. Când apare instrumentul de depanare, urmați instrucțiunile de pe ecran.
  6. Actualizați driverul audio. Dacă sunetul dvs. încă nu funcționează, actualizarea driverelor Windows 10 ar putea rezolva problema.

    Unde găsiți drivere hardware pentru fereastra 10

    Dacă Windows nu vă poate găsi un driver nou, va trebui să obțineți unul de pe site-ul producătorului plăcii de sunet.

  7. Dezinstalați și reinstalați driverul audio. Dacă actualizarea driverului audio Windows 10 nu funcționează, încercați să o dezinstalați și să o reinstalați. Găsiți-vă placa de sunet în Manager de dispozitiv din nou, apoi faceți clic dreapta pe el și selectați Dezinstalarea. Windows reinstalează driverul la următoarea repornire a sistemului.